Την πεποίθηση ότι ο χώρος του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου θα ακμάσει στη μετάCovid-19 εποχή, εξέφρασε ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων του Athens League, ο Παναγιώτης Ζαγγανάς, ο οποίος μάλιστα,  προέβλεψε την επιτυχία του “νεόδμητου” Athens Cup!

Επιπλέον, ο γκολκίπερ των Tifosi FC, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, στην υποστήριξη που χρειάζεται το οργανωμένο Μίνι-Ποδόσφαιρο, καθώς επίσης και στην ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για τους “πειρατές”!

Διαβάστε την αναλυτική συνέντευξη του στο Gipedaki.gr παρακάτω:

Ποια είναι η άποψη σου για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αναφορικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

«Η κυβέρνηση φαίνεται ανέτοιμη να αντιδράσει αποτελεσματικά στα δύσκολα δεδομένα της εποχής. Προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητας. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζεται λανθασμένα σαν πολυτέλεια που δεν είναι απαραίτητη για τον πολίτη, ενώ για πολλούς από εμάς αποτελεί καθημερινή ανάγκη. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντίθετα με τον επαγγελματικό, οι αθλητές αγωνίζονται κυρίως για το μεράκι, την σωματική και πνευματική τους υγεία. Η πλήρης διακοπή των αθλητικών αυτών δραστηριοτήτων έχει βαρύ τίμημα για όλους εμάς που γεμίζουμε σχεδόν καθημερινά τον ελεύθερο χρόνο μας στα «δικά μας» γήπεδα!

Στην απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να μειωθούν τα κρούσματα έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία θα χαρακτήριζα αναποτελεσματικά και επικίνδυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι συναθλητές μας έχουν καταπέσει ψυχολογικά από την πολύμηνη απουσία του αθλητισμού από τη ζωή τους. Δυστυχώς στον «βωμό» του κορονοϊού έχει «θυσιαστεί» και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, και φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα καταστήσουν δύσκολη την ανοικοδόμηση του στο μέλλον.»

 

Πως πιστεύεις, δηλαδή, ότι θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση το «αύριο» του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου;

«Θέλω να ελπίζω ότι το Μίνι-ποδόσφαιρο θα επιστέψει δριμύτερο. Βασίζω την ελπίδα μου στο ότι οι αθλητές του Μίνι-ποδοσφαίρου χαρακτηρίζονται από κοινού για την μεγάλη αγάπη τους για το άθλημα. Η επιθυμία όλων μας να αγωνιστούμε ξανά είναι αρκετά δυνατή για να επαναφέρει τον χώρο στην κατάσταση που βρισκόταν, και γιατί όχι, να τον κάνει να ακμάσει περισσότερο στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια. Έχουμε άλλωστε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο Μίνι-Ποδόσφαιρο σαν χώρα.

Καθήκον όλων μας είναι να υποστηρίξουμε τις διοργανώσεις που ασχολούνται επισταμένως με το Μίνι-Ποδόσφαιρο, ενώ δε στοχεύουν αποκλειστικά στο οικονομικό όφελος αλλά και στη βαθιά ριζωμένη επιθυμία τους να το ανεβάσουν επίπεδο. Σε μια χώρα που οι περισσότεροι «υπεύθυνοι» κοιτούν αποκλειστικά το κέρδος, εμείς, θα πρέπει να βρεθούμε στα γήπεδα του Athens League και να  υποστηρίξουμε το όραμα των ανθρώπων του gipedaki.gr για το Ελληνικό Μίνι-Ποδόσφαιρο.»

Συνεπώς, θεωρείς, οτί η προαναγγελία του Athens Cup, θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των κορυφαίων ομάδων του χώρου;

«Με κίνδυνο να γίνω γραφικός θα πω και πάλι πως σε μια σεζόν που όλες σχεδόν οι διοργανώσεις Μίνι-Ποδοσφαίρου θα κάνουν κάτι πρόχειρο για να εξασφαλίσουν τα «προς το ζην», το Athens Cup με υπευθυνότητα και οργάνωση θα συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των ομάδων και θα δώσει κίνητρο στο να μείνει ο χώρος ζωντανός ακόμα και στην πιο δύσκολη χρονιά που έχει αντιμετωπίσει. Το ίδιο άλλωστε ζήσαμε και πέρσι όντας οι μόνοι αθλητές που παίξαμε στο «Final 8 Athens», ένα τριήμερο event τελικών του Athens League που διακόπηκε ξαφνικά. Οι υπόλοιπες τοπικές διοργανώσεις απλά ακυρώθηκαν εντελώς.

Ελπίζω πως όχι μόνο θα αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον, αλλά θα αποτελέσει την εκκίνηση για την υλοποίηση του οράματος της διοργάνωσης για τον χώρο, το οποίο δεν είναι άλλο από την εξέλιξή του σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο.»

 

Για να κλείσουμε με κάτι πιο ευχάριστο, θα θέλαμε τις εντυπώσεις σου από την «οικογένεια» των Tifosi FC, στην οποία ανήκεις φέτος:

«Από την πρώτη φορά που αγωνίστηκα με τα χρώματα των «πειρατών» το προηγούμενο καλοκαίρι ένιωσα υπέροχα. Η ομάδα με δέχτηκε και με έκανε να νιώσω άνετα κατευθείαν. Οι Tifosi FC είναι σπουδαίοι πρώτα σαν άνθρωποι και μετά σαν αθλητές. Όταν πέρσι απέκλεισαν την ομάδα που αγωνίστηκα στα προημιτελικά της Silver League τους έδωσα συγχαρητήρια γιατί είδα ανθρώπους που με σεβασμό στο άθλημα παίζουν πρώτα γιατί το αγαπούν και μετά για να νικήσουν. Άλλωστε το πρώτο συνήθως οδηγεί στο δεύτερο…

Το να αποτελείς μέλος της οικογένειας Tifosi FC σημαίνει το να συνυπάρχεις με αθλητές που αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση και δίνουν το 110% σε κάθε αγώνα. Το να νικάς αγώνες που τα πόδια θα έχαναν αλλά η ψυχή το αρνείται. Γνωρίζω ότι γίνομαι πολύ γλαφυρός σαν κάποιους που «πουλούν» οπαδιλίκι αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και έχοντας αγωνιστεί ως συμπαίκτης αλλά και αντίπαλος με πολλές ομάδες στο Μίνι-Ποδόσφαιρο μπορώ με ασφάλεια να δηλώσω πως το να είσαι Tifosi είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε συμπαίκτες για χρόνια και οι επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Avanti Tifosi!»