Το σπουδαιότερο πρωτάθλημα της Αθήνας, Athens League 6X6, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της μεγαλύτερης κοινότητας του Μίνι-Ποδοσφαίρου (Gipedaki.gr) σε 3 διαφορετικές πλέον μεγάλες περιφέρειες της Αττικής (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Ρέντη), έφτασε στο τέλος του, και οι αρθρογράφοι της ιστοσελίδας αναδίφησαν τα αρχεία τους “μεταφράζοντας” το σε αριθμούς ανακαλύπτοντας ακριβοθώρητα ευρήματα! Τα περισσότερα μάλιστα, τα σύγκριναν με τα περσινά…

Δείτε παρακάτω: τα μεγαλύτερα σερί νικών, των πιο “παραγωγικό” επιθετικό, τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του πρωταθλήματος και πολλά αλλά ενδιαφέρονται και “πιασάρικα” στατιστικά στοιχεία…

Περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα

Μαγκουφάνα με 23 νίκες σε 27 αγώνες (85.2% νικηφόρο ποσοστό) και Pranvera με 23 νίκες σε 28 αγώνες (82.1 % νικηφόρο ποσοστό)

Πέρυσι οι αντίστοιχοι 1οι της λίστας Amigos FC, πέτυχαν 28 νίκες σε 30 αγώνες (93.3% ποσοστό νίκης), επίδοση ρεκόρ για τα χρονικά του Athens League 6×6. Μαγκουφάνα και Amigos FC επιβεβαίωσαν τη στατιστική τους εικόνα με τον τίτλο του πρωταθλητή Αθήνας στο τέλος της κάθε σεζόν!

Λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα

Μαγκουφάνα με μόλις 1 ήττα σε 27 αγώνες (3.7 %), ρεκόρ για τη διοργάνωση, και ποσοστό λιγότερο από 7% των Amigos FC πέρυσι (2 ήττες σε 30 ματς)!

Η μοναδική ήττα της Μαγκουφάνας προήλθε από την Pranvera με 8-7 στον Α όμιλο της Α’ φάσης της Κηφισιάς για την 5η αγωνιστική στις 7 Νοεμβρίου του 2018!

Περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα

Attica FC με 6 ισοπαλίες σε 31 αγώνες (Α,  Β’ Φάση, Play off και Final Four τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα), και ποσοστό 19.3 %, το μεγαλύτερο από καταβολής Athens League 6×6. Αξίζει να αναφερθεί πως οι 5/6 σημειώθηκαν στην Α’ Φάση!

Περισσότερες ήττες στο πρωτάθλημα

Montagne με 18 ήττες σε 22 αγώνες στο πρωτάθλημα, μιας και η ομάδα του Σιδέρη Γκιόκα δεν προχώρησε στα play off αλλά αποκλείστηκε από την Β΄ φάση. Το ποσοστό ηττών ανέρχεται στο 81.8 % και ξεπερνάει ακόμα και των ΑΕΤΩΝ πέρυσι με 21/27 ήττες (77,8%)!

Λιγότερες νίκες στο πρωτάθλημα

Favela FC και Πανβαγιαννικός Αστέρας με μόλις 1 νίκη, και αυτή… στα χαρτιά στην Α’ Φάση.

Υπενθυμίζεται πως καμία εκ των 2 δεν προχώρησε στη Β’ φάση αφού αμφότερες αποκλείστηκαν από τη διοργανώτρια αρχή για πειθαρχικά παραπτώματα.

Μεγαλύτερο σερί νικών σε αριθμό παιχνιδιών και ημερών 

Θενπούδες με 14/14 νίκες (!) από την 1η αγωνιστική της Golden League Χαλανδρίου έως και τον “χρυσό” τελικό του Final Four οπού ηττήθηκαν από τη Μαγκουφάνα. Πριν από αυτή την ήττα όμως, στις 15 Ιουνίου, η αμέσως προηγούμενη ήρθε στις 20 Δεκεμβρίου του 2018 από τους Φορτωτές FC (3-4). Κοινώς, οι Θενπούδες διατηρούσαν ένα ασύλληπτο νικηφόρο σερί για 6 περίπου μήνες!

Το απόλυτο ρεκόρ όμως της διοργάνωσης, ανήκει από πέρυσι στους Amigos FC με 20/20 νίκες από την 2η αγωνιστική της Golden League (Κηφισιά) συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου τελικού, με τελευταία ήττα στις 18 Ιανουαρίου 2018 από τη Shpartallimi (5-7).

Μεγαλύτερο σερί αήττητου σε αριθμό παιχνιδιών και ημερών 

Μαγκουφάνα με εν ενεργεία σερί 22 αγώνων δίχως ήττα! Τελευταία, αυτή από την Pranvera με 8-7 στον Α όμιλο της Α’ φάσης της Κηφισιάς για την 5η αγωνιστική στις 7 Νοεμβρίου του 2018! Έκτοτε έχουν ακολουθήσει άλλες 20 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες με ΑΦΡΟ FC (6-6) και Amigos FC (3-3).

Καλύτερη επίθεση

Θενπούδες με 225 γκολ σε 27 αγώνες (8.3 γκολ ανά αγώνα).

Το απόλυτο ρεκόρ όμως ανήκει στους Amigos FC με 259 γκολ σε 30 αγώνες (8.6 γκολ ανά αγώνα).

Καλύτερη άμυνα 

Γυπαετοί με μόλις 56 γκολ σε 22 αγώνες, δηλαδή μόλις 2.5 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι για την άμυνα του Νίκου Γιάννινα και του γκολκίπερ Νίκου Μήλα!

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι, ήταν πάλι οι Γυπαετοί που βρέθηκαν στην νο.1 θέση της εν λόγω λίστας με συνολικό παθητικό τερμάτων 112 γκολ, (κοινώς 3.9 γκολ ανά αγώνα), ενώ φέτος διεύρυναν το αμυντικό ρεκόρ τους!

Χειρότερη επίθεση

Favela FC με μόλις 11 γκολ σε 10 παιχνίδια (1.1 γκολ ανά παιχνίδι)!

Ακριβώς όπως το περσινό αρνητικό ρεκόρ των Κουβάδες FC στην Α’ φάση με 10 γκολ σε 9 αγώνες!

Χειρότερη άμυνα

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι ΑΕΤΟΙ με συνολικά 178 γκολ παθητικό σε 22 αγώνες (8.1 γκολ ανά αγώνα) .

Συγκριτικά με το περσινό: 251 γκολ παθητικό ανά 30 αγώνες (κοινώς 9.3 γκολ ανά αγώνα), το φετινό ποσοστό το λες και… βελτίωση!

Πρώτος MVP

Βλάντι Καϊσιδης (Μικτή Κόσμου) με 10 φύλλα MVP (ρεκόρ διοργάνωσης) σε 14 νικηφόρους αγώνες της ομάδας του! Κοινώς κατά 71.4% αναδεικνυόταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για την ομάδα του, η αλλιώς 7/10 όταν αυτή κέρδιζε!

Πέρυσι, ο νο.1 ήταν ο Γιάννης Λίτσης (Μαγκουφάνα) με 9 φύλλα MVP σε 24 νικηφόρους αγώνες. Κοινώς, κατά 38% αναδεικνυόταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για την ομάδα του, η αλλιώς 4/10 όταν αυτή κέρδιζε!

Πρώτος σκόρερ ομάδας

Μανώλης Σταυρακάκης Μερτζάνης με 78 γκολ στους 22 αγώνες των Γυπαετών, δηλαδή σκόραρε 3.5 φορές ανά παιχνίδι (όπως ακριβώς και την περασμένη σεζόν). Ποσοστό ρεκόρ για ολόκληρη τη διοργάνωση.

Πέρυσι, ο Σπύρος Βαλουξής με 93 γκολ στους 29 αγώνες της Blender Βρέμης
(3.2 γκολ ανά παιχνίδι), είχε αναδειχθεί ο νο.1, και φυσικά εξακολουθεί να κρατάει το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων ανά σεζόν.

Πρώτος σκόρερ σε 2 ή περισσότερες ομάδες

Αυτός είναι ο Αντώνης Ζύμπερης του ΑΦΡΟΥ και των Ιώνων με συνολικά 83 γκολ (47 Ιωνές FC – 34 ΑΦΡΟΣ FC – Villagers FC) σε Silver και Golden League 6×6. Υπολογίζονται και 2 τέρματα που πέτυχε με τη φανέλα των “Χωριατών” τις 2 πρώτες αγωνιστικές της Golden League, λίγο πριν επιστρέψει στον οριστικά στον ΑΦΡΟ.

Πέρυσι, στην αντίστοιχη θέση βρέθηκε ο Στέλιος Τατασόπουλος ή αλλιώς “μπομπέρ” με συνολικά 84 γκολ: αριθμώντας στην Α’ φάση 29 γκολ με τον ΑΦΡΟ F.C. και στη Β’ από 44 με Black Jack (Silver League) και 11 με Villagers FC (Golden League).

Είναι απίστευτο, πως και τις 2 φορές ο ποδοσφαιριστής του εν λόγω ρεκόρ έχει φορέσει τις φανέλες των ΑΦΡΟΣ FC και Villagers FC!

Η μεγαλύτερη νίκη σε έκταση

Γυπαετοί – Favela FC 24-1 (6 Νοεμβρίου 2018) στον Α’ όμιλο της Α’ φάσης του Ρέντη!

