Ύστερα από πολύωρες συσκέψεις και συζητήσεις των ανθρώπων της μεγαλύτερης κοινότητας Μίνι-Ποδοσφαίρου της χώρας, του Gipedaki.gr, αποφασίστηκε ο σχηματισμός του 1ου Salonika League 6×6, μιας διοργάνωσης στα πρότυπα του Athens League 6×6 για την συμπρωτεύουσα, η οποία ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως… Link ανάμεσα στις 2 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Έτσι, αρχής γενομένης από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20), κορυφαίες ομάδες της συμπρωτεύουσας με οργάνωση και συνέπεια στο χώρο: όπως είναι οι Συκιές FC, ο Ζήδρος, οι Cometas FC κ.α., που αναζητούν την ανάδειξη-προβολή τους μέσω της μεγαλύτερης Ελληνικής κοινότητας του Μίνι-Ποδοσφαίρου, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης και φυσικά να διεκδικήσουν την έξοδο τους στο Champions League 6×6, μέσω της τελικής φάσης του “Final Four“, το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχές Ιούνιο στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά λοιπόν, το “Final Four Athens” θα έχει Πανελλήνιας μορφής εμβέλεια, ωστόσο η νικήτρια του Salonika League 6×6 ουσιαστικά θα προσαρτηθεί στο “ξαδερφάκι” του, Athens League 6×6, σύστημά διεξαγωγής που θυμίζει έντονα τη διοργάνωση της COMEBOL για το Copa America με τη μόνη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση ο “τυπικά” φιλοξενούμενος (νικητής των κατηγοριών Golden & Silver της Θεσσαλονίκης), δεν προκύπτει από… wild card, αλλά αντιθέτως έχει αποδείξει την ανωτερότητα του, ως πρωταθλητής στη συμπρωτεύουσα!

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΟ ATHENS LEAGUE 6X6!

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη οδηγεί τη διοργανώτρια αρχή στην κατάργηση του περσινού “format” διεξαγωγής αναφορικά με τη διαδικασία των μπαράζ που ήθελε τον καλύτερο 2ο της εκάστοτε περιφέρειας ως την 4η ομάδα του Final Four Athens. Φέτος, η 4η ομάδα θα είναι από τη Θεσσαλονίκη!

Έτσι, εφόσον οι 3 επικρατέστερες περιφέρειες του φετινού Athens League 6×6 φαίνεται πως είναι οι: Κηφισιά, Χαλάνδρι και Ταύρος, για την μεγαλύτερη δυνατή πληθυσμιακή κάλυψη όλων των προαστίων, το κάδρο των φετινών Final Four θα απαρτίζεται από:

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΑΥΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το νεόδμητο Salonika League 6×6 θα ανακοινωθούν αρχές Αυγούστου…