Oπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η διοργανώτρια αρχή του Athens League 6X6Athens League 8X8 έχει προνοήσει απόλυτα για τις ομάδες που προβλέπεται να λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση της Αττικής, με αποτέλεσμα όλες οι φιλικές αναμετρήσεις στο διάστημα 30/8 – 30/9 να βαθμολογούνται υπό τη σκέπη του πρώτου άτυπου ποδοσφαιρικού τουρνουά της σεζόν, εκείνο του Pre-Season Tournament που θα διαρκέσει 1 μήνα και θα διατηρήσει το βαθμολογικό σύστημα, τα έπαθλα και φυσικά το μεγάλο πρεστίζ των περασμένων ετών!

Το Pre-Season Tournament Athens καθιερώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 (ως Fair Play Tournament), αποκλειστικά και μόνο για τις ομάδες που ήθελαν να προετοιμαστούν κατάλληλα εν όψει της έναρξής του Athens League, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί και φέτος σε όλα τα γήπεδα που θα φιλοξενηθεί το κορυφαίο πρωτάθλημα της Αθήνας (Κηφισιά, Κέντρο, Ρέντη και Αχαρνές), το οποίο εκκινεί στις 4 Οκτωβρίου.

Ουσιαστικά, το μεγάλο προνόμιο που περιλαμβάνει αυτή η άτυπη διοργάνωση για όλες τις ομάδες είναι πως άπαντες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν “εκπτωτικά” φιλικά, κι όχι απαραίτητα έναν αγώνα (διάρκειας 50 λεπτών), αλλά ακόμα και 2 την ίδια ημέρα (διάρκειας 40 λεπτών ο καθένας), αφού ουσιαστικά, στο ίδιο γήπεδο ενδέχεται να βρεθούν 3 ή ακόμα και 4 διαφορετικές ομάδες που θα θέλουν να προετοιμαστούν, ωθώντας τη οργανωτική επιτροπή να προβεί σε διοργάνωση αυτούσιων Μίνι-Τουρνουά ανά ημέρα! Φυσικά, αυτό από κάθε άποψη “εξυπηρετεί” τις ομάδες, που αφενός θέλουν να δοκιμαστούν όσο περισσότερο και με όσους πιο πολλούς αντιπάλους γίνεται, αλλά παράλληλα τις ευνοεί και στα υπόλοιπα κομμάτια (αγωνιστικά και εξω-αγωνιστικά)!

Οι νίκες και γενικότερα οι βαθμοί στο Athens League 6X6 & Athens League 8X8 Pre-Season Tournament, δε θα μπορούσαν να μη λαμβάνονται υπόψιν, αφού έτσι ουσιαστικά προκύπτει και ο τελικός νικητής του! Πως ακριβώς; Αθροίζοντας τους τελικούς βαθμούς κάθε ομάδας σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει ανεξαρτήτως αντιπάλωνγηπέδου και και αριθμού φιλικών ανά ημέρα και συνολικά. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν, δε θα “προικοδοτηθεί” μονάχα η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (!) στο Pre-Season Athens 6Χ6 και στο 8Χ8, αλλά παράλληλα και εκείνη που θα δώσει τα περισσότερα παιχνίδια συνολικά!

Έτσι, οι ομάδες που θέλουν να προετοιμαστούν καταλλήλως και που προβλέπεται να δώσουν πλήθος φιλικών αγώνων κάθε εβδομάδα για τον εν λόγω μήνα (είτε ως απλή φιλική αναμέτρηση, είτε με τη μορφή Μίνι-Τουρνουά), θα έχουν ξεκάθαρα μεγαλύτερα κίνητρα πλέον, αλλά και σημαντικότατες πιθανότητες να κατακτήσουν την πρώτη θέση: είτε βαθμολογικά (και να ανακηρυχθούν πρωταθλήτριες του τουρνουά), είτε σε αγώνες (ποσοτικά) κατακτώντας το μεγάλο φετινό έπαθλο του: το οποίο είναι 30 αστραφτερές εμφανίσεις (από 10 η κάθε ομάδα από τις 3) της Ελληνικής φίρμας “ATLAS SportsWear”, συνολικής αξίας 600 ευρώ!

Υπενθυμίζεται πως ΟΛΑ τα φιλικά παιχνίδια που διεξάγονται υπό την αιγίδα τουGipedaki.gr (είτε ως απλή φιλική αναμέτρηση, είτε με τη μορφή Μίνι-Τουρνουά) από την 30η Αυγούστου έως και την 30η Σεπτεμβρίου είναι βαθμολογημένα!

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή 1/10, που θα έχει εκπνεύσει το Pre-Season Tournament, η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται (όπως συμβαίνει εθιμοτυπικά) να διεξάγει ως “ορεκτικό” της σεζόν, το Super Cup Athens, με τη συμμετοχή των κυπελλούχων του Athens Cup, που είναι οι: Magufana (Golden), Old School Magufana (Silver) και Langaneiros (Bronze), το οποίο θα διεξαχθεί για ακόμα μια σεζόν στο “Kifisia Soccer Club”!

 

Pre-Season Tournament Athens 6Χ6 Champions

2017 – ΑΦΡΟΣ FC

2018 – LOS KOUVADEIROS

2019 – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

2020 – JACKALS

2021 – ?

Pre-Season Tournament Athens 8Χ8 Champions

2020 – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

2021 – ?