Άστραψε και βρόντηξε ο πρώην άσος της Εθνικής Ελλάδας Μίνι-Ποδοσφαίρου Δημήτρης Λεβέντης, ο οποίος ήταν ένας από τους “300 Σπαρτιάτες” που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ερασιτεχνικών σωματείων την Παρασκευή (6/2) στο Σύνταγμα.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στο Gazzetta.gr, ο 31χρονός μέσος, ο οποίος έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους ως αρχηγός των Villagers FC και των Κωστάκηδων, ξεσπάθωσε κατά Πολιτείας, Κυβέρνησης αλλά και κατά των συνανθρώπων μας οι οποίοι σύμφωνα με την άποψη του δεν συντάσσονται σε ένα ενιαίο μέτωπο αλλά τουναντίον… κοιμούνται στα σπίτια τους!

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λεβέντης είπε τα εξής:

“Παρατηρείτε ξεκάθαρη αδιαφορία της Πολιτείας ως προς τον ερασιτεχνικό -και όχι μόνο- αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι υγειά. Δεν γίνεται να βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα με ειδήσεις για νεκρούς ή διασοληνωμένους και να μη μας δένεται η ευκαιρία να ξεδώσουμε. Απ’ ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δε νοιάζει τους πολίτικους που είναι εξασφαλισμένοι με 4ψηφιο αριθμό σε ευρώ στο μισθό τους, το ίδιο και οι Υπουργοί με τον Πρωθυπουργό. Δυστυχώς σήμερα (σ.σ. χθες 5/2) δεν είδα μεγάλη απήχηση στη συγκέντρωση.  Ο κόσμος εδώ μπορεί να είναι λίγος αλλά εγώ είμαι εδώ πέρα για να ακουστεί η φωνή μας. 

Ο κ. Αυγενάκης είναι μαζί μας. σε αντίθεση με τους “ειδικούς” και τους λοιμοξιολόγους, στους οποίους έχουμε δώσει τα κλειδιά του σπιτιού  και του αυτοκίνητου μας! Τους τα έχουμε δώσει όλα από την πρώτη μέρα της καραντίνας. 

Είμαστε όμως όλοι υπόλογοι για αυτή την κατάσταση. Τόσο ή κυβέρνηση για τα μέτρα που περνάει όσο και εμείς που είμαστε σπίτια μας και κοιμόμαστε. Σήμερα (σ.σ. χθες 5/2) υποτίθεται πως έπρεπε να κάνουμε συλλαλητήριο, αλλά δεν είμαστε όσοι θα έπρεπε. Περισσότεροι είναι οι αστυνομικοί και δημοσιογράφοι στο Σύνταγμα παρά εμείς. 

Χθες ήταν οι φοιτητές, σήμερα εμείς οι αθλητές, αύριο θα είναι οι άνθρωποι της εστίασης. Όλοι μόνοι τους! Έτσι όμως δε γίνεται δουλειά. Είμαστε όλοι μαζί σε ένα κοινό σκοπό.

Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να θεσπιστεί ένα πρωτόκολλο ούτως ώστε να συνεχίσουνε τα πρωταθλήματα. Κανείς από την ομάδα μου μέχρι στιγμής ούτε έχει αρρωστήσει αλλά ούτε φυσικά και πεθάνει. Πιθανώς 1-2 από άλλες ομάδες να αρρωστήσαν και να πέρασαν την ίωση αλλά πλέον συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί η επάνοδος των αθλητών στα γήπεδα με τεστ, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους, αλλά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πρωτόκολλο όπως έγινε για παράδειγμα με τα σχολεία και με τα καταστήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε δημιουργούν κάτι αντίστοιχο και για το ποδόσφαιρο το οποίο είναι ένα άθλημα σε ανοικτό χώρο και δίχως θεατές.”