Το επικείμενο “άνοιγμα” όλων των δραστηριοτήτων μέχρι τα μέσα Μάϊου, σηματοδοτεί την έναρξη του Athens Cup, της κορυφαίας διοργάνωσης του Μίνι-Ποδοσφαίρου για το καλοκαίρι που πλησιάζει.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ATHENS CUP

Το Gipedaki.gr έχει αναφερθεί εκτεταμένα σε αυτό τον υβριδικό θεσμό, ο οποίος ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το πάλαι ποτέ Summer Cup Athens, και θα του προσδώσει μια λάμψη αντάξια του Athens League, καθιερώνοντας το, στο καλεντάρι των ομάδων της πρωτεύουσας, όχι απλά ως μια εποχική και προαιρετική διοργάνωση επίδειξης (βλέπε Christmas Tournament), αλλά τουναντίον, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης του αθλήματος, το οποίο θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο ως προς τα τεκταινόμενα. Ποιος θα είναι αυτός; Μα φυσικά εκείνος του… κυπέλλου μέσα στην ποδοσφαιρική σεζόν, ως επακόλουθη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η άξαφνη διακοπή του φετινού Athens League, ελέω των κυβερνητικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, οδήγησε σε συσκέψεις επί συσκέψεων από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι “άρπαξαν” την ευκαιρία από τα μαλλιά για να παρουσιάσουν κάτι εξίσου εντυπωσιακό. Έτσι, όχι απλά θα “αναστήσουν” μια χαμένη κατά τα άλλα ποδοσφαιρική σεζόν, αλλά παράλληλα θα εγκαθιδρύσουν μια νέα φανταχτερή διοργάνωση, άρρηκτα συνδεδεμένη με το “ξαδερφάκι” της (το Athens League), η οποία θα προσαρτηθεί στο άρμα της εξέλιξης του ίδιου του αθλήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη από τη νέα σεζόν (2021-22), προβλέπεται μείωση στη διάρκεια διεξαγωγής του Athens League, και αύξηση σε εκείνη του Athens Cup ως ακόμα ένα δείγμα παραλληλισμού και εξίσωσης των 2 διοργανώσεων.

 

 

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ “PROJECT” ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Παρόλο που η ακριβής ημερομηνία έναρξης του Athens Cup για φέτος δεν έχει επίσημα οριστεί (λόγω της παθογένειας ξεκάθαρων αποφάσεων στο ζήτημα του “ανοίγματος” από την Ελληνική Κυβέρνηση), είναι δεδομένο πως τα χρονικά περιθώρια έναρξης και ολοκλήρωσης δε θα ξεπερνούν τις ημερομηνίες: 7/6 και 18/7 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση κατά το φετινό πιλοτικό “project” οι θέσεις που θα ανοίξουν για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος τόσο στο Athens Cup 6X6 όσο και στο Athens Cup 8X8 θα κυμαίνονται από 84 έως 104, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά, οι κατηγορίες μετά την αρχική φάση των ομίλων θα διαφοροποιηθούν σε Golden, Silver και Bronze και στα δύο.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα “concept” κολοσσιαίου μεγέθους, το οποίο όχι απλά θα έχει τριπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων, συγκριτικά με τον προάγγελο του, το Summer Cup Athens (το οποίο ξεκίνησε το 2017 με 8 συμμετοχές και πέρυσι έφτασε τις 32), αλλά παράλληλα θα έχει περισσότερες επιλογές (σε κατηγορίες και περιφέρειες), δράση και έπαθλα, γεγονός που θα εκτοξεύσει σε ελάχιστο χρόνο το πρεστίζ και τη δημοφιλία του.

Τέλος, όπως έχει εκφραστεί από έγκυρη πηγή, είναι πολύ πιθανόν, από τη μεθεπόμενη σεζόν (2022-23), ο ρόλος του Super Cup Athens να αλλάξει κι αυτός, μιας και η βαρύτητα που επρόκειτο να αποκτήσει, να του επιτρέπει να “στέλνει” εκείνο τον αντιπρόσωπο για το μεγάλο τελικό με τον αντίστοιχο νικητή του Athens League, παρά εκ των έσω από χαμηλότερη κατηγορία, όπως συνέβαινε μέχρι και πέρυσι που νικητές της Golden και Silver League μονομαχούσαν. Φυσικά, κάτι τέτοιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, ή ακόμα και διεξαγωγή “Final Four”, ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους 4 νικητές των κατηγοριών σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η καθημερινότητα του Αθηναϊκού Μίνι-Ποδοσφαίρου, εφόσον ευοδωθεί το Athens Cup, δεν θα είναι ποτέ πλέον η ίδια.