Οι ενθαρρυντικές εξελίξεις που διακήρυξαν προ ημερών οι άνθρωποι της κυβέρνησης αναφορικά με τις περισσότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας, οδηγούν σε σταδιακές επιστροφές των ομάδων στα γήπεδα, σκιαγραφώντας αν μη τι άλλο ένα χρονικό ορίζοντα επανεκκίνησης των αγώνων του Μίνι-Ποδοσφαίρου έως τις αρχές Απριλίου.

Τόσο από τα λεγόμενα όσο και από τα γραφόμενα έγκριτων ανθρώπων του χώρου και πολιτικών, είναι δεδομένο, πως υπάρχει η πρόθεση για το ολοκληρωτικό άνοιγμα του αθλητισμού, μέσα σε βάθος ενάμιση μήνα, μιας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το τρίτο κύμα της πανδημίας θα εξασθενίσει βαθμιαία.

Άλλωστε, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (28/2), προβλέπεται να ξεκινήσουν προπονήσεις και αγώνες  σε όλα τα ομαδικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, με εξαίρεση εκείνα των τοπικών ενώσεων.

Ποιο συγκεκριμένα, αναμένεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις (χωρίς φυσικά την παρουσία θεατών), των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα

α) ποδοσφαίρου ανδρών Football League,

β) ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής,

γ) ποδοσφαίρου σάλας ανδρών Α’ εθνικής, και

δ) ποδοσφαίρου ανδρών Γ’ εθνικής,

πάντα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθείται το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει μια σειρά από αναγραφόμενα μέτρα.

Και μπορεί το “κεφάλαιο” Μίνι-Ποδόσφαιρο και τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου των τοπικών ενώσεων να μη συμπεριλήφθηκαν στην εν λόγω λίστα, ωστόσο επάγεται τεκμαρτά, ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρουν τη σκυτάλη του “ανοίγματος” σε βάθος μερικών εβδομάδων.