ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Κάποτε, πριν από περίπου τρείς δεκαετίες, το ποδόσφαιρο της… αλάνας ήταν στο απόγειο της δημοφιλίας του, έχοντας εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές και εν δυνάμει ποδοσφαιριστές της εκάστοτε γειτονιάς που φιλονικούσαν μεταξύ τους για τα ποδοσφαιρικά πρωτεία.

Σε αυτούς τους χιλιάδες μποέμικους, ανήκουν και οι ιδρυτές του οράματος του Gipedaki.gr που με το πλήρωμα του χρόνου, πρόλαβαν και βίωσαν την καθιέρωση της νέας τάξης πραγμάτων τα τελευταία χρόνια της δεκαετίας του ’90 -και πιο συγκεκριμένα το 1998- με τα πρώτα «Mundialito» και «Calcetto» που έφεραν την επανάσταση στο άναρχο ποδόσφαιρο της… αλάνας, οριοθετώντας το και προσδίδοντας του καλύτερη οργάνωση και μια πιο νεωτεριστική εμπειρία.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, οι παραπάνω ονομασίες, ήταν οι αρχέτυπες που συνόδευαν τα πρώτα γήπεδα «5Χ5» (όπως δηλαδή είχε επικρατήσει να ονομάζεται το παιχνίδι μετά το 2000), σήμα κατατεθέν του συγκροτημένου Μίνι-ποδοσφαίρου, αφού πλέον οι πέτρες που χρησίμευαν ως δοκάρια, τα χαλίκια και τα μπασκετικά ταρτάν που συνήθιζαν να ποδοπατιούνται ως «αγωνιστικοί χώροι», είχαν αντικατασταθεί με σύγχρονες συνθετικές μοκέτες που ξεχείλιζαν από καουτσούκ, σε ακριβείς διαστάσεις και με πραγματικές εστίες με τις ανάλογες διαστάσεις, με κανονικά δοκάρια και δίχτυα.

Σήμερα, το Μίνι-Ποδόσφαιρο -όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται παγκοσμίως- με παραλλαγές όπως το 6Χ6, το 7Χ7, το 8Χ8 κλπ, έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου στο τεχνικό κομμάτι, μιας και γήπεδα όλων των διαστάσεων, με προβολείς τύπου lux και ολοένα και πιο σύγχρονους συνθετικούς χλοοτάπητες βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και περιμένουν ανθρώπους όλων των ηλικιών & ικανοτήτων να τους πατήσουν και να ζήσουν τη δική τους ποδοσφαιρική ιστορία.

Το Gipedaki.gr και οι συντελεστές του, είναι ικανό να μεταφέρει την εμπειρία σας σε άλλο επίπεδο, συνδυάζοντας άρτια την τεχνογνωσία της εποχής (με τα πιο σύγχρονα μέσα και τις κατάλληλες διασυνδέσεις) με το οργανωτικό πνεύμα των ανθρώπων που το απαρτίζουν, σχεδιάζοντας ένα Μίνι-Ποδόσφαιρο οργανωμένο, με διαφάνεια και όσο το δυνατόν πιο «επίσημο», σε σημείο που να μπορεί να συγκριθεί με το κλασσικό ποδόσφαιρο (στυλ 11Χ11), που μοιραία δημιουργεί μια διαφορετική ίντριγκα, περισσότερο ενδιαφέρον και φυσικά είδωλα-πρότυπα μέσα στους κόλπους του.

Έτσι λοιπόν, οι τρείς βασικοί πυλώνες του οράματος μας είναι: η ευγενείς άμιλλα στο Ευ αγωνίζεσθαι, η Οργάνωση και η Συνέπεια, που όμως συνδέονται άρρηκτα με την αγνότητα και την αθωότητα που ανέκαθεν διέπνεε το εν λόγω σπορ. Όποιος λοιπόν, έχει το ίδιο όραμα, την ίδια θέληση και την ίδια δίψα για ένα τέτοιο Μίνι-Ποδόσφαιρο, διαφορετικό από μια απλή αφορμή για γυμναστική και χαβαλέ, αλλά μια ολόκληρη «ποδοσφαιρική πυραμίδα» θεωρείτε από τώρα μέλος της μεγάλης κι απέραντης κοινότητας μας!

Το Μίνι-Ποδόσφαιρο δεν είναι απλά μια μορφή διασκέδασης, αλλά αντιθέτως είναι ένας τρόπος ζωής. Ήρθε η ώρα, η δημοφιλέστερη παραλλαγή του ποδοσφαίρου να πάρει επιτέλους την προβολή που της αξίζει. Κι εσύ, είσαι αναπόσπαστο κομμάτι της!