Κι ενώ η περίοδος της ποδοσφαιρικής ραστώνης ελέω Κορονοϊού (COVID-19) συνεχίζεται, και θα εξακολουθήσει για τουλάχιστον 1 μήνα ακόμα, ο κόσμος του Μίνι-Ποδοσφαίρου συμμετείχε κατά εκατοντάδες σε ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση του Gipedaki.gr, στο οποίο όπως αποδεικνύεται ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέλουν ή βλέπουν πιθανό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να διεξάγεται το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αθήνας, Athens League 6×6.

Στο Poll, πήραν μέρος πολλοί αρχηγοί ομάδων, ακόμα περισσότεροι ποδοσφαιριστές της διοργάνωσης, και φυσικά φίλαθλοι του αθλήματος οι οποίοι διαμόρφωσαν ένα αποτέλεσμα, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό (76.6%) συγκλίνει ως προς τη μη συνέχιση του Athens League 6×6, ιδιαίτερα εάν ο κόσμος επανέλθει στα γήπεδα από τον Ιούνιο και μετά. 

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα ευρήματα της ψηφοφορίας, περίπου οι μισοί εξ αυτών (33%) τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής μιας ανανεωμένης διοργάνωσης η οποία θα βρει όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν συμπαγείς ή τουλάχιστον συνεκτικές κατά το νέο ξεκίνημα, δίχως τις παράπλευρες απώλειες τις οποίες μοιραία θα δημιουργήσει η παρούσα κατάσταση στη χώρα μας και στο Athens League το οποίο για περίπου 3 μήνες θα βρίσκεται στην κατάψυξη!

Το 25.5% των υποψηφίων, κοινώς η 2η δημοφιλέστερη επιλογή των απαντήσεων του Poll, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη διοργανώτρια αρχή οποιαδήποτε κι αν πρόκειται να είναι η τελική επιλογή της, δηλώνοντας προθέσεις στήριξης, είτε σε ενδεχόμενη έναρξη του Summer Cup, είτε στην με οποιοδήποτε κόστος συνέχιση του Athens League, ή ακόμα και στην οριστική διακοπή κάθε ποδοσφαιρικής διοργάνωσης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτή η τελευταία εκδοχή, συγκέντρωσε ως επιμέρους απάντηση το χαμηλότερο ποσοστό των συμμετεχόντων (18.1 %), ωστόσο για να είμαστε πιο ακριβείς μονάχα σε περίπτωση που οριστεί επανεκκίνηση του κορυφαίου πρωταθλήματος της Αθήνας από τον Ιούνιο και εντεύθεν. Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να πάρει ως δεδομένο πως οι εν λόγω ψηφοφόροι δεν θα επιθυμούσαν μια ενδεχόμενη συμμετοχή στο Summer Cup, εάν τελική αυτή η επικρατούσα λογική πάρει σάρκα και οστά.

Φυσικά, το γκάλοπ έχει μεταξύ άλλων βολιδοσκοπικό χαρακτήρα, και ακόμα κι αν δεν επηρεάζει πρακτικά την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, δημιουργεί αναμφίβολα εντυπώσεις. Παρόλα αυτά, στην εξέλιξη των γεγονότων θα συνδράμει καταλυτικά η τελεσίδικη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβούλιου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ορίσει μέσα στο επόμενο διάστημα την επάνοδο των ομάδων στα γήπεδα.

Τέλος, υπήρχαν και κάποιες έγγραφες προτάσεις από ομάδες όπως ο ΑΦΡΟΣ, ο οποίος μέσω του αρχηγού του, Στέλιου Τατασόπουλου πρότεινε το “πάγωμα” της κανονικής διάρκειας με την υπάρχουσα βαθμολογία, και την εν συνεχεία διεξαγωγή των Play-Off όπως προβλέπεται.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται, ότι παρόλο που ρεαλιστικά, η συνέχιση του κορυφαίου πρωταθλήματος πράγματι κρύβει πολλά προσκόμματα (αναφορικά με το κομμάτι των “νόμιμων” συμμετοχών, της αγωνιστικής διάρκειας, της ακεραιότητας-ετοιμότητας των ομάδων κλπ) τα μέλη της διοργανώτριας αρχής τόνισαν στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (22/4) ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, ούτως ώστε να βάλουν σε προτεραιότητα το κεφάλαιο Athens League 6Χ6.

Παρακάτω παραθέτονται αναλυτικά οι 4 πιθανές απαντήσεις της ερώτησης: “Ποια είναι η γνώμη σας για το φετινό Athens League 2019-20″ του Poll καθώς επίσης και τα αποτελέσματα τους, με επικρατέστερη άποψη των συμμετεχόντων την διεξαγωγή του Summer Cup!

 

ΝΑΙ, πρέπει να συνεχιστεί με κάθε κόστος: 23.4%

ΟΧΙ, δεν πρέπει να συνεχιστεί από τον Ιούνιο και μετά: 18.1%

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ, να διεξαχθεί εξ αρχής ανανεωμένο Summer Cup Athens: 33%

ΟΠΟΙΑ – κι αν είναι η τελική απόφαση της διοργανώτριας αρχής θα με βρει σύμφωνο: 25.5%