Το Athens League 6Χ6, ως είθισται τέτοια περίοδο, τροποποιεί κάποιους κανονισμούς και βελτιώνει το προφίλ του εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το 2020-21 λοιπόν, θα το βρει με 4 βασικές αλλαγές, αλλά και με εντελώς ανανεωμένη τη μέχρι πρότινος πιλοτική Bronze League καθώς επίσης και το ίδιο το Final Four!

Η αναβάθμιση της 3ης τη τάξει καλύτερης κατηγορίας της Αθήνας έγκειται στο γεγονός, ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο η Bronze League όχι απλά θα διεξάγεται όπως ακριβώς οι Golden & Silver στις 3 περιφέρειες, αλλά παράλληλα θα αλλάξει εξ ολοκλήρου το προφίλ του Final Four Athens, που εφεξής θα διεξάγεται μέσα σε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο (!), με την τελική φάση να περιλαμβάνει τους ημιτελικούς των 3 κατηγοριών το Σάββατο και τους μεγάλους τελικούς την Κυριακή!

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΑΙ ΤΑ MVP ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΩΝ

Δύο πολύ σημαντικές αλλαγές προβλέπονται από τη νέα σεζόν, σε 2 μείζονος σημασίας “σημείων” ως προς την εξέλιξη της διοργάνωσης, Η πρώτη ψηφίστηκε από το συνέδριο των αρχηγών & επικεφαλής των ομάδων των περασμένο Νοέμβριο και αφορά το όριο συμμετοχών για την παρουσία των ποδοσφαιριστών στα Play Off και το Final Four Athens οι οποίες αυξάνονται από τις 5 στις… 7! Κοινώς κάποιος ποδοσφαιριστής -σύμφωνα με τον κανονισμό 7α- θα πρέπει να δώσει το παρών σε τουλάχιστον 7 αγώνες (ή στο 1/3 των πραγματικών παιχνιδιών της ομάδας του), με εξαίρεση έναν, ο οποίος θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ακόμα και αν έχει συμπληρώσει μόλις 3 συμμετοχές σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την συνεδρίαση της σεζόν 2019-20 είχαν ψηφιστεί οι 8 συμμετοχές ως κατώτερο επιτρεπτό όριο, ωστόσο σε πρόσφατη συνεδρίαση της η οργανωτική επιτροπή αφαίρεσε τη 1.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους MVP στο φύλλο αγώνος κάθε αναμέτρησης, και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιείται εφεξής  η ψηφοφορία: Κατ αρχάς, η ανάδειξη του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή θα προκύπτει αποκλειστικά από τους ουδέτερους και ακραιφνής αξιωματούχους του αγώνα (διαιτητή & γραμματεία), ενώ πέραν της νικήτριας ομάδας, MVP θα αναδεικνύεται και από την ηττημένη (!), ωστόσο το “πρόσωπο” των νικητών θα βραβεύεται με 2 βαθμούς, ενώ αντίστοιχα ο ηττημένος αντίπαλος του με 1. Σε περίπτωση ισοπαλίας αμφότεροι οι MVP θα βραβεύονται με 1 βαθμό, σε μια διαδικασία, η οποία δε θα προσδώσει απλά περισσότερο σασπένς στην ίδια τη διοργάνωση, αλλά παράλληλα θα αυξήσει και την αίσθηση της δικαιοσύνης.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ 

Στο καθαρά οργανωτικό κομμάτι, η διοργανώτρια αρχή θα επιδείξει αμείλικτη στάση στο θέμα της συνέπειας, τόσο αγωνιστικά όσο και ως προς τους χρόνους και την ακρίβεια.

Εκτός του ότι θα δοθούν εκ των προτέρων“εγγυήσεις” για την… πιστότητα όλων των ομάδων, για να αποτραπούν φαινόμενα ασυνέπειας στο μέγιστο βαθμό, κάθε αγωνιστική που ομάδα θα “αδυνατίσει” να δώσει το παρών σε προγραμματισμένο αγώνα με δική της υπαιτιότητα, θα πρέπει να καταβάλει και το ανάλογο αντίτιμο για τις εκάστοτε γηπεδικές εγκαταστάσεις μέχρι την επόμενη αγωνιστική. Σε αντίθετη περίπτωση, -όπως αναφέρεται στον ανανεωμένο κανονισμό 1β- θα αποκλείεται απευθείας από τη διοργάνωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, αναφορικά με τη χρονική συνέπεια, επίσης έχει προβλεφθεί κανονισμός που θα αποτρέπει “κωλύματα” και “καθυστερήσεις” ως προς τη φυσική ροή του προγράμματος, μιας σε περίπτωση που ένας αγώνας ξεκινήσει 20μετά την προγραμματισμένη έναρξη του, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας -αυτή θα καταγράφεται από τη γραμματεία-, η χρονική διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι 40′ και όχι 50′, και μάλιστα ενιαία, δίχως ημίχρονο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η συμφόρηση και η μη τήρηση των προβλεπόμενων χρόνων, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμηση και απαξίωση του προϊόντος, ενώ σε βάθος χρόνου, φαινόμενα αργοπορίας και καθυστερήσεων θα εξαλειφθούν!

Μάλιστα η διοργανώτρια αρχή, για να επιβραβεύσει ομάδες που είναι ανέκαθεν συνεπείς, σε περίπτωση που για 5 συνεχόμενες φορές πέσουν “θύμα” του νέου κανονισμού από τους αντιπάλους τους, θα τους δώσει την δυνατότητα να αγωνιστούν δωρεάν στο επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι τους.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται σύσσωμες 15′ πριν από την έναρξη του παιχνιδιού τους στο γήπεδο, ενώ μια ομάδα εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να πάρει το παιχνίδι στα… χαρτιά (3-0 Α.Α.) εφόσον η αντίπαλη ομάδα δεν συμπληρώνει τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές μέχρι και 30΄μετά την προγραμματισμένη έναρξη του εκάστοτε αγώνα.