Ο Κορονοϊος έχει “παραλύσει” τα πάντα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μίνι-Ποδοσφαίρου “INTERNATIONAL SOCCA FEDERATION” είναι επίσης ένας θεσμικός φορέας που βρέθηκε εξαπίνης, ελέω της πανδημίας αλλά και τον εφαρμοστών μέτρων αντιμετώπισης της, με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση αναφορικά με τα επικαιροποιημένα τεκταινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, και μόλις μερικούς μήνες μετά την αξεπέραστη επιτυχία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ρεθύμνου της Κρήτης (Οκτώβριος 2019 – όπου η Εθνική ομάδα μας κατέλαβε την 3η θέση). η Παγκόσμια Ομοσπονδία παρατηρεί προσεκτικά τις εξελίξεις και ενημέρωσε τους χιλιάδες φίλους του αθλήματος με μια ανακοίνωση που ξεκινάει με την εξής φράση: “Ζούμε σε πρωτοφανείς περιόδους.”

“Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στο χέρι ενός ιού ο οποίος έχει σταματήσει τη φυσιολογική ζωή όπως την ξέρουμε σε κάθε χώρα της γης και η οικογένεια της ISF επηρεάζεται εξίσου: είναι η πρώτη πρόταση της ανακοίνωσης η οποία πιο μετά αναφέρετε και στην Σύνοδο του Μπέρμιγχαμ η οποία είχε προγραμματιστεί την ερχόμενη εβδομάδα και η οποία ακυρώθηκε ένεκα των γεγονότων.

Κάτι τέτοιο συνέβη με γνώμονα αφενός την υγεία των μελών της, και αφετέρου επειδή ακόμα είναι θολό το τοπίο για την εξέλιξη του αθλήματος. Ως εκ τού του η ανακοίνωση συνεχίζει πως: “Η επιδημία μας έχει αναγκάσει επίσης να θέσουμε σε αναμονή τα σχέδια μας ως προς την ανακοίνωση του τόπου διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι, μόλις ο Covid-19 παταχθεί, τότε θα προχωρήσουμε.”

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς: μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η περιπέτεια, της οποία απώτερος σκοπός και προτεραιότητα είναι η δική μας ΥΓΕΙΑ αλλά και των συνανθρώπων, όλες οι σημαντικές διοργανώσεις του Μίνι-Ποδοσφαίρου (σε διασυλλογικό Ελληνικό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο) αναστέλλονται.