Μπορεί τα νερά της επανεκκίνησης του Μίνι-Ποδοσφαίρου να είναι ακόμα θολωμένα. Μπορεί να μην υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι χειροπιαστό αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των ομάδων στα γήπεδα, ωστόσο ήδη προμηνύεται βροντερό “παρών” από 10 “νεοφώτιστες” ομάδες (!) στο αναβαπτισμένο Athens Cup 2021, το οποίο θα λάβει χώρα προσεχώς στην Αττική.

Δυστυχώς, η πανδημία του Covid19, σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης δεν έδωσαν την ευκαιρία στο Athens League να ευδοκιμήσει τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Για την ακρίβεια δεν πρόλαβε να διεξαχθεί ούτε το μισό της αγωνιστικής δράσης της Α’ φάσης (!), αλλά αυτό δεν πτοεί ούτε τη διοργανώτρια αρχή, αλλά ούτε και τις ομάδες που κατά τη φετινή περίοδο θα βρουν διέξοδο, στο ανανεωμένο Athens Cup, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τον εκσυγχρονισμένο διάδοχο του πάλαι ποτέ Summer Cup Athens.

Εκεί, λοιπόν, εκτός από τις παραδοσιακές ομάδες που απολαμβάνουμε χρόνια στις 3 περιφέρειες (Βόρεια, Κεντρική και Νότια) της Αθήνας, θα συναντήσουμε και νέες “σταχτοπούτες” οι οποίες φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια από τις δύο κατηγορίες του θεσμού.

Οι πρώτες 10 είναι οι εξής:

ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: Πρόκειται για μια από τις πλέον δραστήριες ομάδες του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου, τις οποίας το μέλλον εκτός συγκλονιστικού απροόπτου προδιαγράφεται λαμπρό. Εδρεύει στους Γραμματικιανούς της Κύμης Ευβοίας και πήρε το όνομα της από την τοπική εκκλησία, δίπλα από την οποία εδρεύει το γήπεδο τους. Η πρόκληση του να συμμετέχει σε διοργάνωση με αίγλη του Athens League & Athens Cup είναι πολύ μεγάλη για τον αρχηγό του Μαχητή, Γιώργο Γιαννιό, ο οποίος ήδη προετοιμάζει τα πρόσωπα της ομάδας που θα λάβουν μέρος σε αυτή την πρώτη απόπειρα της να “κολυμπήσει” στα βαθιά. Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει παραστάσεις μονάχα από τοπικής εμβέλειας πρωταθλήματα, όλα εκ των οποίων σε Εύβοια και Χαϊδάρι. Άλλωστε, η διοίκηση της, εδρεύει πλέον στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

KORCA FC: Υπό την καθοδήγηση του δυναμικού Αλβάρο, η Korca FC, αποτελείτε ως επί το πλείστων από Αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστές, με κοινό παρονομαστή τον τόπο καταγωγή τους, που δεν είναι άλλη από την Κορυτσά της γειτονικής χώρας. Έχοντας ως πρότυπο εντόπιες ομάδες που αγωνίζονται στο κορυφαία Αθηναϊκό επίπεδο, όπως είναι οι: Amigos FC, η Pranvera και η Shpartallimi η Korca FC, έχει βάλει ήδη ψηλά τον πήχη στους στόχους της.

COCA JUNIORS (N): Με την ανάγνωση του ονόματος: Coca Juniors, το μυαλό όλων, πηγαίνει αυθόρμητα στην παρέα του Γιάννη Γιαννικάκη, του Νίκου Βοϊβόδα, του Τζόνι Ζενέλι κλπ, ωστόσο η νέα Coca Juniors, έχει για ηγήτορα τον Κωνσταντίνο Αδάμο, και έδρα τα Βόρεια Προάστεια κι όχι τα Νότια. Πρόκειται για νέους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που μέχρι στιγμής έχουν εμπειρίες από κοινοτικά πρωταθλήματα των Βορείων Προαστίων, αλλά προτίθενται να δοκιμάσουν την τύχη τους στο υψηλότερο επίπεδο. Και οι μέχρι στιγμής συστάσεις τους, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και εξω-αγωνιστικό επίπεδο είναι εξαιρετικές

ΠΕΙΡΑΤΕΣ FC: Οι Πειρατές FC, εδρεύουν στα Βόρεια Προάστια και αναζητούν απεγνωσμένα ένα κομμάτι της πίττας του Αθηναϊκού Ποδοσφαίρου, ανάλογο ή και μεγαλύτερο από ομάδες της συνομοταξίας τους, όπως είναι οι Γυπαετοί Αδαμών και η Blitz FC. Ακόμα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την έκβαση της πορείας τους στο Athens Cup, ωστόσο είναι δεδομένο πως τα “νιάτα” διαθέτουν αγωνιστική ποιότητα.

