Το σημερινό παιχνίδι (Πέμπτη 15/10) των Lions FC με τη B.A.F. το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Νότιας Περιφέρειας (Eleonas Football Club – Ρέντη) έχει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Πειραιά, η οποία θα παρουσιαστεί με μαύρες εμφανίσεις (και όχι με τις γνώριμες “ερυθρόλευκες”) για να αποδώσει τον ύστατο φόρο τιμής στη μητέρα του αρχηγού, Γιάννη Μαντούβαλου, η οποία “ταξίδεψε” στους ουρανούς την περασμένη Δευτέρα (12/10).

Η Κυρία Αμαλία, η οποία η οποία ταλαιπωρούνταν με τη χολή της για καιρό, το τελευταίο διάστημα ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα. Οι Lions όχι απλά έσφιξαν τα δόντια για να κατέβουν στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τους Broncos, αλλά εν τέλει παρά τις απουσίες και τις μηδενικές αλλαγές (μόλις μια βασική 6άδα κατέβηκε), θα καταθέσουν ψυχή στον αγώνα, και θα αποσπάσουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Μια ισοπαλία (5-5) η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμα και… νίκη, αν δεν είχε ισοφαρίσει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λυκούδης.

Δυστυχώς, όμως η κατάσταση της Κυρίας Αμαλίας χειροτέρεψε επικίνδυνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, συγκριτικά με την  περασμένη Πέμπτη. Το πρόβλημα στη χολή, επηρέασε και την καρδιά με αποτέλεσμα το σώμα της, να εγκαταλείψει τη γη, και να μετατραπεί σε άγγελο στον ουρανό. Στο στρατόπεδο των “λιονταριών” , το συναίσθημα του πένθους κυριαρχεί, γιατί εκτός από τον αρχηγό, συγγένεια με το αγαπημένο πρόσωπο είχε και ο βασικός τερματοφύλακας, Βασίλης Παπαδάκης.

Αρχικά, οι Lions, έκαναν έντονες σκέψεις να αναβάλουν τον αγώνα, και η διοργανώτρια αρχή είχε προετοιμάσει από την Τρίτη κιόλας την B.A.F. για ενδεχόμενο “ρεπό”, με τον αρχηγό της μάλιστα να διαμηνύει τα συλλυπητήρια του στα “λιοντάρια”.

Τις επόμενες ώρες όμως, το συναίσθημα που θα κυριεύσει τους Lions θα είναι εκείνο της προσμονής. Εκείνο της απόδειξης οτί η ζωή συνεχίζεται, και ότι ακόμα και τους αγαπημένους μας ανθρώπους που δε βρίσκονται πλέον μαζί μας, μπορούμε να τους ευχαριστούμε με κάθε τρόπο, δίχως να απογοητευόμαστε και να οδυρόμαστε. Τους αποτιμούμε φόρο τιμής καθημερινά, για το γεγονός πως βρέθηκαν στη ζωή μας με κάθε μας κίνηση και πράξη μέσω της καθημερινότητας μας.

Απόψε λοιπόν, οι Lions θα κατεβούν σύσσωμοι. Θα κατεβούν με πλήρη αποστολή -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- για τη νίκη! Θα κατεβούν για να αφιερώσουν την παρουσία τους (με τις πένθιμες μαύρες εμφανίσεις) στην Κυρία Αμαλία που θα κοιτάει περήφανη τον γιό της και τους φίλους της από ψηλά! Ο αγώνας θα μεταδοθεί LIVE STREAM από το Gipedaki.gr στις 22:00.