Π.Ο. ΖΗΔΡΟΣ

Π.Ο. ΖΗΔΡΟΣ

Έτος ίδρυσης

2012

Πρόεδρος – επικεφαλής

Λευτέρης Κυπριανού

Αρχηγός

Χρύσανθος Λευκαρίτης

Έδρα

Θεσσαλονίκη

Συνολικοί Τίτλοι

2

Club History

Η ιστορία ξεκινάει πίσω στο 2012, όταν τέλη Οκτωβρίου, μέλη της Κυπριακής παροικίας της Θεσσαλονίκης, κυρίως φοιτητές, αποφασίζουν την ίδρυση του Ζήδρου, όνομα που χρησιμοποιούσε ο Κύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής, Γρηγόρης Αυξεντίου!

Πολύ γρήγορα, ο Ζήδρος, κατάφερε να ξεχωρίσει και να αποτελέσει μια δύναμη πρώτης γραμμής στην Θεσσαλονίκη, μια ομάδα στηριζόμενη σε πολύ μεγάλο βαθμό στην μεγάλη Κυπριακή κοινότητα της συμπρωτεύουσας, αποτελούμενη κατά κύριο λόγω από σπουδαίους Κύπριους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Λευτέρης Κυπριανού και Δημήτρης Λιοτατής, ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα με το Κυπριακού εθνόσημο, με τον τελευταίο μάλιστα να αποτελεί και ρέκορντμαν συμμετοχών!

Μεγάλο αστέρι και ηγέτης της ομάδας είναι ο πολύπειρος Χρύσανθος Λευκαρίτης, επίσης Κυπριακής καταγωγής που όμως αγωνίζεται με την Ελληνική ομάδα, της οποίας μάλιστα αποτελεί εν ενεργεία αρχηγός της!

Ο Ζήδρος κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης τη σεζόν 2016 και 2017, ενώ κορυφαία στιγμή της ιστορίας του συλλόγου αποτελεί η 3η θέση που κατέλαβε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς όταν επικράτησε με 4-3 των Villagers F.C. στο μικρό τελικό.