Ένα απίστευτο και συνάμα πρωτόγνωρο στατιστικό στοιχείο, διαδραματίστηκε τη Δευτέρα 4/10 στην πρεμιέρα του Athens League, και δη στον Α’ Όμιλο της Νότιας Περιφέρειας στον Πειραιά: Ο λόγος; Διότι τα 4/6 παιχνίδια, ή αν προτιμάτε τα 2/3 ολοκληρώθηκαν με “No Goal”, κυρίως χάρη στους εξαιρετικούς γκολκίπερ!

Κι όμως, δεν πρόκειται για αστείο! Ωστόσο, τόσο η χαρακτηριστική άνοδος του αγωνιστικού επιπέδου της διοργάνωσης, σε συνάρτηση με το βαθμό δυσκολίας αντιμετώπισης ορισμένων ομάδων και τερματοφυλάκων, όσο και η συμβολή του ψυχολογικού παράγοντα στο ζήτημα των γκολ, έχουν οδηγήσει μερικές ομάδες στα τάρταρα της επιθετικής δυστοκίας.

Τα περισσότερα παιχνίδια που διεξήχθησαν στον Α’ Όμιλο του Πειραιά, όσο κι αν κάποτε φάνταζε για είδηση στο Μίνι-Ποδόσφαιρο, δεν περιείχαν γκολ και από τις 2 ομάδες! Πιο συγκεκριμένα, 4 γκολκίπερ, με την υψηλή αγωνιστική απόδοση τους, αλλά και χάρη στη “μαεστρική” κατεύθυνση της άμυνας τους δεν δέχθηκαν ούτε… μισό γκολ στην πρεμιέρα! Ο λόγος για τους Μπαντουράκη (Ανίκητος), Σκέντο (San Antonio), Βογιατζή (Δυναμό Ταύρου) και Καζαβεκέλη (Coca Juniors B’), που έφυγαν από το “SEF Soccer Club” με το “clean sheet” φανερώνει πολλά για το μέγεθος και την εξέλιξη του Athens League.

Όπως εξίσου φανερώνει πολλά το γεγονός ότι ο Ζαγγανάς των Tifosi FC αναδείχθηκε MVP παρά την συντριβή τους, αλλά και το ιστορικό του τερματοφύλακα Νίκου Μήλα, ο οποίος έχει δεχθεί όλα κι όλα 4 γκολ στούς 4 τελευταίους αγώνες του σε Pre-Season Tournament κι Athens League! Πρόκειτια για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από μερικές ημέρες, είχε κρατήσει την εστία του ανέπαφη για σχεδόν 3 αγώνες και 132′!

Αναλυτικά τα σκορ της πρεμιέρας του Athens League στο Α’ Όμιλο του Πειραιά:

Old Fellows – Le Coco Sportif 3-2

Ανίκητος FC – Oranjie FC 9-0

Coca Juniors B‘ – Livercool 3-0

Αγιά Cοφιά – Νίκαια FC 4-3

San Antonio – Tifosi FC 12-0

Δυναμό Ταύρου – Ρουμπίν Ταρζάν 4-0