Στο 1 και μοναδικό παιχνίδι της Παρασκευής (15/10) για το Athens League 6Χ6, το οποίο και διεξάχθηκε στο “Kifisia Soccer Club” παρά την κακοκαιρία “Μπάλλος”, ανάμεσα σε Coca Juniors και Γυπαετούς Αδαμών Β’ (2η αγωνιστικής Β’ Όμιλος Βορειοδυτικής Περιφέρειας), έμελλε να σημειωθεί το ρεκόρ επίτευξης του γρηγορότερου γκολ όλων των εποχών στο θεσμό! Σκόρερ ο Γιάννης Γιαννικάκης μόλις στα 5 δεύτερα

Κι όμως! Το τέρμα δεν επετεύχθη από απευθείας σουτ από το κέντρο! Άλλωστε στο Μίνι-Ποδόσφαιρο και δη στο Athens League οι ομάδες είθισται να γυρίζουν “ιπποτικά” τη μπάλα στον αντίπαλο όταν έχουν σέντρα: Αυτό ακριβώς δηλαδή που επιχείρησε να κάνει ο Γιάννης Γιαννικάκης της Coca Juniors, προς τον γκολκίπερ της Β’ ομάδας των Γυπαετών, Μάριο Στεργίου, με γέμισμα…

Κάτι όμως ο κακός αγωνιστικός χώρος -ένεκα του όγκου του νερού που έπεφτε επί σχεδόν 48 ώρες σερί-, κάτι ο κακός υπολογισμός του κατά τα άλλα ταλαντούχου γκολκίπερ, οδήγησαν σε… τσάφ, το οποίο ο Γιαννικάκης έτρεξε να εκμεταλλευτεί σε μηδέν χρόνο και ουσιαστικά με μια επαφή πλάσαρε και σκόραρε το γρηγορότερο γκολ στην 5ετή ιστορία του Athens League, μόλις με 5” συμπληρωμένα στο ρολόι του διαιτητή!

Φυσικά, αυτό το ρεκόρ δεν ήταν ο μόνος λόγος, που έκανε τον Γιαννικάκη πανευτυχή. Τόσο το χατ-τρικ αλλά κι ο -σπάνιος για τη θέση του- τίτλος του MVP, του απογείωσαν μια βραδιά την οποία προφανώς δε θα ξεχάσει ποτέ! Και μπορεί ο συνονόματος ξάδερφός, του, Ιωάννης Γιαννικάκης, να είναι ο άνθρωπος που συνήθως κλέβει την παράσταση, ωστόσο εκείνη η επιτυχία φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Για την ιστορία, η Coca επικράτησε εύκολα της “νεοφώτιστης” αναπτυξιακής ομάδας των Γυπαετών Αδαμών (με Μ.Ο. ηλικίας μόλις τα 16,2 έτη), με 7-2, και πλέον απολαμβάνει ως μόνη πρώτη την κορυφή στο γκρουπ της ύστερα από ένα εντυπωσιακό 2/2 σε νίκες.