Ο Ηρακλής Τσίκινης, πρώην διεθνής διαιτητής και υψηλόβαθμο στέλεχος της Super League, συνομίλησε με ανθρώπους του Gipedaki.gr και ξεκαθάρισε πως στο -κατά τ’ άλλα- θόλο τοπίο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19 από την Ελληνική Κυβέρνηση, υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των ομάδων Μίνι-Ποδοσφαίρου στα γήπεδα (κάτι το οποίο θα δώσει το “πράσινο φως” για τη συνέχιση του Athens League) από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Φυσικά, πολλά επιπλέον σενάρια είναι πιθανά, αλλά το ενδεχόμενο επιστροφής των ομάδων του Μίνι-Ποδοσφαίρου στα γήπεδα κατά τα μέσα Δεκεμβρίου, απ’ ότι συμπεραίνεται τεκμαρτά, μοιάζει να είναι αυτό που κερδίζει πόντους στη συνείδηση των ιθύνοντων.

Ο κ. Τσίκινης διαθέτει καλή εσωτερική πληροφόρηση, και δεν πρέπει να λησμονείται ότι παραμένει ενεργός σε πόστα που υπηρετούν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, αφού μεταξύ άλλων εμφανίζεται ως τηλεκριτικός διαιτησίας στην εκπομπή “Super Μπάλα” του “MEGA”, ενώ αρθρογραφεί για όλες τις σχετικές στο κομμάτι της διαιτησίας εξελίξεις και στο “Sport24”.

Σε περίπτωση λοιπόν που επικρατήσει η λογική της σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown, όπως άλλωστε προανήγγειλε η κυβέρνηση από τη Δευτέρα 30/11, η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους για τις ομάδες, χρονολογείται είτε τη Δευτέρα 7/12, είτε πιθανότερα τη Δευτέρα 14/12 όπως διαμυνήει και ο πρώην Έλληνας διαιτητής.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, είναι η θεαματική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων σε περίπου 2 εβδομάδες, αλλά και γενικότερα μια αισιόδοξη επιδημιολογική εικόνας στο νομό Αττικής και την Ελλάδα.

Αναφορικά με το “καθαρά” αγωνιστικό σκέλος, η διοργανώτρια αρχή του Athens League, παραμένει σε επιφυλακή και αναμένει τις εξελίξεις, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της ακόμα και την… απευθείας διεξαγωγή του Christmas Tournament Athens, ενός από τα μεγάλα παραδοσιακά “meeting” της πρωτεύουσας. Όλα αυτά, εάν κι εφόσον τα χρονικά περιθώρια που δώσει η Ελληνική Κυβέρνηση κατά το “άνοιγμα” των αθλητικών εγκαταστάσεων και μέχρι την περίοδο των εορτών είναι ανεπαρκή για να διεξαχθούν το λιγότερο 2 ή 3 αγωνιστικές, ενώ φυσικά δε θα πρέπει να λησμονείται το ακραίο ενδεχόμενο της επέκτασης των γενικών μέτρων μέχρι και την περίοδο των εορτών (!), κάτι το οποίο μοιραία θα οδηγήσει μεταξύ άλλων (για πρώτη φορά στα χρονικά) στην ακύρωση του Christmas Tournament!

Τέλος εξετάζονται ενδελεχώς, όλες οι πιθανές επιλογές για την ομαλή συνέχεια του Athens League, σε περίπτωση που οι κυβερνώντες επιλέξουν εν συνεχεία να προγραμματίσουν τη μέθοδο-ακορντεόν, με επιβολή και άρση των μέτρων ανά 2 ή 3 εβδομάδες από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο.