Ύστερα από τις επίσημες ανακοινώσεις της I.S.F. για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού (Conzumel) τον επόμενο Απρίλιο, η E.M.F. (European Mini-Football Federation) πήρε αμέσως τη σκυτάλη κι ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μίνι-Ποδοσφαίρου τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Κόσιτσε της Σλοβακίας σε γήπεδο… 8.500 θέσεων!

Κατά αυτό το σημειολογικό τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τιμάει τη 10η διεθνή διοργάνωση υπό την αιγίδα της, που πήρε σάρκα και οστά το 2010 στην ίδια χώρα, τη Σλοβακία!

Ένα εγχείρημα που πριν από 11 χρόνια φάνταζε άκρως πρωτοποριακό, πλην όμως μέσα στο επόμενο διάστημα, έμελλε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων ως προς το Μίνι-Ποδόσφαιρο, που πλέον πέρασε σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην καθημερινότητα μας!

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στην πόλη του Κόσιτσε, που αριθμεί 250.000 μόνιμους κατοίκους, στη “Steel Arena”, γήπεδο χωρητικότητας 8.500 θεατών, γεγονός που αυτόματα ανεβάζει κατακόρυφα το πρεστίζ και τις προοπτικές των 24 εθνικών ομάδων που θα δώσουν το παρών, μεταξύ των οποίων όμως μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται να βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας.