Το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αθήνας, Athens League 6×6 μπαίνει στην τελική ευθεία και κατ επέκταση την πιο κρίσιμη καμπή του, που δεν είναι άλλη από τα play off των περιφερειών της φάσης των νοκ-άουτ! Ομάδες από Κηφισιά, Χαλάνδρι και Ρέντη παίζουν τους “κόπους” μιας ολόκληρης σεζόν μέσα σε λίγες ημέρες, και για το λόγο αυτό η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να είναι πολύ προσεκτική αναφορικά με τους κανόνες διεξαγωγής των αγώνων!

Εκτός λοιπόν των προβλεπόμενων κανονισμών των άρθρων του γενικού κανονισμού (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) της διοργανώτριας αρχής υπάρχουν και κάποια νέα μέτρα τα οποία θα λάβει επιπλέον η διοργανώτρια αρχή, και τα οποία θα βοηθήσουν στο μέγιστο βαθμό, την τήρηση της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων. Έτσι λοιπόν προκύπτουν τα εξής:

1.Μέχρι την Κυριακή 14/4 η διοργανώτρια αρχή θα καταθέσει τις λίστες με τα ονόματα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανά ομάδα στα play off της διοργάνωσης:

2.Η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας θα είναι υποχρεωτική πριν από τα παιχνίδια ούτως ώστε η γραμματεία, ο διαιτητής αλλά και οι αρχηγοί των ομάδων να προχωρήσουν στην απαραίτητη ταυτοποίηση όλων των ποδοσφαιριστών. Ποδοσφαιριστής που δεν βρίσκεται στη λίστα και δεν ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφωνία-ένσταση-απόδειξη πλαστοπροσωπίας κλπ θα ακολουθηθεί αυστηρώς το πρωτόκολλο με τις κυρώσεις και τις ποινές που προβλέπει ο κανονισμός για την υπαίτια ομάδα και τον παραβάτη.

3.Το ανάλογο αντίτιμο ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να παραδίδεται στη γραμματεία πριν από την έναρξη των αγώνων, ειδάλλως ο διαιτητής δεν αναλαμβάνει την ευθύνη έναρξης της της αναμέτρησης. Σε περίπτωση που ομάδα αρνηθεί να το καταβάλει, τότε το παιχνίδι δεν ξεκινάει, και χάνεται οριστικά με την πάροδο 15′ από την κλήση της γραμματείας ως προς τους αρχηγούς για τις ταυτοποιήσεις και τις υπογραφές στο Φ/Α. Εφόσον παρέλθουν τα εν λόγω λεπτά και η ομάδα παραμείνει ανένδοτη τότε η αναφορά στο Φ/Α θα αναγράφει 3-0 Α.Α. με υπαιτιότητα της ομάδας που προέβη στην εν λόγω πράξη. Σε περίπτωση που και οι 2 ομάδες δε συμμορφωθούν ως προς τον κανονισμό, τότε αυτόματα το παιχνίδι ολοκληρώνεται δίχως νικητή, και αμφότερες τίθενται εκτός διοργάνωσης είτε είναι ο Α’ αγώνας, είτε ο Β’.

4. Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να βρίσκονται στο γήπεδο έως και 20′ πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα.

5. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να εντάξει στην αποστολή της από 5-12 ποδοσφαιριστές ανά αγώνα. Σε περίπτωση που οι δηλωμένοι ποδοσφαιριστές στη λίστα μιας ομάδας είναι άνω των 12 και μάλιστα παρευρεθούν και στο γήπεδο, τότε ο αρχηγός υποχρεούται να ανακοινώσει αποστολή και να “κόψει” ορισμένους. Σε περίπτωση που η αποστολή αποτελείται από 4 η λιγότερους ποδοσφαιριστές ο αγώνας δεν ξεκινάει και η υπαίτια ομάδα χάνει αυτομάτως 3-0 Α.Α.

6. Σε περίπτωση που ομάδα ηττηθεί με 3-0 Α.Α. στο Β’ αγώνα, είτε επειδή υποπέσει σε κάποιο από τα παραπάνω παραπτώματα, είτε διότι απλά δεν συγκεντρωθεί την προγραμματισμένη ώρα το ματς, τότε αυτόματα χάνει και την πρόκριση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος του Α’ αγώνα. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί στον Α’ αγώνα, τότε το παιχνίδι καταγράφεται με 3-0 Α.Α. ωστόσο ο Β’ αγώνας ακολουθεί κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

7. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να αγωνίζονται με τις εμφανίσεις τους, δίχως διακριτικά ή άλλες αντίστοιχες πατέντες. Μέρος των παιχνιδιών θα καλυφτούν τηλεοπτικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.