ORANJIE FC: Ο πρώην αρχηγός του Μέλι FC, και πρώην ποδοσφαιριστής των Villagers FC και Spartak FC, Λάκης Κληματιανός, θα ηγηθεί μιας νέα προσπάθειας, με την νεόδμητη ομάδα “Oranjie”, κάνοντας ποδαρικό στο Athens Cup. Άπαντες αναμένουν αυτή τη συμμετοχή με μεγάλη ανυπομονησία.

ΒΑΡΩΝΟΙ FC: Οι Βαρόνοι FC, δεν είναι ακριβώς νεοφώτιστη ομάδα. Κάθε άλλο. Ωστόσο λόγω διάφορων εκκρεμοτήτων, η συμμετοχή τους στις κορυφαίες διοργανώσεις, το τελευταίο διάστημα δεν είναι διαρκής. Στο πάλαι ποτέ Summer Cup Athens, η ομάδα αριθμεί 2 συμμετοχές σε Silver τελικούς, γεγονός αξιοσημείωτο για το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών της, αφού κανείς δεν ξεπερνάει τα 20 χρόνια! Λέτε φέτος να είναι η χρονιά τους;

HAVANA CLUB: Ο Δημήτρης Γιαβρούδης, διευθύνει 2 ομάδες: Τις New Space και Havana Club. Η δεύτερη εξ αυτών είναι δεδομένα εντός Summer Cup Athens, ενώ ερωτηματικά παραμένουν για την πρώτη, μιας και ουσιαστικά αποτελούν θυγατρικές, γεγονός που παίζει σημαίνοντα ρόλο για την απόφαση αυτή. Οι εμπειρίες των “Χαβανέζων” περιορίζονται στα Νότια Προάστια, εκεί όπου πολλοί τους παρομοιάζουν ως το μεγάλο ψάρι στα ρηχά νερά.

BEERER PLATE: Η Beerer Plate, είχε λάμψει για σύντομο χρονικό διάστημα στο Athens League της περιόδου 2019-20, ωστόσο διαλύθηκε ύστερα από 5 αγωνιστικές με συνοπτικές διαδικασίες. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την καταβαράθρωση της, παραμένουν άγνωστοι (αν και οι περισσότεροι θεωρούν τη φειδωλή αγωνιστική εικόνα της τη βασική αιτία, η οποία και οδήγησε στη διάσπαση και τις έριδες μεταξύ των μελών της). Παρόλα αυτά, επίσημες πληροφορίες θέλουν την ομάδα του Κώστα Νικολακόπουλου να ετοιμάζει νέο πολύ πιο δυναμικό “Come Back” στην κεντρική περιφέρεια του Athens Cup.

MOUNAPOLI FC: Νέα και ακατέργαστη, πλην ελπιδοφόρα και φιλόδοξη, είναι τα επίθετα που ταιριάζουν γάντι στη νεόδμητη Mounapoli που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πραγματοποιήσει το “crash test” της στο Athens Cup την προσεχή Άνοιξη. Η ομάδα δημιουργήθηκε προσφάτως από μια παρέα φίλων στη Ν. Ερυθραία Αττικής και αποτελείται μονάχα από ποδοσφαιριστές των Βορείων προαστίων. Μέλος της, είναι και ο ξάδελφος του εμβληματικού αρχηγού της Blitz FC, Βασίλη Λινάρδου, Γιώργος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Ο Γιάννης Αριτζόγλου, αναζήτησε και αποφάσισε το συντομότερο δυνατόν, ο Αστέρας Αιγάλεω να αγωνιστεί σε διοργάνωση της ελίτ αποφασίζοντας να αφήσει πίσω του τα τοπικά πρωταθλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστίων, τα οποία λειτουργούσαν ως επί το πλείστων σαν προπονήσεις. Η ομάδα είναι νεανική, αλλά με πολυάριθμο ρόστερ, και για το λόγο αυτό οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο Athens Cup 8X8 είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι στο “ξαδερφάκι” του, το Αthens League 6X6. Το νέο “αίμα” είναι εδώ και δηλώνει παρών!