Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της Α’ φάσης του Athens League 6X6, η αγωνία κορυφώνεται σε όλα τα “μέτωπα”, από την κορυφή μέχρι την… ουρά της βαθμολογίας εν όψει των κατηγοριών, και για το λόγο αυτό το Gipedaki.gr σας βάζει για τα καλά στο “μικροσκόπιο” ενός από τους πιο “ανοικτούς” ομίλους του φετινού θεσμού! Η “σφαγή” του Α’ Ομίλου Νότιας Περιφέρειας (Πειραιάς), θα διαρκέσει ακόμα 2 αγωνιστικές, οι οποίες και προβλέπονται… φωτιά!

Οι “μάχες” προμηνύονται” τιτάνιες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του βαθμολογικού πίνακα, κι αυτό διότι όλες οι ομάδες είναι θεωρητικά μέσα στους στόχους τους, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εν όψει της Β’ φάσης (Golden, Silver, Bronze) το οποίο και θα τους χαρίσει εξτρά βαθμολογική προίκα!

Η “ΜΗΤΕΡΑ” ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ 

Περίοπτη θέση και ξεχωριστό ενδιαφέρον σε όλη αυτή την βαθμολογική… αναμπουμπούλα κατέχει το μεγάλο ματς της 10ης αγωνιστικής ανάμεσα στις 2 κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες του Ομίλου: Δυναμό Ταύρου και San Antonio, οι οποίες είναι οι μοναδικές που μετρούν το απόλυτο νικών (!) στο γκρουπ, έχουν ήδη “καταλάβει” την πρώτη 2άδα, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νικητής του μεταξύ τους παιχνιδιού θα “ριζώσει” στην κορυφή. Η Δυναμό, ενδεχομένως να “εξυπηρετηθεί” και με την ισοπαλία, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +21 (διαφορά τερμάτων) από την εν ενεργεία πρωταθλήτρια του Athens League, ωστόσο ακόμα κι αυτή η θεώρηση είναι πολύ αυθαίρετη, κι αυτό διότι η ομάδα των Λαμπάϊ και Σινομάτι έχει ακόμη 2 παιχνίδια (κι όχι 1) με τις “ουραγούς” Le Coco Sportif και Oranjie FC.

 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ GOLDEN 

Με δεδομένο ότι η πρώτη 2άδα είναι ήδη καπαρωμένη από τις προαναφερθείσες ομάδες: Ανίκητος, Ρουμπιν Ταρζάν, Tifosi και Coca Juniors θα παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως για το τελευταίο εισιτήριο της Golden League, με τις 2 πρώτες πάντως να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των 2 υπολοίπων. Αφενός, η ομάδα της Νέας Σμύρνης αυτή τη στιγμή διαθέτει το βαθμολογικό πλεονέκτημα, ενώ αφετέρου οι “μαϊμούδες” του Αντώνη Κετσέ, έχουν επιπλέον (εξ αναβολής) αγώνα με τους Oranjie. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι εφόσον διασταυρώνουν τα ξίφη μεταξύ τους την προσεχή αγωνιστική (10η), η 3η θέση θα περάσει από εκεί! Προφανώς, ο νικητής θα βρεθεί με τα… 2 πόδια στην 3η προνομιούχο θέση, ωστόσο στο απευκταίο σενάριο της μεταξύ τους ισοπαλίας ενδεχομένως Tifosi και Coca να μπουν για τα καλά στην κούρσα της Golden, μιας και το πρόγραμμα τους είναι φανερά πιο βατό και θεωρητικά έχουν όλα τα εχέγγυα για να διαμορφώσουν το 2/2!

 

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ BRONZE

Προφανώς τα ντέρμπι Δυναμό Ταύρου – San Antonio και Ανίκητος – Ρουμπίν Ταρζάν θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό την 1η 6άδα της βαθμολογίας και των θέσεων που οδηγούν σε Golden & Silver League, ωστόσο κανονική “σφαγή” παρατηρείτε και από την 7η θέση και κάτω, και τις θέσεις που οδηγούν στην Bronze League. Εκεί, κυριαρχούν Αγιά Cοφιά και Old Fellows, οι οποίες είχαν θέσει ούτως η άλλως ως στόχο την 3η τη τάξει κατηγορία του θεσμού, καθώς αφενός η ομάδα του Λεωνίδα Καλογερόπουλου έχει δώσει φέτος όλη τη βαρύτητα της στο Athens League 8X8, ενώ αφετέρου οι “gangsters” στην πρώτη τους χρονιά στο Athens League αναζητούν σταθεροποίηση. Θεωρητικά, οι Fellows έχουν πιο βατό πρόγραμμα στις 2 τελευταίες αγωνιστικές, και παρότι τυπικά βρίσκονται κάτω από την “Αγία” (λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων), έχουν μια χρυσή ευκαιρία να την προσπεράσουν και να ενταχθούν στη Bronze με το μάξιμουμ τον βαθμών. Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναμέτρηση Livercool – Le Coco Sportif, κι αυτό γιατί αναλόγως του αποτελέσματος του παιχνιδιού θα διαμορφωθούν οι θέσεις 9-11, από τις οποίες θα προκύψει και βαθμός εν όψει της Β’ φάσης. Τέλος, η ουραγός Oranjie FC, του Λάκη Κληματιανού, είναι η ομάδα που καλείτε να δώσει τα περισσότερα παιχνίδια, και αναζητεί ένα καλό αποτέλεσμα αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της προσεχής Δευτέρας (6/12) στο ματς με τους Fellows, ούτως ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για την τελευταία αγωνιστική και τα δύσκολα εξ αναβολής παιχνίδια της!

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12)

ORANJIE FC – OLD FELLOWS 20:00
LIVERCOOL – LE COCO SPORTIF 21:00
ΑΓΙΑ CΟΦΙΑ – COCA JUNIORS B’ 21:00
TIFOSI FC – ΝΙΚΑΙΑ FC 22:00
ΔΥΝΑΜΟ ΤΑΥΡΟΥ – SAN ANTONIO 23:00
ΑΝΙΚΗΤΟΣ FC – ΡΟΥΜΠΙΝ ΤΑΡΖΑΝ 22:00

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12)

ORANJIE FC – TIFOSI FC 20:00
ΔΥΝΑΜΟ ΤΑΥΡΟΥ – ΑΓΙΑ CΟΦΙΑ 21:00
ΑΝΙΚΗΤΟΣ FC – LIVERCOOL 21:00
ΡΟΥΜΠΙΝ ΤΑΡΖΑΝ – OLD FELLOWS 22:00
SAN ANTONIO – LE COCO SPORTIF 23:00
ΝΙΚΑΙΑ FC – COCA JUNIORS B’ 22:00

ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 SAN ANTONIO – ORANJIE FC ΔΕΥΤΕΡΑ 20/12 21:00
ORANJIE FC – ΡΟΥΜΠΙΝ ΤΑΡΖΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12 22:00