Σε μια άκρως πρωτοποριακή βραδιά για το δεδομένα του Μίνι-Ποδοσφαίρου και του Athens League 6×6 ειδικότερα, η G-20 μαζί με τους αξιοματούχους της διοργανώτριας αρχής και τους υπόλοιπους αρχηγούς της κορυφαίας διοργάνωσης της Αθήνας, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, στο κοσμοπολίτικο Zenith All Day Bar, συζήτησαν, και αποφάσισαν αλλαγές σε κοινό μέτωπο (μέσω ψηφοφορίας), τόσο κατά τη φετινή σεζόν όσο και για του χρόνου, με αμεσότερη εκείνη των Play Off του Απριλίου σε Golden, Silver και Bronze League

Συνολικά, στη συγκέντρωση εθεάθησαν 25 αρχηγοί και εκπρόσωποι από τις 60 συνολικά ομάδες της λίγκας, κατά την οποία ΟΛΟΙ είχαν λάβει πρόσκληση, ούτως ώστε να συζητηθούν βελτιώσεις, να προταθούν αλλαγές και αν αποφασιστούν οι τύχες του υπάρχον προϊόντος γενικότερα. Μάλιστα επί τάπητος τέθηκαν και 3 μεγάλα ζητήματα μέσω διαμορφωμένης πρότασης η οποία φιλτραρίστηκε και με βάση τα “θέλω” των ομάδων και της λίγκας,  ψηφίστηκαν “υπέρ” και κατά”. Τα 3 μεγάλα ζητήματα αφορούσαν το σύστημα διεξαγωγής των Play Off, τον επιτρεπόμενο αριθμό των συμμετοχών των ποδοσφαιριστών των ομάδων μέχρι την είσοδο τους στα Play Off, καθώς επίσης και τα τελικά έπαθλα των νικητών. Για το τελευταίο ζήτημα, επί της ουσίας δεν προέκυψε κάποια αλλαγή από φέτος, παρά αντιπρότασης της διοργανώτριας αρχής στην ψηφοφορία.

Αναφορικά με τα άλλα δύο ζητήματα όμως προέκυψαν αλλαγές, για το πρώτο μάλιστα (εκείνο των Play Off), το νέο σύστημα διεξαγωγής θα ισχύσει από φέτος, μιας και βρήκε υπέρ περί το… 75% του ποσοστού του συνόλου του και ουσιαστικά βρίσκει σύμφωνη τη διοργανώτρια αρχή. Ποιο είναι αυτό; Η επιλογή των: 2 νικών της μιας ομάδας σε μια διαδικασία μάξιμουμ 3 αγώνων, δίχως να προβλέπεται η περίπτωση της ισοπαλίας σε κανένα από τα παιχνίδια και ανεξαρτήτως διαφοράς τερμάτων! Αυτό φυσικά ισχύει σε προημιτελικούς και ημιτελικούς, αλλά όχι στον τελικό, ο οποίος θα κρίνε τον νικητή σε μονό αγώνα. Συνεπώς, για να φτάσει μια ομάδα τελικό περιφέρειας ενδέχεται να παίξει από 4 έως 6 παιχνίδια. Τέλος, όπως είχε προαναγγελθεί, από φέτος η παράταση θα αποτελείται από συνολικά 10′ (2 ημίχρονα από 5′) και όχι 5′, ενώ υπάρχει περίπτωση να κάνει την εμφάνιση της σε όλα τα παιχνίδια των play off μια και δεν προβλέπεται στο εν λόγω σύστημα ισοπαλία. Η διαδικασία των πέναλτι (καθώς είναι πολύ πιθανό πολλά ματς να οδηγηθούν εκεί) προβλέπει όπως ορίζει ο κανονισμός αρχικό σετ 3 εκτελέσεων, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής, τότε θα οδηγούμαστε στον “ξαφνικό θάνατο” (ένας, ένας) από την 4η εκτέλεση μέχρι να υπάρξει ευστοχία από τη μια πλευρά και από την αντίπαλη αστοχία αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφερθεί πως αντι-προτάθηκαν ακόμα 2 συστήματα διεξαγωγής για τα Play Off, το ένα αφορούσε τη συνολική διαφορά τερμάτων από τα 2 παιχνίδια, ενώ το 2ο ουσιαστικά ήταν το “manual” της διοργανώτριας αρχής για φέτος, το οποίο ήταν πανομοιότυπο με το περσινό, και ουσιαστικά στα 2 ματς μετρούσε τους βαθμούς ανά τις νίκες (ή την ισοπαλία) και όχι τη διαφορά τερμάτων. Εάν οι 2 ομάδες ισοβαθμούσαν μετά το τέλος του 2ου παιχνιδιού, ακολουθούσε παράταση (10′) κι ενδεχομένως πέναλτι κι από εκεί κρινόταν ο νικητής του ζευγαριού. Αμφότερες οι 2 αντιπροτάσεις συγκέντρωσαν το 25% της προτίμησης των εκπροσώπων της λίγκας.

