Η μεγαλύτερη… ντροπή της ιστορίας του Athens League 6×6 εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (14/5) στην Κηφισιά, όταν στα τελευταία 8 λεπτά του 2ου ημιτελικού της Pranvera και των Los Kouvadeiros δημιουργήθηκαν ευρείας κλίμακας επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών των 2 ομάδων, γεγονός που αναγκάζει τη διοργανώτρια αρχή να δείξει την πόρτα της εξόδου σε αμφότερες όσο και στον διαιτητή της αναμέτρησης. 

Μια βραδιά καταισχύνης, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο θα είχε και… 3ο ημίχρονο και που για μόλις 2η φορά στην ιστορία του θεσμού, ομάδες θα τιμωρηθούν με την αυστηρότερη των ποινών που προβλέπονται σε αυτή την περίπτωση με βάση τον κανονισμό (Άρθρο 3, Παράγραφος Ε – Πειθαρχικός Έλεγχος) και η οποία είναι: η οριστική αποβολή από τη διοργάνωση για δημιουργία εντάσεων, δημιουργία επεισοδίων, δυσφήμηση του αθλήματος, βιαιοπραγίες και άσεμνους χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης που μπορεί να ήταν σχεδόν ανεπίληπτος στην εφαρμογή των κανονισμών, παρά τις οδηγίες που είχε από τη διοργανώτρια αρχή, ήταν πολύ “ελαστικός” στον πειθαρχικό έλεγχο και για το λόγο αυτό, η διοργάνωση θα τον αφήσει εκτός πινάκων για τη συνέχεια, θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο όχι απλά να τιμωρήσει όλους τους υπαίτιους για τον “ημιτελικό της ντροπής” (ποδοσφαιριστές, αξιοματούχους αγώνα κλπ) αλλά παράλληλα να απωθήσει ανθρώπους και ομάδες που μελλοντικά θα διανοηθούν να “τινάξουν παιχνίδι στον αέρα” και να ευτελίσουν το προϊόν και το άθλημα γενικότερα με το χειρότερο τρόπο!

Το επίσης πιο εξοργιστικό, είναι πως το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί, μιας και η Pravera προηγούνταν με 6-2, σκορ που σε συνδυασμό που με τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι (11-5) θα της έδινε μια εύκολη πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κηφισιάς, πράγμα που όμως δε συνέβη γιατί προέκυψαν τα ανεπανάληπτα επεισόδια, τα οποία όπως φαίνεται και στο βίντεο έχει τη βασική υπαιτιότητα!

Όλες αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν μεταμεσονύκτια ανάμεσα σε διοργανώτρια αρχή, και τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τους αγώνες στην Κηφισιά, οι οποίοι είχαν ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης έχοντας φυσική παρουσία στο γήπεδο, αλλά και παρατηρώντας προσεκτικά το επίμαχο βίντεο στη συνέχεια.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές ευθύνες και να μοιράζονται σε όλους, ακόμα και στη διοργανώτρια αρχή του Athens League 6×6, αναφορικά με το εξοργιστικό περιστατικό της Δευτέρας, ωστόσο οι μακράν υπαίτιοι του γεγονότος είναι οι 2 ομάδες και οι ποδοσφαιριστές τους που εκτός των άλλων προκάλεσαν την αντίδραση της υπόλοιπης κοινότητας με τη συμπεριφορά τους, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία των περιπτώσεων και πρέπει να καταδικαστεί άμεσα!

Οι ομάδες αυτές μπορεί να είχαν δώσει “μετρημένα” πειθαρχικά δικαιώματα παρελθοντικά (τα οποία εκφράστηκαν μέσω συστάσεων προς ποδοσφαιριστές κλπ), να είχαν αναδειχθεί πρωταθλήτριες σε διοργανώσεις του Gipedaki.gr (Pre-Season Tournament, Christmas Tournament, New Year Tournament) και να έχουν λάβει κύπελλα και βραβεία, αλλά ύστερα από το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της διοργάνωσης παιχνίδι της Δευτέρας, όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε 2η μοίρα.

Το Athens League φημίζεται για το ήθος και τις αξίες του πάνω απ’ όλα και προάγει δεδομένα το “Fair Play” μέσω τις αγάπης για το Μίνι-Ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν υπερβαίνει το “ευ αγωνίζεσθαι”.  Όποιος δεν εγγυάται ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να διατηρήσει το παραπάνω αίσθημα ψηλά, και να εναρμονιστεί στους κανονισμούς, τότε δεν έχει θέση στην εν λόγω διοργάνωση. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι “πληγές” από το χθεσινό περιστατικό, θα κάνουν πολύ καιρό για να επουλωθούν στη συνείδηση όλων…