Δυστυχώς, παρά τις σχετικά αισιόδοξες εκτιμήσεις έγκριτων ανθρώπων του χώρου κατά το διάστημα των περασμένων ημερών αναφορικά με το “άνοιγμα” των αθλητικών εγκαταστάσεων & γεγονότων περί τα μέσα Δεκεμβρίου: Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές του Μίνι-Ποδοσφαίρου στα γήπεδα, και κατ’ επέκταση να αγωνιστούν στο μεγάλο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο “meeting” του αθλήματος, Christmas Tournament Athens.

Ένα όνειρο, το οποίο απομακρύνεται, μιας και αφενός η Ελληνική Κυβέρνηση παρατείνει συνεχώς το lockdown και τα αυστηρά μέτρα, ενώ την ίδια ώρα οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται καθολικό “κλείσιμο” της αγοράς μέχρι τις εορτές.

Όπως άλλωστε είχε επισημανθεί και σε προηγούμενο άρθρο, το μεγάλο”meeting” του Christmas Tournament θα εξαρτηθεί κυρίως από τους εξωγενείς παράγοντες, που σχεδόν εξ’ ολοκλήρου έχουν να κάνουν με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και κατ’ επέκταση με την απόφαση (ή όχι) της άρσης των αυστηρών μέτρων τις καραντίνας από τους καθ’ ην αρμόδιους μέσα στον Δεκέμβριο.

Αυτή τη στιγμή, η οργανωτική επιτροπή αναμένει αγωνιωδώς τις αποφάσεις των Κυβερνώντων μέσα στις επόμενες ημέρες, αναφορικά με τις τύχες του Ελληνικού Μίνι – Ποδοσφαίρου ενώ προσανατολίζεται στο ευκταίο σενάριο του “ανοίγματος” του χώρου στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, παρότι οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, προτεραιότητα έχουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, τα οποία εκτός απροόπτου θα ανοίξουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ η υπόλοιπη “αγορά” προβλέπεται να ανοίξει σταδιακά και σε πολύ αυστηρά πλαίσια ασφάλειας και υγιεινής. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα κάποιοι τομείς να παραμείνουν στον “πάγο”, δίχως να αποτελεί εξαίρεση το ερασιτεχνικό και το Μίνι-Ποδόσφαιρο.

Κάτι τέτοιο, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σημαίνει πως το “reset” του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, θα πραγματοποιηθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Ιανουάριο.