Σε ένα ματς με έντονο το άρωμα του… Champions League, οι 2 Έλληνες “εκπρόσωποι”: Μαγκουφάνα και Amigos FC έδωσαν μια σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση, η οποία βρήκε νικήτρια την πρωταθλήτρια Αθήνας στο τελευταίο λεπτό χάρη σε φάουλ-κεραυνό του Γιάννη Λίτση (6-5), κι ενώ η ομάδα του αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστή λιγότερο, λόγω αποβολής του Κοντιζά!

Οι Amigos FC, ήταν η ομάδα που μονίμως βρισκόταν μπροστά στο σκορ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και φαινομενικά κρατούσε την τύχη στα χέρια της, μέχρι το 48′ οπού και προηγούνταν με 5-4! Ωστόσο μια… αλλαγή σε ένα πλάγιο άουτ ήταν αρκετή να γράψει την ιστορία διαφορετικά, αφού το τελευταίο 2λεπτό της αναμέτρησης προσέφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις…

Αρχικά ο Τσιγκόπουλος ισοφάρισε σε 5-5 χάρη σε μονοκόμματο σουτ ύστερα από την εκτέλεση της αλλαγής του πλαγίου άουτ, ενώ στη συνέχεια ήρθε η αποβολή του Κοντιζά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για μια προηγούμενη φάση. Κι ενώ άπαντες έδιναν μια πιθανότητα στους Amigos FC να διεκδικήσουν ξανά το προβάδισμα και τη νίκη με το αριθμητικό πλεονέκτημα, τελικά ήρθε η απόλυτη αντιστροφή, με τον Λίτση να “εκτελεί” τον Μπουρνία λίγο μπροστά από τη μεσαία γραμμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να χαρίζει στη Μαγκουφάνα την πρώτη νίκη της ιστορίας της απέναντι στους πολυ-πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Λίτσης αναδείχθηκε απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης χάρη στο χατ-τρικ που πέτυχε, ενώ εμφάνιση 10ετίας πραγματοποίησε και ο Γουιλ Μπέρμπερης των Amigos FC που παρά τα 35 του χρόνια (!) αγωνίστηκε γεμάτος ζήλο και πάθος, πετυχαίνοντας επίσης χατ-τρικ!

Τέλος, εν αντιθέσει με την πλήρη εικόνα της Μαγκουφάνας ενόψει του Champions League 6×6, για τους Amigos FC, απουσίαζαν οι: Παναγιωτόπουλος, Πάτσος Βείζης και Αγκόλι. Στο πρώτο ημίχρονο αξίζει να αναφερθεί πως οι Amigos FC βρέθηκαν μπροστά ακόμα και με 4-1 (18′), ωστόσο τα γκολ των Κοντιζά και Λίτση στο κλείσιμο του πρώτου μέρους έκλεισαν την “ψαλίδα”, για να αποδειχθεί περίτρανα για ακόμα μια φορά στη συνέχεια πως η ομάδα της Πεύκης έχει άλλο οίστρο στο 2ο ημίχρονο!

Μαγκουφάνα: Δράμπαλης, Χριστόπουλος, Τσαγκάς, Γκαμπέσης, Σταμάτης, Λίτσης (MVP/3), Κοντιζάς (1), Τσιγκόπουλος (2)

Amigos FC: Μπουρνιάς, Μπέρμπερης Α (2), Λαμπάϊ, Ντάτης, Ζώης, Αμπντουραχμάνι, Μπέρμπερης Γ (3)