Από τις 5 στις… 9 συμμετοχές τη σεζόν 2020-21 – δικαίωμα μιας προσθήκης με μίνιμουμ 3 συμμετοχές!

Μέχρι φέτος, το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος,  προβλέπει πως για να έχει κάποιος ποδοσφαιριστής δικαίωμα συμμετοχών σε μια ομάδα για την φάση των play-off, τότε θα πρέπει να έχει καταγράψει 5 εμφανίσεις! Από τη νέα σεζόν όμως το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στις… 9 μιας και με σχεδόν ομόφωνη απόφαση των παρευρισκόμενων αρχηγών (ποσοστό 94% – 23 έναντι 2) οι ομάδες του Athens League 6×6 θα πρέπει να διαθέτουν υψηλό το αίσθημα της συνέπειας και της οργάνωσης, ούτως ώστε να προστατεύουν οι ίδιες το προϊόν τους και να αναγκάζουν ακόμα και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές τους να επιδιώκουν τη συμμετοχή τους, ακόμα και να χρειάζεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.

Επιπλέον, προβλέφθηκε και το κατ’ εξαίρεση μέτρο για ομάδα που εισέρχεται στα μέσα του πρωταθλήματος με τη μέθοδο της αντικατάστασης. Εκεί για να έχει δικαίωμα ένας ποδοσφαιριστής της για συμμετοχή του στα play-off θα πρέπει να έχει καταγράψει τουλάχιστον το 40% στο σύνολο των συμμετοχών της ομάδας του. Π.χ. αν μια ομάδα έχει προλάβει να καταγράψει μόλις 10 συμμετοχές, τότε θα πρέπει να υπολογίζει μόνο στους ποδοσφαιριστές που έχουν 4 ή περισσότερες συμμετοχές. Φέτος, το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 30%.

Σε αντίβαρο όμως της αυστηροποίησης της συνέπειας, συζητήθηκε και προκρίθηκε και η λύση μιας έξτρα προσθήκης ή οποία όμως δεν θα είναι κάποια εντελώς “τυχαία” επιλογή, αλλά θα πρέπει να έχει καταγράψει τουλάχιστον 3 συμμετοχές, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ένας ποδοσφαιριστής θα έχει δικαίωμα συμμετοχής πιάνοντας ακόμα και μικρότερα όρια συγκριτικά με τα φετινά δεδομένα.

Κατ αυτόν τον τρόπο άπαντες πρέπει να αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της Αθήνας, αλλά παράλληλα θα έχουν το δικαίωμα για ένα τραυματία ή επαγγελματία ή μακροχόνια απόντα ποδοσφαιριστή να κάνουν μια μικρή (και μόνο μία) εξαίρεση.

Αυτές είναι οι 25 ομάδες που παρευρέθηκαν στην 1η ιστορική συγκέντρωση

AMIGOS FC

VILLAGERS FC

JUGOPIASTIKA

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ FC

L.T.

BLITZ FC

ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΔΑΜΩΝ

ΕΚΑΛΗ CLUB

BLUE DEVILS

ΑΕΤΟΙ

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΠΟΝΤΙΟΙ FC

MAZI FC

SAN ANTONIO

ΡΟΥΜΠΙΝ ΤΑΡΖΑΝ

RAMROD II

ΠΑΡΑΛΥΤΟΙ FC

ATTICO FOREST

ΜΕΛΙ FC

JACKALS FC

B.A.F.

ATTICO ROVERS

ATLETICO FC

FLAMINGOS FC

BOCCA OLD FC