Κυβέρνηση και επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψαν για ακόμα μια φορά: “κόκκινο φως” στην επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη συνεδρίαση της Παρασκευής (12/3), γεγονός που μοιραία παρατείνει και την επανέναρξη του Μίνι-Ποδοσφαίρου.

Με την ετυμηγορία αυτή, κι ενώ είχε εκτιμηθεί, ότι το φως στο τούνελ θα φανερωθεί περί τα μέσα Απριλίου, είναι προφανές ότι μπορεί να υπάρξει εκ νέου κολυσιεργεία, και μάλιστα πολλών εβδομάδων.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Αμφότεροι, παρουσίασαν «επικαιροποιημένα αυστηρά πρωτόκολλα για όλες τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες» τα οποία έγιναν μεν ομόφωνα αποδεκτά, αλλά στον αντίποδα δεν παρουσιάστηκε κανένα απολύτως πλάνο ως προς την… επανέναρξη των αγώνων!

Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί τη Δευτέρα 22/3, αλλά πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει ραγδαία σε Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου και Α’ κατηγορία Futsal, όπου προβλέπεται απλά η… εκκίνηση προπονήσεων. Την ίδια ώρα σε Α1 Κατηγορία πόλο και χάντμπολ ανδρών, αλλά και πόλο, βόλει, μπάσκετ και χάντμπολ γυναικών δεν προβλέπεται ούτε καν αυτό. Όπως ακριβώς και στο Μίνι-Ποδόσφαιρο, όπου οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν ερμητικά κλειστές.

Υπενθυμίζεται, ότι με τη συνέχιση της αναστολής, καθίσταται σχεδόν αδύνατη πλέον η ολοκλήρωση των παραπάνω πρωταθλημάτων, που ουσιαστικά οδεύουν σε οριστική διακοπή, την ώρα που η οργανωτική επιτροπή του Athens Cup, πονοκεφαλιάζει για την ακριβή ημερομηνία έναρξης και ολοκλήρωσης του. Δεν πρέπει να λησμονείται άλλωστε ότι όταν με το καλό “ανοίξει” το Μίνι-Ποδόσφαιρο, θα πρέπει αρχικά να δοθεί ένα στοιχειώδες χρονικό περιθώριο στις ομάδες του, ούτως ώστε να προετοιμαστούν καταλλήλως, συμμετέχοντας αρχικά σε φιλικούς αγώνες, κι εν συνεχεία να καθοριστεί ένα εφικτό “format” Κυπέλλου, που θα διασφαλίζει την ομαλή και ισορροπημένη διεξαγωγή του.