“Μπλόκο” από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατ’ εντολή του ίδιου του Υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναμένεται να τοποθετηθεί στη σημερινή (5/2) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ερασιτεχνών ομάδων στο Σύνταγμα, λόγω της Πανδημίας που μαστίζει την πρωτεύουσα αλλά και ολόκληρη τη χώρα!

 

Στους διοργανωτές μάλιστα, εφόσον παρακούσουν προβλέπεται να επιβληθεί πρόστιμο από 3.000 ευρώ, ενώ στους συμμετέχοντες από 300, σύμφωνα πάντα και με πληροφορίες από το Sportstonoto.gr.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του ΓΓΑ, Γιώργου Μαυρωτά, συναντήθηκε την Πέμπτη (4/2) επί 2 ώρες με αντιπροσωπεία -αποτελούμενη από αθλητές και προπονητές- των διοργανωτών της σημερινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, για την άρση των περιορισμών στις αθλητικές δραστηριότητες, την οποία αποτελούσαν οι: Γιάννης Γκαγκαλούδης, Νίκος Μπουντούρης, Λευτέρης Τσαουσίδης και Γιάννης Αχιλλεόπουλος.

Η αντιπροσωπεία εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα (οικονομικά, αγωνιστικά, ψυχολογικά) που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες, κάθε ηλικίας, έπειτα από τη συμπλήρωση τριών μηνών απραξίας, λόγω των έκτακτων μέτρων για τη πανδημία. Ο Νίκος Μπουντούρης, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ανάγκη συγχρονισμένης λειτουργίας των τμημάτων υποδομών των σωματείων και των Ακαδημιών με τις αντίστοιχες σχολικές βαθμίδες.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικότατα για τις ενέργειες του υφυπουργείου, κατά τη διάρκεια του lockdown προκειμένου να μην υπάρξει ολική διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας και κατόπιν να εγκρίνεται, σταδιακά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η επιστροφή σε προπονήσεις και αγώνες.

Υπήρξε, επιπλέον, απόλυτη συμφωνία ότι για οποιαδήποτε επανεκκίνηση, όποτε κι αν δίδεται «πράσινο φως», πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα με τεστ, που διασφαλίζουν στον οργανωμένο αθλητισμό χαμηλούς δείκτες θετικότητας,

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αυγενάκης τους επισήμανε:

«Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία και την απογοήτευση της αθλητικής οικογένειας για την παρατεταμένη περίοδο αναστολής δραστηριοτήτων των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Αισθανόμαστε τα ίδια με εσάς. Καταλαβαίνω την κόπωση, την αγωνία και το θυμό πολλές φορές. Λαμβάνω,, άλλωστε πάρα πολλά μηνύματα καθημερινά. Αλλά όλοι πρέπει να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή και αλληλεγγύη.

Υπάρχει, όπως ξέρετε, μια συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία στις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή η δομή συγκροτήθηκε από τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι αυτή τη δομή οφείλουμε άπαντες να τη σεβόμαστε.

Όπως γνωρίζετε, το υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση».

Τέλος, η αντιπροσωπεία εξήγησε ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα δε γίνεται στο κτίριο του υφυπουργείου, επειδή η αθλητική οικογένεια αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού δεν είναι απέναντι, αλλά μαζί τους και κάνει ότι μπορεί στο πλαίσιο της δομής των αποφάσεων που αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία.

Πληροφορήθηκαν, μάλιστα και τις εισηγήσεις που κάθε εβδομάδα, κατατίθενται, εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα, στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με αιτήματα επανέναρξης αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Πλέον, το κύριο μέλημα των αθλητών του Μίνι-Ποδοσφαίρου είναι να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις ως προς τη δρομολόγησή του Athens Cup, και να μην αντιμετωπιστεί η δημοφιλέστερη παραλλαγή του “βασιλιά των σπορ” ως ο… φτωχός συγγενής του χώρου.