1. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Α ΦΑΣΗ: Δύο (2) όμιλοι των 10 (πχ) ομάδων δημιουργούνται με βάση των προτιμήσεων της ημέρας από τους αρχηγούς των ομάδων οπού αγωνίζονται 1 φορά την εβδομάδα από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή (εκτός αν η διοργάνωση διεξάγεται μόνο Σαββατοκύριακο) .Οι 5 πρώτοι της βαθμολογίας (εφόσον απαρτίζεται με 10 ομάδες ο κάθε όμιλος) του Μίνι-πρωταθλήματος προβιβάζονται αυτόματα στην κατηγορία GOLDEN, ενώ οι 5 τελευταίοι συμμετέχουν στην κατηγορία SILVER. Το Χρονοδιάγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε μπει στην Β’ και κύρια φάση του πρωταθλήματος. Φυσικά, οι αγώνες με τον κάθε αντίπαλο θα είναι μονοί.

Β ΦΑΣΗ: Το κύριο μέρος του Πρωταθλήματος διεξάγεται για την υπόλοιπη σεζόν και ουσιαστικά οι δύο (2) νέοι όμιλοι που δημιουργούνται προβλέπουν 2 αναμετρήσεις (δηλαδή εντός & εκτός) με κάθε άλλη αντίπαλη ομάδα (κι όχι 1 όπως στην Α’ Φάση), ούτως ώστε να προκύψει μια πιο ασφαλή εικόνα αναφορικά με την τελική διαμόρφωση της βαθμολογίας, αλλά και για να δοθεί το δικαίωμα σε όλες τις ομάδες να μπορούν αν πάρουν τις… ρεβάνς τους και να κατακτήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη προνομιούχο θέση. Από τη Β΄φάση των GOLDEN και SILVER κατηγοριών προκρίνονται στην τελική φάση οι πρώτες 8 ομάδες των βαθμολογιών και διασταυρώνονται με την κατάλληλη σειρά στα νοκ-άουτ.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (ΝΟΚ-ΑΟΥΤ): Λίγο πριν από την τελική ευθεία και πιο συγκεκριμένα τις 4 τελευταίες αγωνιστικές της Β’ Φάσης, οι ομάδες πλέον καλούνται να δηλώσουν ολόκληρο το τελικό ρόστερ τους (λεπτομέρειες αναγράφονται κάτω) και να μπουν στη νοκ-άουτ φάση που ουσιαστικά θα κρίνει τον πρωταθλητή. Όσο καλύτερη θέση τερματίσει κάποια ομάδα στο ενιαίο πρωτάθλημα της Β’ φάσης, τόσο περισσότερα αγωνιστικά προνόμια θα έχει. Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο (Νόκ-άουτ), κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα για μια μοναδική τελική προσθήκη ποδοσφαιριστή, πέραν από παίκτη που αγωνιζόταν με τη φανέλα άλλης ομάδας στην ίδια κατηγορία κατά τη διάρκεια της Β’ φάσης.

Πέρα από την ευνοϊκότερη κλήρωση (1ος vs 8ος, 2ος vs 7ος κλπ), οι 4 πρώτοι θα ξεκινούν με πλεονέκτημα μιας (1) νίκης και ουσιαστικά με ακόμα 1 θα εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση αφού σε κάθε περίπτωση προκρίνεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις 2 νίκες. Σε περίπτωση που το «αουτσάιντερ» με βάση τη βαθμολογία νικήσει το πρώτο ματς, κάνει το «break» και φέρει τη σειρά στο 1-1, τότε όλα θα κρίνονται στο 3ο και τελευταίο ματς, που θεωρείται μονός αγώνας και κατά τη διάρκεια του οποίου προβλέπονται παράταση & πέναλτι εφόσον χρειαστεί. Ο τελικός είναι ΜΟΝΟΣ αγώνας και δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα για καμία από τις 2 ομάδες. Τέλος, υπενθυμίζεται πως αντί για ημιτελική φάση, διεξάγεται Final Four με μονούς αγώνες, που μέχρι και τον τελικό θα διεξάγονται την ίδια ημέρα.

2. ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Η εκκίνηση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτεμβρίου, και οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκτός αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όλες οι ομάδες παίζουν σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων το οποίο θα αναρτάτε ηλεκτρονικά στη σελίδα του Gipedaki.gr κι έντυπα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου. Οι ομάδες θα ειδοποιούνται ξεχωριστά για κάθε παιχνίδι, ενώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα αναρτάται μέχρι Σάββατο βράδυ ύστερα από συνεννόηση και ύστερα από αυτό το χρονικό σημείο δεν θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή. Αναβολή του αγώνα ζητείται πριν από την ανάρτηση του εβδομαδιαίου προγράμματος. Σε αυτήν την περίπτωση οι αναβληθέντες αγώνες θα διεξάγονται στο προσεχές διάστημα (εντός 15ημέρου, με πιθανότητα και το Σ/Κ) έπειτα από ενημέρωση της διοίκησης του πρωταθλήματος για τη μέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, χωρίς να επηρεάζεται η κανονική ροή του προγράμματος. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μίας αναβολής τον μήνα με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις που δεν βγαίνουν χρονικά τα παιχνίδια.

Όσον αφορά ακυρώσεις και αναβολές μετά την ανάρτηση του εβδομαδιαίου προγράμματος , εφόσον κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί εγκαίρως (24 ώρες και παραπάνω από τη σέντρα της αναμέτρησης) τότε ο κανονισμός θα εναρμονίζεται με τους αναβληθέντες αγώνες και το ματς θα μεταφέρεται το προσεχές 15ήμερο. Ομάδα που ενημερώνει σε μέσα στο 24ώρο της σέντρας ότι δεν θα κατέβει στο γήπεδο, θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0 εφόσον έχει ενημερώσει την διοργάνωση. Σε περίπτωση που το επαναλάβει στην διάρκεια της χρονιάς θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά και θα έχει αφαίρεση τριών (-3) βαθμών και σε περίπτωση τρίτης επανάληψης θα χάνει 3 βαθμούς επιπλέον (-3) και το δικαίωμα της ως προς την κατάκτηση των επάθλων που έχει ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή. Στην 4η φορά επανάληψης της ίδιας κατάστασης θα αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα όπως επίσης, θα χάνει και την προτεραιότητα συμμετοχής της για την επόμενη χρονιά. Συνεπώς η κάθε ομάδα έχει μάξιμουμ δυνατότητα μέχρι 3 ήττες Α.Α.

Ομάδα που δεν θα κατέβει σε αγώνα χωρίς να έχει ειδοποιήσει την διοργάνωση θα αποβάλλεται αυτόματα ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα.

Λόγω συμφωνιών με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολών της «τελευταίας στιγμής».. Ωστόσο, μια ομάδα μπορεί να προαναγγείλει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι αδυνατεί να αγωνιστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να ληφθεί υπ’όψιν από την διοίκηση του πρωταθλήματος.

2. Για τις συνεπείς και συνεννοήσιμες ομάδες θα υπάρχουν επιβραβεύσεις. Ομάδα που δεν θα ζητήσει καμία αλλαγή και καμία αναβολή για ένα σερί 9 παιχνιδιών θα έχει δώρο το 10ο παιχνίδι της!

3. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα γίνουν βραβεύσεις (κύπελλο και μετάλλια) για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της GOLDEN LEAGUE και SILVER LEAGUE. Επίσης θα βραβευτεί η ομάδα “Fair Play” (συμψηφισμός μη αναβολών και καρτών), ο πρώτος σκόρερ και ο πολυτιμότερος παίχτης ολόκληρου του πρωταθλήματος συνολικά.

4. Επιτρέπονται παπούτσια με σχάρα και με μικρές τάπες (τύπου TURF). Απαγορεύονται τάπες σιδερένιες και μεγάλες.

