Ύστερα από την πρώτη αξιολόγηση, η διοργανώτρια αρχή είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς την οργανωτική – λειτουργική κατάσταση όλων των ομάδων της κορυφαίας διοργάνωσης της Αθήνας, και ήδη ετοιμάζεται να προβεί στις πρώτες εισόδους νέων ομάδων με τη μέθοδο της αντικατάστασης! Οι 2 επικρατέστερες την παρούσα φάση είναι οι ιστορικές: Μενίδι City και Moshato United σε Βόρεια και Νότια περιφέρεια αντίστοιχα!

Πως ακριβώς; Έτσι όπως συνέβη στην περίπτωση της Χαβαλένθια με τη Shpartallimi προ εβδομάδας στον Β’ Όμιλο του Ταύρου, οπού η πρώτη ομάδα αξιολογήθηκε ως ανεπαρκής με αποτέλεσμα  να παραχωρήσει τη θέση (και τους βαθμούς) της στην “γιαγιά” του Μίνι-Ποδοσφαίρου!

Το ίδιο ακριβώς θα προκύψει και στις περιπτώσεις των: Μενίδι City και Moschato United, οπού οι 2 αυτές ιστορικές ομάδες θα πάρουν τις θέσεις των Λύκων FC (Β’ Όμιλος Κηφισιά) και Beerer Plate (Α’ Όμιλος Ταύρος) όπου επίσης κρίθηκαν ανεπαρκής οργανωτικά. Το βάρος του Athens League 6×6 είναι πολύ μεγάλο άλλωστε, και οι μόνες ομάδες που μπορούν να το σηκώσουν, ανεξαρτήτως των επιδόσεων τους είναι οι πολύ οργανωμένες και συνεπείς.

Προ των πυλών για… αποχώρηση είναι επίσης το Μέλι FC Ρακομελάδικο το οποίο μόλις και μετά βία συμπληρώνει 6άδα σε κάθε παιχνίδι και έχει δεχθεί ουκ ολίγες συστάσεις από τη διοργανώτρια αρχή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας να αποδεικνύεται καθοριστικής σημασίας για την ομάδα του Λάκη Κληματιανού.

Ουσιαστικά, η μοναδική ομάδα που δεν μπορεί να αντικατασταθεί πλέον, είναι οι Χωριάτες FC που αποχώρησαν ύστερα από τη συντριβή της πρεμιέρας στον Α’ Όμιλο της Κηφισιάς (1-11 από τους Blue Devils), και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να καλυφθούν τα 7 παιχνίδια που “χρωστούν” και τα οποία τα έχουν δώσει 0-3 Α.Α.

Τέλος, αναφορικά με τις διαφαινόμενες συμμετοχές των Μενίδι City και Moschato United, αξίζει να αναφερθεί πως έχουν μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία ενώ διαθέτουν και τίτλους στο χώρο:

Το Μενίδι City, εκπροσωπεί την Τσιγγάνικη παροικία της περιοχής, της οποία αποτελεί την πιο οργανωμένη ποδοσφαιρική δομή, με ουκ ολίγες συμμετοχές σε τοπικά πρωταθλήματα και τίτλους από τη σεζόν 2013-14, ενώ η Mocshato United ξεκίνησε ως μια παρέα φίλων της ομώνυμης περιοχής με έτος ίδρυσης το 2010, έχοντας πλέον πανελλήνια αναγνώριση και ως κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμή της: τις κατακτήσεις του Αθηναϊκού και Πανελλήνιου Κυπέλλου της Gillette Unileague τη σεζόν 2014-15!