Η καρδιά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μαζί και του Μίνι-Ποδοσφαίρου, χτύπησε έντονα χθες Παρασκευή (5/2) στο Σύνταγμα, καθώς μερικές εκατοντάδες αθλητές και προπονητές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο με αίτημα την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί μεν να ήταν πολύ μικρότερος από τις αρχικές προσδοκίες, αξίζουν όμως δε πολλά συγχαρητήρια σε εκείνους τους “300 Σπαρτιάτες” που παραβρέθηκαν  με δική τους πρωτοβουλία στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας, για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για την συνεχιζόμενη παύση της αγωνιστικής δράσης.

Από τη μία οι εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, περί προστίμων, και από την άλλη το δύσκολο της ώρας αιχμής (12:00), μάλλον απώθησαν πολλούς από τους υποψήφιους διαμαρτυρόμενους να παρευρεθούν έξω από τη Βουλή και να προτάξουν τα στήθη τους υπέρ του “ανοίγματος” του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Τέλος, το βασικότερο επιχείρημα όλων εκείνων που πραγματοποίησαν την πορεία, είχε να κάνει με την αναλογία της θετικότητας των ανθρώπων ως προς στον Κορονοϊό, πάντα με βάση τα τεστ που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Άλλωστε, σύμφωνα με επίσημες μελέτες αυτή η αναλογία δεν ξεπερνά το 0.5%.