5. H μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αγώνες της τελικής φάσης θα είναι 5άρα. Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης προτείνεται να χρησιμοποιείται η ίδια μπάλα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό αν και οι δύο ομάδες συμφωνούν να παίξουν με άλλου τύπου (π.χ. 4άρα)

6. Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να φορούν σε κάθε αγώνα ποδοσφαιρικές εμφανίσεις και να αγωνίζονται πάντα μ’ αυτές, όπως επίσης υποχρεούνται να είναι αριθμημένες ανεξαρτήτως αν είναι από τον αθλητικό σπόνσορα του γηπέδου ή δικές τους.

7. Αίτηση συμμετοχής μιας ομάδας θα γίνεται τηλεφωνικά. Για να ισχύσει η δήλωση αυτή θα πρέπει μέσα σε διάστημα 7 ημερών να δοθεί ένα ραντεβού στα γήπεδα, στο οποίο θα δηλώνεται η σύνθεση της ομάδας, θα επιλέγονται οι επιθυμητές ώρες που θα αγωνίζεται η ομάδα καθώς επίσης και να λυθεί κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με το πρόγραμμα και τους κανονισμούς.

8. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 8 έως 15 δηλωμένους παίχτες. Προσοχή! Το minimum παιχτών θα διαφέρει ανά παραλλαγή (5Χ5, 6Χ6, 8Χ8 κλπ) αλλά σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται πως επειδή πρόκειται για πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές και σημαντική χρονική διάρκεια, ουσιαστικά οι γραμματείες θα ζητούν ένα ικανοποιητικό minimum παιχτών (π.χ. 8 για πρωτάθλημα 6Χ6) από κάθε ομάδα. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης και αφαίρεσης ποδοσφαιριστών μέσα στη σεζόν, καθώς αρκεί μια απλή ονομαστική αναφορά στο φύλλο αγώνος της γραμματείας, ωστόσο στο τέλος της Β’ φάσης και πριν από την τελική φάση οι κανονισμοί θα αυστηροποιηθούν 100% αφού κάθε ομάδα θα είναι υποχρεωμένη πλέον να δηλώσει το μάξιμουμ των ποδοσφαιριστών της (στα νοκ-άουτ επιτρέπεται κι ακόμα 1 τελική προσθήκη), των οποίων η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας θα είναι υποχρεωτική πριν από τα παιχνίδια ούτως ώστε η γραμματεία να προχωρήσει στην απαραίτητη ταυτοποίηση.
Σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών με πλαστοπροσωπία, πριν από το παιχνίδι, ο ποδοσφαιριστής και ο αρχηγός της ομάδας θα αποβάλλοται, ενώ σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών με πλαστοπροσωπία που διαπιστωθεί μετά την λήξη της αναμέτρησης η ομάδα θα χάνει το ματς στα χαρτιά ενώ ο παραβάτης παίκτης θα τιμωρείτε με αποβολή!

9. Αν κάποια ομάδα κατέβει για οποιοδήποτε λόγο με 5 παίκτες αντί 6, θα αναγκάζεται να αγωνιστεί με 1 παίχτη λιγότερο. Σε περίπτωση που κατεβούν μόνο 4 ή λιγότεροι ποδοσφαιριστές, τότε αυτόματα θα χάνει το παιχνίδι. Επιπλέον, ομάδα που θα κατέβει με 5 παίχτες θα έχει χρηματική έκπτωση αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της να μην αναβληθεί το παιχνίδι!

10. Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας μεταξύ ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής: Α. Νικητής στα μεταξύ τους παιχνίδια, Β. Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, Γ. Καλύτερη διαφορά τερμάτων (μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί ως συντελεστής), Δ. Καλύτερη επίθεση (τέρματα που έχει πετύχει), Ε. Γίνεται κλήρωση. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στο ελληνικό πρωτάθλημα της ΕΠΟ.

11. Όλοι οι αγώνες θα επιτηρούνται από διαιτητή (που θα κρατάει και το χρονόμετρο). Επιπλέον, σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς είτε απέναντι στον διαιτητή, είτε απέναντι σε άλλους παίκτες, είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων και από την οργανωτική επιτροπή (π.χ. τιμωρία ποδοσφαιριστή, μηδενισμός ομάδας, αφαίρεση βαθμών από ομάδα ή ακόμα και αποβολή ομάδας από το πρωτάθλημα).

3. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Αναφορικά με την τιμωρία παικτών & ομάδων τα πράγματα έχουν ως εξής:

Α. Κάθε κόκκινη κάρτα που δέχεται ένας ποδοσφαιριστής, ισοδυναμεί με 2 κίτρινες, είτε είναι απευθείας κόκκινη, είτε προέρχεται από 2 κίτρινες.

Β. Κάθε παίκτης που συμπληρώνει 5 κίτρινες κάρτες (είτε εμμέσως είτε με απευθείας κόκκινη) χάνει αυτομάτως το επόμενο παιχνίδι. Σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής αντικρίσει 2 κόκκινες κάρτες (κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κι όχι προφανώς σε ένα παιχνίδι), τότε επίσης χάνει αυτόματα το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι της ομάδας του. Αμέσως μετά την έκτιση της ποινής του ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής ξεκινάει με «λευκό» πειθαρχικό μητρώο, συνεπώς μέχρι τις επόμενες ενδεχόμενες 5 κίτρινες κάρτες ή τις 2 απευθείας κόκκινες, αγωνίζεται κανονικά. Σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής αριθμεί 4 κίτρινες κάρτες (εμμέσως ή και με απευθείας κόκκινη) και δεχτεί κόκκινη κάρτα (δηλαδή 6 κίτρινες στο σύνολο), τότε ο κανονισμός της 1 αγωνιστικής αποκλεισμού παραμένει ίδιος, ωστόσο στο μητρώο καρτών ξεκινάει με +1 κίτρινη κάρτα κι όχι από το μηδέν(0), όπως στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Φυσικά, η ποινή τιμωρίας μπορεί να ξεπεράσει την 1 αγωνιστική, εάν κι εφόσον το κρίνει η διοργανώτρια αρχή, όπως επίσης μπορεί ακόμα και οι συνολικές κυρώσεις για τον παίκτη ή ακόμα και την ομάδα να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Γ. Οι αποφάσεις του διαιτητή είναι τελεσίδικες. Αν ο διαιτητής είναι κατ επίφαση «μεροληπτικός» , τότε η οργανωτική επιτροπή, και μόνον αυτή, έχει την αρμοδιότητα να διευθετήσει το θέμα.

Δ. Οι διαιτητές του πρωταθλήματος προστατεύονται από τη διοργανώτρια αρχή. Η άσκηση οποιασδήποτε μορφής πίεσης προς το μέρος τους, θα είναι δυνατό να επιφέρει κάποια ποινή για την υπαίτια ομάδα.

ΣΤ. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει ως και δύο άτομα (που δεν είναι παίχτες) στον πάγκο, μόνο στην περίπτωση που αυτά έχουν κάποιο ρόλο στη λειτουργία της ομάδος και δεν είναι απλοί υποστηρικτές της. Οι υπόλοιποι υποχρεούνται να βρίσκονται είτε στον περιβάλλοντα χώρο είτε στις κερκίδες.

Ε. Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει (είτε με ποινή αποκλεισμού κάποιων αγωνιστικών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα) κάποιον παίχτη -ακόμα κι αν αυτός δεν έχει τιμωρηθεί από τον διαιτητή- σε περίπτωση που αυτός είναι υπαίτιος επεισοδίων ή σκληρού παιχνιδιού.

Ζ. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να τιμωρήσει και κάποια ομάδα (είτε με ποινή αφαίρεσης βαθμών, είτε ακόμα και με αποβολή από το πρωτάθλημα), αν οι παίχτες ή οι φίλαθλοί της ή τα άτομα που κάθονται στον πάγκο της δημιουργήσουν επεισόδια και εντάσεις.

Η. Τέλος όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις των ομάδων θα διευθετούνται είτε πριν από την έναρξη του παιχνιδιού είτε το αργότερο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Δεν νοείται για κανένα λόγο μη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της εκάστοτε ομάδας επί τόπου ή με αναδρομικό χαρακτήρα.

