Το Athens League 6X6, όπως όλοι γνωρίζουν, εκτός από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αθήνας, εκτός των άλλων αποτελεί κι έναν μεγάλο μαραθώνιο για όλες τις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν, και παράλληλα ανήκουν στους κόλπους της μεγαλύτερης κοινότητας του Μίνι-Ποδοσφαίρου, το Gipedaki.gr.

Συνεπώς, όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιότερο άρθρο, δεν αρκεί μονάχα η οργάνωση η ακόμα και η ποιότητα κάποιας ομάδας που επιλέγει να τεθεί αντιμέτωπη με τους κορυφαίους, σε διάστημα 8 μηνών. Κύριο όπλο της αποτελεί η διάρκεια και η συνέπεια, στοιχεία που μερικές ομάδες όχι απλά δεν έχουν, αλλά παράλληλα δημιουργούν και τριγμούς μεταξύ ενός υγιούς προϊόντος.

Παρόλα αυτά, επειδή όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα δεν μιλάμε για αγώνα… 100 μέτρων αλλά για έναν κανονικό μαραθώνιο, μέσα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενδεχομένως να υπάρξουν και δύσβατα εμπόδια για ορισμένες ομάδες, η οποίες (ένεκα και της ερασιτεχνικής φύσεως του αθλήματος) αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον μέγιστο βαθμό, με αδιάσειστη συνέπεια σε 20-25 αγώνες. Για το λόγο αυτό η ίδια η διοργανώτρια αρχή έχει θεσπίσει κανονισμούς, οι οποίοι τηρούνται απαρέγκλιτα, και ουσιαστικά συμβάλουν τα μέγιστα για την ισορροπία του Athens League 6X6.

“ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ” ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ Η ΝΟΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα που προκύπτουν, 4 αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του κορυφαίου πρωταθλήματος της Αθήνας, συνολικά 21 ομάδες είναι γραμμένες στο ποινολόγιο με πρωταθλήτρια τη… Νότια Περιφέρεια (Ταύρος), εκ των οποίων ανήκουν οι 11 (κοινώς παραπάνω από τις μισές). Μάλιστα οι 7 εξ αυτών ανήκουν στη Golden League. Αν σκεφτεί κάποιος ότι η Μικτή Κόσμου αποχώρησε, τότε ουσιαστικά μόλις οι Πόντιοι FC, η Ρουμπίν Ταρζάν και η Αναγέννηση Καισαριανής είναι αψεγάδιαστες και δεν φλερτάρουν με το μηδενισμό και το -3, το οποίο θα υποστεί μια από τις υπόλοιπες ομάδες που εκτάκτως απέχει από προγραμματισμένο αγώνα της (εντός 24ώρου ακύρωση).

Επιπλέον, οι 11/21 ποινές που αναγράφονται παρακάτω σε ομάδες, “κληρονομήθηκαν” από τον Β’ γύρο. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ομάδες που αποβλήθηκαν, αποχώρησαν η διαλύθηκαν δεν αναφέρονται καθόλου στο παρών κείμενο, το οποίο αναφέρει μονάχα τις ομάδες που συνεχίζουν το “μαραθώνιο” τους.

 

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ “ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ” ΣΤΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ

Έτσι λοιπόν, οι ομάδες που αυτή τη στιγμή έχουν “χρεωθεί” ποινή εξαιτίας έκτακτης αποχής τους από προγραμματισμένο αγώνα είναι συνολικά 21 (!) και είναι οι εξής (ανά περιφέρεια και πρωτάθλημα):

GOLDEN LEAGUE 6X6 ΚΗΦΙΣΙΑ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ FC

ΑΦΡΟΣ FC

 

SILVER LEAGUE 6X6 ΚΗΦΙΣΙΑ 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΚΟΜΠΑΡΣΙΑΚΟΣ FC

ΚΟΠΕΝΧΑΛΙ

 

BRONZE LEAGUE 6X6 ΚΗΦΙΣΙΑ

ΑΕΤΟΙ

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Χ2)

 

GOLDEN LEAGUE 6X6 ΠΑΠΑΓΟΥ

BOCCA OLD (Χ2)

 

SILVER LEAGUE 6X6 ΠΑΠΑΓΟΥ

DRIVING SCHOOLS

FLAMINGOS FC (Χ2)

 

GOLDEN LEAGUE 6X6 ΤΑΥΡΟΣ

EAGLES INTERNATIONAL

RAMROD II

SHPARTALLIMI

ΔΥΝΑΜΟ ΤΑΥΡΟΥ

SAN ANTONIO

PRANVERA

MAZI FC

 

