Η διοργανώτρια αρχή του Athens League εκφράζει την ανησυχία της για την έξαρση της πανδημίας του Covid-19 κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και το “μαύρο” ρεκόρ των 50.126 κρουσμάτων, το οποίο και οδήγησε σε έκτακτη σύσκεψη των μελών της μέσω zoom εν όψη της επόμενης εβδομάδας (10/1 έως 14/1) κατά την οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα εκκινούν οι κατηγορίες!

Προφανώς, αυτή η πνιγηρή κατάσταση που βιώνουμε αυτές τις ημέρες στην καθημερινότητα μας, δεν άφησε ανάλγητους και ασυγκίνητους τους ιθύνοντες της διοργάνωσης, οι οποίοι συζήτησαν για περίπου 1 ώρα αναφορικά με τις εξελίξεις.

Σε πρώτο πλάνο συζητήθηκαν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των αθλητών, τα οποία έχουν να κάνουν με την υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στον περιβάλλοντα χώρο και στους πάγκους των γηπέδων (μόνο κατά τι διάρκεια των αγώνων δε θα είναι υποχρεωτική για τους αθλητές), τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια αλλά και την απαγόρευση χρήσεων όλων των κλειστών χώρων των γηπέδων, κάτι που ίσχυε ούτως η άλλως.

Αμέσως μετά, στην ατζέντα βρέθηκαν οι… κανονισμοί και η πιθανή μετατροπή τους αναφορικά με το κομμάτι των ακυρώσεων-αναβολών. Η οργανωτική επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά ότι εφόσον η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Ο’ έχει εκτοξευθεί, είναι πολύ πιθανόν τα κρούσματα ποδοσφαιριστών επίσης να αυξηθούν γεγονός που ενδεχομένως να την αναγκάσει να πάρει μέτρα που θα εξακολουθούν να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή του Athens League, θα προστατεύουν τους “παθόντες”, αλλά παράλληλα δε θα διαταράσσουν σε μεγάλο βαθμό της ισορροπία του θεσμού.  Η πρόταση που συζητιέται αλλά ακόμα δεν προκρίθηκε έχει να κάνει με τις έκτακτες ακυρώσεις λόγω Covid-19. Εκεί, υπάρχει η σκέψη να προβλέπεται “ελαφρυντικό” τουλάχιστον μέχρι τις 31/1, το οποίο θα ορίζει πως εφόσον κάποιος αρχηγός ενημερώσει τουλάχιστον μέχρι 5 ώρες από τη σέντρα προγραμματισμένου αγώνα για 2 και πάνω κρούσματα ο αγώνας να αναβάλλεται και να μην ακυρώνεται, κάτι που θα συνεπαγόταν αυτόματα με το μηδενισμό και την τιμωρία της υπαίτιας ομάδας. Προφανώς κάτι τέτοιο, κάθε ομάδα θα το δικαιούται μια μόνο φορά, κι αυτό ξεκάθαρα λόγω της δυσχερούς κατάστασης του Covid-19 στη χώρα μας, η οποία αναγκάζει τους διοργανωτές να δείξουν μια παραπάνω ευαισθησία.

Τέλος, αναφορικά με άλλα πιθανά μέτρα τα οποία προτάθηκαν, όπως για παράδειγμα την αναβολή της 1ης αγωνιστικής, σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν βρήκαν απήχηση από την πλειοψηφία, και μέχρι στιγμής δε συζητιούνται, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η εβδομάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα…