Το Athens League 2020-21 εξελισσόταν ομαλότερα από κάθε άλλη σεζόν της περασμένης τετραετίας, κινούμενο πάντα σε άρτια επαγγελματικά πρότυπα διεξαγωγής με αποτέλεσμα η είδηση του πρόωρου “λουκέτου” μέχρις ότου αποφασιστεί η άρση των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στους ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι βλέπουν ένα μοναδικό θεσμό με αγωνιστική συνέπεια άνω τους 95% (!) να… παγώνει!

Πάνω λοιπόν που η διοργανώτρια αρχή, έτριβε τα… χέρια της από τις στατιστικές μετρήσεις και την αγωνιστική συνέπεια που επικρατούσε το μήνα Οκτώβριο σε Athens League 6X6 και 8X8, είναι αναγκασμένη τώρα να δει το “προϊόν” της να τσαλακώνεται ξανά, ύστερα από μόλις πέντε μήνες, από τα παλαιότερα περιοριστικά μέτρα lockdown για τη διασπορά του ίου, τα οποία και είχε ξεπεράσει μάλιστα με απόλυτη επιτυχία (είχε ολοκληρώσει εντυπωσιακά τη σεζόν με “Final 8” και Summer Cup Athens)!

Όσο για τον περασμένο μήνα και τις πρώτες 4 αγωνιστικές σε όλες τις περιφέρεις (Βόρεια, Κεντρική, Νότια) των Athens League 6Χ6 & 8Χ8, οι αριθμοί “μιλούν” από μόνοι τους! Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 176 αγώνων, διεξήχθησαν οι… 166 (!) δηλαδή το 95%!

Πρόκειται για ασύλληπτο νούμερο αν αναλογιστούμε πως: όχι απλά δεν υπήρξε παρά μονάχα 1 ακύρωση (στην αναμέτρηση Vatos Locos-Πράκτορες FC), αλλά παράλληλα το ποσοστό των αναβληθέντων αγώνων αγγίζει μόλις τον 1 ανά 20!

  • Σε ακόμα βαθύτερη ανάλυση λοιπόν, αναφορικά με το Athens League 6X6 προκύπτει ότι: Στη Βόρεια Περιφέρεια (Κηφισιά) πραγματοποιήθηκαν για το μήνα Οκτώβριο τα 60/64 παιχνίδια, ενώ στην Κεντρική (Γουδή) και Νότια (Ρέντη) τα 35/36! Δηλαδή τα 130 από τα 136!
  • Στο Athens League 8X8 το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά στον Eleonas Football Club του Ρέντη έχουν πραγματοποιηθεί οι 36 από τις 40 αναμετρήσεις, ωστόσο εδώ τα στατιστικά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι διαφορετικά, εάν δεν προέκυπτε η… σύγχυση με τη μη έγκυρη συμμετοχή του Anacasiakos FC στον Β’ Όμιλο, ο οποίος έδωσε μόλις την 4η αγωνιστική (!) τη θέση του στην Apolonia Athens που μέχρι στιγμής έχει δώσει μόλις 1 παιχνίδι από τα 4 που υπό φυσιολογικές συνθήκες τις αναλογούσαν. Στον Α’ Όμιλο το μοναδικό (!) παιχνίδι που αναβλήθηκε μέσα στον πρώτο μήνα ήταν εκείνο των Dominos FC με τη Ρουμπίν Ταρζάν, το οποίο είχε προγραμματιστεί ημερομηνία που εξαρχής είχε δηλώσει την αδυναμία της η ομάδα του Γιάννη Τραπαλη και το οποίο θα οριζόταν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ως εξ αναβολής. Με λίγα λόγια αν δεν είχε προκύψει το μπέρδεμα του Β’ Ομίλου, στο Athens League 8X8 η αγωνιστική συνέπεια θα άγγιζε το 98%!

Αξιολογώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω ευρήματα, είναι απόλυτα εύλογος ο λόγος που άπαντες αποστρέφονται με το πρόωρο “λουκέτο” της κορυφαίας διοργάνωσης της Αττικής, η οποία κινούμενη η σε αμιγώς επαγγελματικά πρότυπα, είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει το Ελληνικό Μίνι-Ποδόσφαιρο στη δική του γη της επαγγελίας!