Ο Βασίλης Κέσκο, αρχηγός και πρωτομάστορας των επιτυχιών για την νεόδμητη ομάδα των Ιώνων FC, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Gipedaki.gr, εν όψει τελικής ευθείας της Silver League 6Χ6 της Αθήνας, κατά την οποία αναλύει τους στόχους της ομάδας του, σχολιάζει την περσινή ονειρική πορεία με τον ΑΦΡΟ, ενώ τονίζει πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τα… τρόπαια!

Αναλυτικά η αποκλειστική συνέντευξη του νεαρού αμυντικού:

Ποιος θεωρείς ότι είναι ο φετινός στόχος των Ιώνων:

Πρωταρχικός μας στόχος και επιδίωξη, είναι η ομάδα να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, το οποίο θα προσελκύει τον κόσμο. Δεύτερον και κυριότερων είναι να φτάσουμε ως το τέλος της διαδρομής και να στεφθούμε πρωταθλητές στο “Final 4” του Athens League 6×6! Είχα συμμετάσχει πέρυσι στην τελική φάση της διοργάνωσης και πραγματικά είναι… όνειρο!

Πέρυσι είχες επαναλάβει κάτι αντίστοιχο με άλλους 2 νυν συμπαίκτες σου ως ποδοσφαιριστές του ΑΦΡΟΥ όπου είχατε στεφθεί πρωταθλητές:

Ναι, πράγματι, είχαμε την ευτυχία πέρσι με τα άλλα 2 παιδιά (σ.σ. Τέχο και Ζύμπερης) να στεφθούμε πρωταθλητές. Θα θέλαμε φέτος να το επαναλάβουμε το κατόρθωμα και να σημειώσουμε ένα προσωπικό back to back αν και ο δρόμος είναι πολύ μακρύς! Σκεφτείτε ότι εκκρεμεί όχι μόνο η κανονική διάρκεια, αλλά και τα Play Off της περιφέρειας (Κηφισιά).

Για να κλείσει το κεφάλαιο “ΑΦΡΟΣ” πως θα σχολίαζες την περσινή σεζόν:

“Προσωπικά, θεωρώ τον ΑΦΡΟ ένα ποδοσφαιρικό “σχολείο”. Πιστεύω στις δυνατότητες μου, και θεωρώ ότι βοήθησα τα μέγιστα στο να φτάσουμε στην κορυφή πέρυσι, ωστόσο σίγουρα, υπό την καθοδήγηση ανθρώπων με εμπειρία όπως ήταν ο “Μπομπέρ” (σ.σ. Στέλιος Τατασόπουλος) κατάφερνα να “κουμπώσω” στην ομάδα και να γίνουμε ένα αχτύπητο σύνολο. Με οδηγό την περσινή σεζόν λοιπόν πορευόμαστε και φέτος.”

Πως κρίνεις το φετινό επίπεδο της κατηγορίας & ποια ομάδα θεωρείς βασική διεκδικήτρια του τίτλου:

Το επίπεδο του φετινού Αthens League είναι πολύ κάλο και συγκριτικά με πέρσι είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό.  Ως ΙΩΝΕΣ, και απ’ ότι έχω παρακολουθήσει μέχρι τώρα, πιστεύω θα κονταροχτυπηθούμε με την Attica μέχρι το τέλος της διοργάνωσης διότι είναι εξίσου πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Εξίσου υπολογίσιμες ομάδες θεωρώ τις Αναγέννηση και Coca Juniors που έχουμε παίξει και μας δυσκόλεψαν πολύ, ενώ έχω ακούσει καλά λόγια και για άλλες 2 ομάδες από Χαλάνδρι και Ρέντη αντίστοιχα!

Πιστεύεις πως η ομάδα θα είχε θέση ακόμα και στην εφετινή Golden League 6×6;

‘Έχω την εντύπωση πως αν συμμετείχαμε στη Golden League θα πραγματοποιούσαμε μια καλή πορεία η οποία όμως θα σταματούσε γρήγορα, διότι είμαστε μια καινούρια ομάδα, και όποιος γνωρίζει να κάνει πρωταθλητισμό, μπορεί να αντιληφθεί ακριβώς το “βάρος” της έννοιας αυτής. Στην κορυφαία κατηγορία συμμετέχουν ομάδες “Ιερά Τέρατα” του αθλήματος όπως είναι η Amigos, η Pranvera κλπ, και είναι σχεδόν αδύνατο για οποιαδήποτε νεοσύστατη ομάδα να της εκτοπίσει!  Από του χρόνου πιστεύω θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι και αρκετά πιο ανταγωνιστικοί για να φτάσουμε μέχρι τα τελικά, ακόμα και στην κορυφαία κατηγορία της Αθήνας!”