Θ. Για οποιαδήποτε μορφή παράβασης των κανόνων των όρων συμμετοχής υπάρχει δικαίωμα ένστασης από την αντίπαλη ομάδα ή από τον διαιτητή. Ένσταση έχει δικαίωμα να καταθέσει μία ομάδα ή ο διαιτητής μέχρι την έναρξη του αγώνα ενώ μετά από αυτόν απορρίπτεται ως απαράδεκτη καθώς θεωρείται κατάχρηση δικαιώματος αφού μετά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του αγώνα η άσκηση του δικαιώματος ένστασης φαίνεται ότι χρησιμοποιείται για ακύρωση του αποτελέσματος ενώ θα μπορούσε η ομάδα να έχει ασκήσει την ένσταση από πριν αφήνοντας την Οργανωτική Επιτροπή να αποφασίσει. Ένσταση ασκείται στο φύλλο αγώνος πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Στον ανωτέρω κανόνα υπάρχουν 2 εξαιρέσεις:

Θ1. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση κατά την διάρκεια του αγώνα είναι για περιπτώσεις διαφωνίας με ακραίες αποφάσεις του διαιτητή και μόνο σε σχετική περίπτωση αποχώρησης της ομάδας. Η Οργανωτική Επιτροπή είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις για να μη γίνεται κατάχρηση και αυτού του δικαιώματος και μπορεί κατ’ ελεύθερη βούληση να κατοχυρώσει το παιχνίδι υπέρ οποιασδήποτε από τις 2 ομάδες ή να λάβει άλλη σχετική απόφαση. Για το λόγο αυτό, κάθε ομάδα που αποφασίζει να αποχωρήσει από τον αγώνα πρέπει να είναι πολύ σίγουρη γι’ αυτό και να έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών της. Ωστόσο η ομάδα δεν έχει δικαίωμα ένστασης επ’ ουδενί σε περίπτωση συνέχισης του αγώνα μετά τη λήξη του αγώνα σε περίπτωση ήττας καθώς και πάλι θεωρείται κατάχρηση.

Θ2. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να ασκηθεί ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα είναι για περίπτωση συμμετοχής μη δηλωμένου παίχτη της αντιπάλου. Τέτοιο δικαίωμα υφίσταται μόνο για 24 ώρες από τη στιγμή της αποκάλυψης συμμετοχής μη δηλωμένου παίχτη και σε κάθε περίπτωση εντός τριών 24ωρων (72 ώρες) μετά τη λήξη του αγώνα. Σε περίπτωση τέτοιας ένστασης η διοργάνωση έχει την δυνατότητα τιμωρίας της ομάδας ή του παίχτη ή και των δύο ανάλογα με τα πραγματικά περιστατικά.

Η ένσταση εξετάζεται από την επιτροπή κυρώσεων, ενστάσεων και τιμωριών και μέσα σε 3 μέρες αποφασίζει. Μπορεί οποιοσδήποτε παίχτης να απευθυνθεί στην διοίκηση των γηπέδων για να ζητήσει το βιβλίο με τους γενικούς αλλά και τους ειδικότερους κανονισμούς του Μίνι-Ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα του Gipedaki.gr.

4. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

1. Εναρκτήριο λάκτισμα (Σέντρα) μπορεί να μετρηθεί για απευθείας γκολ

2. Ο χρόνος των δυο ημιχρόνων του παιχνιδιού είναι συνολικά 50 λεπτά (2 ημίχρονα Χ 25 λεπτά μεικτά), ενώ μεσολαβεί ημίχρονο 5λεπτής διάρκειας.

3. Το άουτ παίζεται με το χέρι μέχρι την παραλλαγή 6Χ6, ενώ από την παραλλαγή 7Χ7 και πάνω το άουτ παίζεται με το πόδι, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να βγει η μπάλα εκτός περιοχής. Γκολ απευθείας από άουτ δεν μετράει στην πρώτη περίπτωση και γίνεται επανάληψη, ενώ στη 2η μετράει κανονικά.

