Σε μια περίοδο έντονης στασιμότητας και αβεβαιότητας για το ποδοσφαιρικό -και μη- μέλλον της χώρας, το Gipedaki.gr πήρε την πρωτοβουλία και διενήργησε δημοσκόπηση (Poll) το Σάββατο (11/4), στην οποία ρωτούσε μέσω των ιστών κοινωνικής δικτύωσης τη γνώμη των φίλων του αθλήματος αναφορικά με τον μήνα που θα επιστρέψει η αγωνιστική δράση του Μίνι-Ποδοσφαίρου στη χώρα μας!

Το γκάλοπ δεν αφορούσε αποκλειστικά το Athens League 6×6, το οποίο είναι πιθανόν το σημαντικότερο κομμάτι του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, αλλά γενικότερα το εν λόγω άθλημα. Όπως θα αντιληφθείτε και παρακάτω, η συντριπτική πλειοψηφία από τους εκατοντάδες συμμετέχοντες θεωρεί πιθανότερο το σενάριο να ξαναπαιχτεί μπάλα από το Καλοκαίρι και μετά, σε βαθμό 66.7%, (κοινώς 2/3).

Ένα ποσοστό που έλαβε μέρος στη δημοσκόπηση θεωρεί ως πιθανή επιλογή τον Μάιο (ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από 1 στους 4), ως τον μήνα που θα επανεκιννήσουν οι αγώνες, ενώ ένα πολύ μικρό υπέρ-αισιόδοξο ποσοστό (1 στους 20) πιστεύει ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουμε στα γήπεδα έως το τέλος του μήνα που διανύουμε, δηλαδή του Απριλίου!

Φυσικά, το γκάλοπ είχε καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα, και δεν επηρεάζει πρακτικά την εξέλιξη των γεγονότων, αφού στην προκειμένη περίπτωση η μοναδική αρχή που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με βάση τα ευρήματα που έχουν συλλέξει μέσω ειδικών επιστημόνων για τον Κορονοϊο (COVID-19).

Παρόλα αυτά η διοργανώτρια αρχή του Athens League διακηρύττει συνεχώς την ετοιμότητα της αναφορικά με το σχέδιο άρσης των μέτρων και επιστροφής των ομάδων στα γήπεδα μέχρι και πριν από τα τέλη του Μαΐου. Βέβαια, σε κάθε άλλη περίπτωση τα πράγματα προβλέπονται ομολογουμένως ιδιαίτερα δυσοίωνα ως προς την εξέλιξη τόσο του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Αθήνα, αλλά και γενικότερα για το ίδιο το άθλημα σε Παγκόσμια κλίμακα.

Τέλος, παραθέτονται αναλυτικά οι 4 πιθανές απαντήσεις της ερώτησης του Poll καθώς επίσης και τα αποτελέσματα τους, με “νικητή” τον μήνα Ιούνιο:

 

Μέχρι τον ΑΠΡΙΛΙΟ: 5.2%

ΜΑΪΟ: 28.1%

ΙΟΥΝΙΟ: 39.6%

ΙΟΥΛΙΟ και μετά:  27.1%