SILVER LEAGUE 6X6 ΤΑΥΡΟΣ

GOLDEN EAGLES

ALL STARS

LOCA ESTRADA

SPARTAK VODKA (X2)

ΣΤΑ “ΟΡΙΑ” ΟΙ: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, FLAMINGOS FC, BOCCA OLD, SPARTAK VODKAS

Αυτό σημαίνει, πως σε περίπτωση που κάποια από τις παραπάνω ομάδες απέχει έκτακτα σε 1 από τα επόμενα προγραμματισμένα παιχνίδια της στις κατά τόπους κατηγορίες  (GOLDEN & SILVER LEAGUE) εκτός από Α.Α. ήττα (0-3), θα δεχθεί εξτρά ποινή αφαίρεσης -3 βαθμών.

Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες, που μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει μέγιστη συνέπεια στις αναμετρήσεις τους, ενδεχόμενη αποχή συνεπάγεται αρχικά με Α.Α. ήττα (0-3) όπως συνέβη και με τις παραπάνω ομάδες.

Αναφέρεται ότι στην 3η έκτακτη αποχή σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ομάδα αποκλείεται οριστικά από το πρωτάθλημα! Οι μοναδικές από τις ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα καμίας ακόμα έκτακτης αποχής μέχρι το φινάλε είναι εκείνες που έχουν δίπλα την ένδειξη (X2), δηλαδή οι: Σκλαβενίτης, Flamingos FC, Bocca Old και Spartak Vodka, οι οποίες εφεξής πρέπει να υποδείξουν απόλυτη συνέπεια!

Πέρυσι, παρόμοιο φαινόμενο παρουσιάστηκε με τους πρώην πρωταθλητές του Athens League 6×6, Amigos FC, οι οποίοι δυστυχώς εγκατέλειψαν λόγω της ύστατης παράβασης μια… στροφή πριν από τα play off!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Αναφορικά λοιπόν με την έκτακτη αποχή μιας ομάδας εντός 24ώρου από μια προγραμματισμένη αναμέτρηση (ακύρωση), προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω (με βάση το άρθρο 1, παρ. β,γ):

1β. Όσον αφορά έκτακτες ακυρώσεις & αναβολές , εφόσον κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί εγκαίρως (24 ώρες και παραπάνω από τη σέντρα της αναμέτρησης) τότε ο κανονισμός θα εναρμονίζεται με τους αναβληθέντες αγώνες και το ματς θα μεταφέρεται το προσεχές 15ήμερο. Ομάδα που ενημερώνει μέσα στο 24ώρο της σέντρας ότι δεν θα κατέβει στο γήπεδο, θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, κι όλα αυτά εφόσον έχει ενημερώσει την διοργανώτρια αρχή. Κάτι παρόμοιο ισχύει φυσικά και σε περίπτωση που η ομάδα προβεί σε αντίστοιχη τελεσίδικη ενημέρωση (σ.σ. ότι δεν κατεβαίνει στο γήπεδο για οποιονδήποτε λόγο) μερικές ημέρες πριν. Οι ίδιες κυρώσεις θα ισχύσουν και σε περίπτωση υποτροπής της, για 2η φορά, ωστόσο εκεί θα της επιβληθεί και η εξτρά ποινή του των -3 βαθμών στον όμιλο της στο πρωτάθλημα. Στην 3η φορά επανάληψης της ίδιας κατάστασης θα αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα όπως επίσης, θα χάνει και την προτεραιότητα συμμετοχής της για την επόμενη χρονιά. Συνεπώς η κάθε ομάδα έχει μάξιμουμ δυνατότητα μέχρι 2 ήττες Α.Α. σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

1γ. Ομάδα που δεν θα κατέβει σε αγώνα χωρίς να έχει ειδοποιήσει την διοργάνωση θα αποβάλλεται αυτόματα ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα.

Λόγω συμφωνιών με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολών της «τελευταίας στιγμής». Ωστόσο, μια ομάδα μπορεί να προαναγγείλει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι αδυνατεί να αγωνιστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να ληφθεί υπ’όψιν από την διοίκηση του πρωταθλήματος.”

Δείτε αναλυτικά ΟΛΟΥΣ τους κανονισμούς που διέπουν την κορυφαία διοργάνωση της Αθήνας, ΕΔΩ