Το κρίσιμο συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του Athens League πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (12/1), για να αποφασιστεί η νέα αναβολή της Β’ φάσης μέχρι τη Δευτέρα 24/1.

Αυτή τη φορά, το βασικό θέμα στην ατζέντα του συμβουλίου, ήταν η εξέλιξη της πανδημίας κατά την εβδομάδα που μας πέρασε: τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, αλλά και η προβλέψεις αυτής, με τους ειδικούς πάντως να κάνουν λόγω για αποκλιμάκωση μέχρι το τέλος του μήνα Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το “peak” της μετάλλαξης Ο’ του Covid-19 προσεγγιστικά, θα πραγματωθεί στις 15 Ιανουαρίου, ενώ μεταξύ 25-30 του τρέχοντος μηνός, ο αριθμός των κρουσμάτων θα πέσει κάτω από τις 3.000, κοινώς στο 1/12 (!) απ’ ότι βρίσκεται τώρα κατά μέσο όρο!

Μια άλλη παράμετρος, πέραν από την προφανή που αναλύθηκε παραπάνω, είχε να κάνει με τον αριθμό των φιλικών αγώνων την τρέχουσα εβδομάδα αλλά και τη συνέπεια των ομάδων σε αυτά. Πέραν από το χαμηλό αριθμό συμμετοχής (αποκλειστικά και μόνο των ομάδων που είναι εύρωστες και υγιείς) υπήρξαν και έκτακτες ακυρώσεις, όλες λόγω “κρουσμάτων” σε σχετικά μεγάλο ποσοστό το οποίο άγγιξε το 30%, γεγονός που φανερώνει τη γενική ανετοιμότητα των Μίνι-Ποδοσφαιρικών σωματείων για επίσημους αγώνες αυτή την περίοδο που η έξαρση του Covid-19 είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, τα πιθανότερα σενάρια ως προς την ημερομηνία επανέναρξης του Athens League, έχουν να κάνουν με τη Δευτέρα 24/1 ή τη Δευτέρα 31/1 ενώ πλέον, θεωρείτε δεδομένη η αλλαγή ημερομηνίας της τελικής φάσης που είχε οριστεί στα μέσα Απριλίου.