Κουίζ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο Δ’ Όμιλος του Α’ τομέα της Κηφισιάς για το Athens Cup 6X6 μετά και το πέρας της 2ης αγωνιστικής. Attica, Dejavu, San Pedro και Langaneiros διεκδικούν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική οτιδήποτε τους αναλογεί, αφού τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τους αφήνουν όλα τα μονοπάτια ανοικτά ούτως ώστε όλοι να καταλήξουν από το Golden έως και το Bronze Cup!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 23/6 (21:00) Langaneiros FC – Dejavu

Τετάρτη 23/6 (22:00) San Pedro – Attica FC

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

  1. Attica FC(11-9)
  2. Dejavu 3 (13-6)
  3. San Pedro 3 (7-13)
  4. Langaneiros FC 0 (9-12)

 

Σύμφωνα με τη βαθμολογία και το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του γκρουπ, τα οποία διακρίνονται παραπάνω: Attica, Dejavu και San Pedro διεκδικούν ακόμη και την 1η προνομιούχο θέση του ομίλου, με την ομάδα του Σάκη Μαλλιαρίτση να την εξασφαλίζει αυτόματα σε περίπτωση που νικήσει η αποσπάσει ακόμα και την ισοπαλία από την San Pedro, η οποία με τη σειρά της θέλει οπωσδήποτε νίκη για να ελπίζει στην πρωτιά, και παράλληλα ισοπαλία ή ήττα της Dejavu στο παιχνίδι με τους Langaneiros. Με τη διπλή ισοβαθμία, το βασικό κριτήριο καθορισμού καλύτερης θέσης, αποτελεί το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ανάμεσα στις 2 ομάδες, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ο Μιχάλης Κόντης, ο οποίος σε αντίστοιχη περίπτωση κατά την περασμένη σεζόν (στο Summer Cup Athens), είχε επικρατήσει της Attica με 5-4 και είχε πατήσει κορυφή στο φινάλε των ομίλων! Σε περίπτωση όμως που η Dejavu νικήσει τους Langaneiros, τότε, το πιθανότερο σενάριο είναι η San Pedro να… δουλέψει για λογαριασμό των “βιόλα”, αφού σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία τα πράγματα περιπλέκονται, και η ομάδα του Κωνσταντίνου Κάσσου υπερτερεί κατά κράτος από τις άλλες δυο διεκδικήτριες της στη διαφορά τερμάτων, η οποία και αποτελεί το νο.1 κριτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνεπώς, η San Pedro για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για το Golden Cup, χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον 4 γκολ σε βάρος της Attica, γεγονός που εκτός απροόπτου θα εκτόπιζε την ομάδα του Μαλλιαρίτση στο Silver Cup, ως .

Φυσικά, σε αυτή τη μάχη, βαρόμετρό αποτελούν και οι Langaneiros του Κώστα Σταμόπουλου που μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουν αποσπάσει βαθμούς, αλλά είναι δεδομένο από τα 2 πρώτα παιχνίδια τους, ότι θα παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως με την Dejavu ούτως ώστε να επικρατήσουν και να πλασαριστούν στην καλύτερη δυνατή θέση για αυτούς, που δεν είναι άλλη από την 2η, που επίσης οδηγεί στο Golden Cup.

Για να συμβεί αυτό, αφενός θα πρέπει να επικρατήσουν της Dejavu με τουλάχιστον 5 γκολ διαφορά, ενώ αφετέρου η Attica να επικρατήσει της San Pedro, και να την αφήσει “εκτεθειμένη” με τη χειρότερη διαφορά τερμάτων σε τριπλή ισοβαθμία “ουράς”. Σε ενδεχόμενο τέτοιο σενάριο η Dejavu θα τερμάτιζε 3η και η San Pedro 4η. Ωστόσο, εάν οι Langaneiros επικρατήσουν με 4 ή λιγότερα τέρματα, τότε η Dejavu θα συνεχίσει στη Golden και εκείνοι στη Silver.

Τέλος, υπάρχει ανοικτό και το ενδεχόμενο των ισοπαλιών: Σε αυτή την περίπτωση, για Attica & San Pedro, αυτό σημαίνει αυτόματα, πως η πρώτη “κλειδώνει” την πρωτιά, ενώ η δεύτερη τουλάχιστον τη συνέχεια της στο Silver Cup μέσω της 3ης θέσης (αν όχι της 2ης σε περίπτωση ήττας της Dejavu που σε αυτή την περίπτωση θα τερμάτιζε 4η). Σε ενδεχόμενη ισοπαλία στο Langaneiros – Dejavu, για τους Langaneiros αυτό σημαίνει πως είναι καταδικασμένοι να τερματίσουν 4οι και να συνεχίσουν στo Bronze, την ώρα που η Dejavu θα ευελπιστεί σε ήττα ή ισοπαλία των San Pedro με την Attica για να παραμείνει έστω και ως 2η σε τροχιά Golden Cup!

Όποιο κι αν είναι πάντως το τελικό πλασάρισμα στο γκρουπ, το μόνο βέβαιο είναι πως μέχρι την επόμενη Τετάρτη (23/6) η αγωνία για τις ομάδες που συμμετέχουν στον Δ’ Όμιλο αλλά και τους φιλάθλους του Μίνι-Ποδοσφαίρου, θα χτυπήσει κόκκινο!

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες των ομίλων του Athens Cup 6X6: