Τα “γαλλικά” του αρχηγού της Αγιάς Cοφιάς, “Τσόκο” (κατά κόσμο, Γιώργου Τσόλη) στον διαιτητή του ντέρμπι της ομάδας του έναντι στους Tifosi (6-5) την περασμένη Τρίτη (12/10), θα αναγκάσουν το προεδρείο της ομάδας να λάβει δραστικά μέτρα αυτοτιμωρίας (!) πριν καν ανακοινωθεί η όποια ποινή από τη διοργανώτρια αρχή του Athens League!

Κατά αυτό τον τρόπο, η ίδια η ομάδα φαίνεται να αναγνωρίζει το λάθος του ποδοσφαιριστή της και να προσπαθεί να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια εξάλειψης τέτοιων συμπεριφορών σε αγώνες της διοργάνωσης, οι οποίες επ’ ουδενί δεν αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της και διαχρονικά τιμωρούνται αυστηρά.

Στα τελευταία λεπτά του νικηφόρου παιχνιδιού της Αγίας με τους “Πειρατές” ο “Τσόκο” δεν κρατήθηκε και σε μια -κατά γενική ομολογία λανθασμένη- απόφαση του διαιτητή, κ. Πολύδωρου Άννινου, καταφέρθηκε εναντίον του με δριμύς χαρακτηρισμούς, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο άρχων της αναμέτρησης στο Φύλλο Αγώνος, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Παρά το γεγονός όμως, ότι το φραστικό επεισόδιο έληξε μαζί με την όποια παρεξήγηση, το Φύλλο Αγώνος “καίει” τον “Τσόκο”, ο οποίος θα κληθεί τη Δευτέρα 18/10 σε απολογία για τη συμπεριφορά του ενώπιον της οργανωτικής επιτροπής του Athens League, από την οποία και θα εξαρτηθεί και το βάρος της “ποινής” που μοιραία θα εκτίσει.

Στο μεταξύ, σε μια σπάνια-κίνηση αυτοτιμωρίας προχώρησε και η ίδια η Αγία Coφιά, η οποία και απέκλεισε τον ποδοσφαιριστή της από το προσεχές παιχνίδι (19/10) του Athens League 8X8 με τους Δραπέτες, ενώ παράλληλα του αφαιρεί και το “περιβραχιόνιο” του αρχηγού μέχρι νεωτέρας!

Μια κίνηση που εκτός από δέος, οδηγεί άπαντες στο να θυμηθούν τρείς ανάλογες ενέργειες αυτοτιμωρίας στο παρελθόν από ομάδες του Athens League, με πρώτη και καλύτερη τους πρωταθλητές Amigos τη σεζόν 2017-18 όταν και ύστερα από αγωνιστικό επεισόδιο, απέκλεισαν δια παντός τον πρώην Έλληνα Διεθνή, Άλεξ Καράτι, από την ομάδα τους (παρά την αυστηρή ποινή που επίσης του επιβλήθηκε από το Athens League). Παρόμοιες περιπτώσεις όμως συναντάμε και στο πρόσφατο παρελθόν του θεσμού, και πιο συγκεκριμένα το 2019-20 όταν η Ρουμπιν Ταρζάν απέκλεισε για 1 αγωνιστική, έναν εκ των αρχηγών της, Γιάννη Ανδρέου, επίσης για φραστικό επεισόδιο με διαιτητή (του επιβλήθηκε 1 αγωνιστική κι από τη διοργανώτρια αρχή του Athens League). Τελευταία ομάδα πάντως, που προσώρησε σε μέθοδο… αυτοτιμωρίας ήταν η Blitz κατά τη περσινή περίοδο (2020-21) όταν και απέκλεισε για 1 αγωνιστική τον αρχηγό της, Βασίλη Λινάρδο ο οποίος μάλιστα δεν είχε δεχθεί την παραμικρή ποινή από τη διοργανώτρια αρχή του Athens League! Ο Λινάρδος είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα περίεργο σκηνικό “κυνηγητού” με αντίπαλο ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα με την J.P. και για το λόγο αυτό σύσσωμη η υπόλοιπη ομάδα των έθεσε εκτός αποστολής στον επόμενο αγώνα. Ένας αγώνας, που έμελλε να είναι και ο τελευταίος της Blitz πριν από τη μεγάλη διακοπή ένεκα των μέτρων της Ελληνικής κυβέρνησης κατά του Covid-19!