4. Τα πλάγια λακτίσματα εκτελούνται με το πόδι. Γκολ δεν μετράει απευθείας, παρά μόνο από κόντρα σε σώμα συμπαίκτη ή αντιπάλου ακόμα και τερματοφύλακα. Στο κόρνερ μετράει γκολ και απευθείας.

5. Ο χρόνος σε όλα τα λακτίσματα είναι 4 δεύτερα (άουτ ,φάουλ ,κόρνερ ,πλάγιο) εκτός από το πέναλτι και τη σέντρα.

6. Όταν η μπάλα βρει την οροφή (δίχτυ) του γηπέδου είναι πλάγιο από το ανάλογο σημείο.

7. Το παιχνίδι παίζεται με χρόνο που είναι σε κάθε περίπτωση στην κρίση του διαιτητή (για επιπλέον καθυστερήσεις κλπ) κι όχι απαραίτητα με «τελευταία φάση/κατοχή» κι άλλες παρόμοιες πρακτικές.

8. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια υπάρχει εξτρά χρόνος 5λεπτής παράτασης, ενώ σε περίπτωση που ούτε εκεί δεν προκύψει νικητής, τότε ακολουθούν από 3 πέναλτι για την κάθε ομάδα. Αν και εκεί υπάρξει ισοπαλία και όχι νικητής, τότε τα πέναλτι συνεχίζονται με εκτελέσεις εκατέρωθεν (1-1) από την κάθε ομάδα, μέχρι την ανάδειξη του τελικού νικητή.

9. Παίχτης που αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη λόγω βιαιοπραγίας, εξύβρισης, σκληρού μαρκαρίσματός κλπ δεν ξαναπαίζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε περίπτωση που αντικρίσει 2 κίτρινες κάρτες στο ίδιο παιχνίδι. Η ομάδα που θα έχει αποβολή πρέπει να παίξει για 2 λεπτά με παίχτη λιγότερο εκτός και αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεχτεί κάποιο γκολ οπότε θα αντικαταστήσει άμεσα τον τιμωρημένο ποδοσφαιριστή με κάποιον άλλον. Σε κάθε περίπτωση ο παίκτης που αποβλήθηκε δεν μπορεί να ξαναπαίξει ακόμα κι αν χρειαστεί η ομάδα να αγωνιστεί με 1 η 2 ποδοσφαιριστές λιγότερους. Σε περίπτωση που αποβληθούν 3 ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας η αναμέτρηση κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ της αντιπάλου ομάδας εκτός αν το σκορ βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, οπότε και σημειώνεται αυτό ως τελικό σκορ.

10. Απαγορεύονται τα τάκλιν (άμεσο φάουλ για τον αντίπαλο) από όλους τους ποδοσφαιριστές εκτός από τον τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή του. Τα sliding επιτρέπονται από όλους.

11. Όλα τα φάουλ στο Μίνι-Ποδόσφαιρο είναι άμεσα, εκτός εάν κρίνει το αντίθετο ο διαιτητής.

12. Οι αλλαγές μεταξύ των ποδοσφαιριστών της κάθε ομάδας μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα σε περίπτωση κατοχής της κατά τη διάρκεια επαναφοράς (κι όχι ροής αγώνα) και πάντα από την πλάγια γραμμή προς την πλευρά των πάγκων, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος 4 δευτερολέπτων!

13. Αλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν για τις 2 ομάδες μόνο σε περίπτωση γενικής διακοπής, κι εφόσον ο διαιτητής έχει σταματήσει εκείνος το παιχνίδι (λόγω ταιμ-άουτ, τραυματισμού,cooling break κλπ)
14. Κάθε ομάδα δικαιούται μέχρι 1 ταίμ-άουτ σε κάθε ημίχρονο, διάρκειας 1 λεπτού.

15. Για όλους τους υπόλοιπους κανονισμούς ισχύει ότι αναγράφεται στους διεθνείς κανονισμούς διαιτησίας για το Μίνι ποδόσφαιρο.