Στην ανέγερση ενός υπερσύγχρονου γηπέδου Μίνι-Ποδοσφαίρου ονόματι “Soccer Stadium”, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις σε: διοργανωτές, διαγωνιζόμενους και 1.100 θεατές, προχώρησε η Μολδαβική Ομοσπονδία στην τοποθεσία “La Ivzor Park” της πρωτεύουσας Κισινάου.

Το νέο αυτό “στολίδι” προστέθηκε εδώ και μερικούς μήνες στον Παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος, και φιλοδοξεί να αναλάβει αρχής γενομένης από την προσεχή κιόλας άνοιξη, τη διοργάνωση του νεοφυούς Intercontinental Cup στο οποίο θα λάβουν μέρος χώρες από ολόκληρη την Ευρώπη, καθιστώντας το εφεξής ως την κορυφαία διεθνή διοργάνωση της “Γηραιάς Ηπείρου”.

Μάλιστα, πριν από μόλις μερικές ημέρες (Κυριακή 8/11) πραγματοποιήθηκε και ο πρώτος επίσημος αγώνας στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης της κορυφαίας Μολδαβικής κατηγορίας (Amoliga) ανάμεσα στις Krasnaya Zvezda και Vivapharm (0-2), τις οποίες στελεχώνουν μεταξύ άλλων πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας. Οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες δυνατές, παρά το γεγονός πως ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών -ελέω μέτρων για την καταπολέμηση του Covid-19-, κάτι που αντικατοπτρίστηκε άλλωστε και από τα λόγια του επικεφαλής της Ομοσπονδίας της χώρας, Σέργκιου Ουρσούλ:

“Επρόκειτο για ένα επιτυχημένο εγχείρημα και αν όλα πάνε καλά σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε στο νεόκτιστο Soccer Stadium, τόσο τους αγώνες της Amoliga, όσο φυσικά και το Intercontinental Cup (σ.σ. είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε), πάντα εάν κι εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και μας δώσουν το πράσινο φως οι οργανισμοί υγείας.”

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Soccer Stadium, εκτός από γήπεδο Μίνι-Ποδοσφαίρου, αποτελεί παράλληλα και γήπεδο BeachVolley (!) μιας και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ουρσούλ, αφαιρείτε ο συνθετικός χλοοτάπητας και οι ειδικά τοποθετημένες παλέτες, ούτως ώστε να κάνει την εμφάνιση της η άμμος, που βρίσκεται από κάτω.

Δείτε παρακάτω τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το νέο “παλάτι” της Μολδαβίας (υπό μορφή beach volley):