Πέρυσι, το μεγαλύτερο σκορ, καταγράφτηκε στο: Amigos FC – AETOI 25-0 στον Β’ όμιλο της Α’ φάσης (Κηφισιά) που αποτελεί και το μεγάλο ρεκόρ της διοργάνωσης.

Το μεγαλύτερο σκορ

Ramrod II – Lions FC 22-11, με 33 γκολ να σημειώνονται συνολικά σε ματς του Α’ ομίλου της Α΄φάσης του Ρέντη στις 11 Δεκεμβρίου του 2018, νούμερο ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Πέρυσι στο πιο αντίστοιχο πιο παραγωγικό ματς της σεζόν: Amigos FC – Κυνηγοί 15-12, με 27 γκολ να επιτυγχάνονται συνολικά σε ματς της Golden League (Κηφισιά)!

Το μικρότερο σκορ

Ramrod II – Γυπαετοί FC 0-0 σε ματς του Α’ ομίλου της Α΄φάσης του Ρέντη! Ουσιαστικά, η μοναδική “λευκή ισοπαλία” στο φετινό πρωτάθλημα. Πέρυσι είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο Dragoes FC – Juvetsus στη Silver League (Κηφισιά).

Ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στο πρωτάθλημα

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Μαγκουφάνα, Χρήστος Τσαγκάς φημίζεται για το… δολοφονικό στυλ του, και μόνο τυχαίο δεν είναι το παρατσούκλι “Σταλόνε” που τον συνοδεύει. Φέτος λοιπόν αντίκρισε ούτε 1 ούτε 2 αλλά 5 κόκκινες κάρτες (!) συνολικά (είτε απευθείας είτε ως 2η κίτρινη) , κάνοντας ακόμα και τον Μαστρογιώργο του ΑΦΡΟΥ που πέρυσι αντίκρισε 2 κόκκινες κάρτες καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος να μοιάζει με… Μαλντίνι. Σε ένα κατά τα άλλα “Fair Play” πρωτάθλημα, οι 5 κόκκινες εντός 27 αγωνιστικών φαντάζουν εντελώς ασύμφωνα με το προφίλ του, χωρίς ωστόσο καμία εξ αυτών να έγειρε τιμωρία μεγαλύτερη της μίας αγωνιστικής για τον ποδοσφαιριστή, όπως αντίστοιχα συνέβη σε άλλες περιπτώσεις!

Κορυφαίος τερματοφύλακας

Μιχάλης Ζούγρος της San Pedro με 4 φύλλα MVP σε 29 παιχνίδια.
κοινώς περίπου 1 στις 6 φορές ψηφιζόταν από τους αντιπάλους ως ο πολυτιμότερος για την ομάδα του. Αντίστοιχα, 4 φύλλα MVP είχε και ο γκολκίπερ του ΑΦΡΟΥ FC, Βασίλης Καβαλάρης που όμως κατετάγη 2ος στη λίστα λόγω του ότι η Sna Pedro τερμάτισε ψηλότερα στη διοργάνωση του Athens League 6×6 σε μια απο τις 2 κατηγορίες (Golden & Silver).

Πέρυσι, είχε αναδειχθεί ο Γιάννης Μπουρνίας των Amigos FC με 5 φύλλα MVP σε 30 ματς (εκείνος κρατάει το απόλυτο ρεκόρ), αφού ψηφιζόταν επίσης 1 στις 6 φορές ως ο πολυτιμότερος για την ομάδα του.

Πόσοι ποδοσφαιριστές πήραν βραβείο MVP

Συνολικά 271 ποδοσφαιριστές αναδείχθηκαν MVP, ακόμα κι αν αγωνίστηκαν σε παραπάνω από 2 ομάδες. ενώ οι 163 εξ αυτών πήραν το βραβείο για μόλις μια φορά! Κοινώς το 60% δεν ξαναπήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη παρά μόνο μια φορά. Με απλά μαθηματικά οι 6/10 ποδοσφαιριστές!

Πέρυσι, τη συγκεκριμένη διάκριση είχαν την τιμή να λάβουν μόλις
127 παίκτες, ενώ μόλις οι μισοί εξ αυτών είχαν λάβει τουλάχιστον ακόμα ένα βραβείο MVP.

Πόσοι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές σκόραραν

Συνολικά 822 ποδοσφαιριστές σκόραραν, ακόμα κι αν αγωνίστηκαν σε παραπάνω από 2 ομάδες. Οι 210 εξ αυτών μάλιστα πέτυχαν μόλις από 1 γκολ για την ομάδα τους, κοινώς 3/4 ή 25.5%

Πέρυσι, 326 ποδοσφαιριστές σκόραραν συνολικά. Οι 80 εξ αυτών πέτυχαν μόλις από 1 γκολ (24,6%)!