Το 1977 ο Νικήτας και η Ευαγγελία Πέλεχα ιδρύουν μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση στο Ν.Ηράκλειο Ατττικής , παράγοντας σιροπιαστά γλυκίσματα . Η εμπειρία των ιδιοκτητών σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των προιόντων που διέθεταν στην αγορά δημιούργησαν ένα άριστο δίκτυο χονδρικής πώλησης.

Το 1989 αναλαμβάνει η δεύτερη γενιά , τα παιδιά τους , Βαγγέλης και Βασίλης Πέλεχας και αναπτύσσουν την οικογενειακή επιχείρηση , ευρύνοντας τη χονδρική πώληση, με ένα δυναμικό πελατολόγιο σε όλη την Ελλάδα.

Το 1990 ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση της Εταιρείας σε νέες εγκαταστάσεις στα Ανω Λιόσια Αττικής , προκειμένου να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες μας .
Το 2006 εγκαθιδρύει την πρώτη λιανική πώληση και παράγεται παραδοσιακό ψωμί (αργής ωρίμανσης) και είδη αρτοποιίας. Στη συνέχεια ανοίγουν άλλα 4 καταστήματα, ενώ σήμερα διαθέτει 5 υπερσύγχρονα καταστήματα λιανικής πώλησης, αρτοζαχαροπλαστεία , στη Δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Μενίδι, Άνω Λιόσια) καταφέρνοντας να κατακτήσει μια υψηλή θέση τόσο στον κλάδο ζαχαροπλαστικής όσο και στον κλάδο αρτοποιίας διαθέτοντας υψηλής ποιότητας ψωμί , καφέ , σφολιάτες, σάντουιτς, παγωτά .

Τον Αύγουστο του 2019 η Εταιρεία, μεταφέρεται σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις 2.700τμ στον Ασπρόπυργο επί της Λ.Νάτο θέση δυο Πεύκα , δημιουργώντας όλες τις υποδομές που θα συμβάλλουν στην άριστη ποιότητα και εξυπηρέτηση των πελατών.
Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής , ενώ η Εταιρεία έχει αναπτύξει διαδικασίες ελέγχου με βάση τις απαιτήσεις του ISO 22000:2018 και HACCP σε όλα τα στάδια παραγωγής και διεργασιών , από το σημείο εισόδου πρώτων υλών έως το σημείο δημιουργίας και τρόπου διάθεσης των τελικών προιόντων.

Σκοπός της επιχείρησής, διαθέτοντας το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και πιστεύοντας στο όραμα και στις αξίες του «επιχειρήν» είναι να καλύψει τις ανάγκες των πελατών, με ποιοτικά προιόντα και υψηλές υπηρεσίες.
Οικοδομώντας το μέλλον, μέσα από την επέκταση και την ανάπτυξη, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη με την προσωπική επαφή , οραματιζεται να συνεχίσει την επιτυχή πορεία μας και να συνεχιστεί και στην τρίτη γενιά .

Στα κορυφαία προϊοντα του συκαταλέγονται τα εξής: 8 είδη ψωμιών, μπαγκέτες, σφολιάτες, τούρτες, κάθε είδους γλυκίσματα, παγωτό και καφές! Η γκάμα των μοναδικών επιλογών του είναι αμέτρητη!

Τα προνόμια για τους αθλητές-μέλη του ανέρχονται σε σημαντική ΕΚΠΤΩΣΗ σε όλα τα προϊόντα του καταστήματος της Λεωφόρου Καραμανλή στις Αχαρνές, το οποίο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης πολλών ποδοσφαιριστών και μελών του Gipedaki.gr στην καθημερινότητα τους, ενώ η έκπτωση ισχύει και για το Deilivery (αυστηρά με την επίδειξη της προνομιακής κάρτας).

Το Ηπειρώτικο-ΑΦΟΙ Πελεχα διαθέτει επίσης και τραπεζάκια στον περιβάλλοντα χώρο του, ώστε να καθίσεις εκεί και να απολαύσεις το γεύμα-ρόφημα σου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο! Ο “άρχοντας” της αρτοζαχαροπλαστικής σε περιμένει καθημερινά για να σου φτιάξει τη μέρα.