Η πρώτη φετινή διακοπή σε αναμέτρηση των κατηγοριών του Athens League 6Χ6 συνέβη την Παρασκευή 24/1 στην Νότια Περιφέρεια (Ταύρος) στην αναμέτρηση της τοπικής Δυναμό με την Shpartallimi, στο 41ο λεπτό, κι ενώ το ντέρμπι της αγωνιστικής της κορυφαίας κατηγορίας βρισκόταν στο 4-2.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές οι Μπεγκάϊ και Καραφωτίας που ενεπλάκησαν πέρα από λεκτική αντιπαράθεση και σε εκατέρωθεν… χειροδικίες με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και ο αγώνας να ολοκληρωθεί πρόωρα, περίπου δέκα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 50λέπτου!

Η διοργανώτρια αρχή πληροφορήθηκε για το συμβάν, και επέβαλε άμεσα κυρώσεις στους 2 μεγαλύτερους υπαίτιους της διακοπής, αφού στην κόκκινη κάρτα που αντίκρισαν θα επιβληθεί επιπρόσθετη ποινή 2 αγωνιστικών (!) σε αμφότερους που πλέον δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις 2 προσεχείς προγραμματισμένες αναμετρήσεις της ομάδας τους στην Golden League.

Για τη Shpartallimi το πλήγμα θα είναι μεγαλύτερο καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώην αρχηγού της Εθνικής Αλβανίας στα 2 ντέρμπι με Μαζί FC και Pranvera, την ώρα που και ο 2ος σκόρερ της Δυναμό θα λείψει από το αντίστοιχο ματς με τους Μαζί FC, καθώς επίσης και κόντρα στους Eagles International.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ένας εκ των 2 υποτροπιάσει σε αντίστοιχο παράπτωμα εντός της σεζόν που διανύουμε, τότε η διοργανώτρια αρχή προβλέπεται να τον τιμωρήσει με ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ από το πρωτάθλημα, ενώ κυρώσεις προβλέπονται και στην ομάδα στην οποία αγωνίζεται, ακόμα και η έσχατη ποινή που είναι η ΑΠΟΒΟΛΗ της ομάδας από το Athens League.

Τέλος, αναφορικά με την… ημιτελής αναμέτρηση, μιας και σύμφωνα με τα θεσμικά όργανα αυτής, αμφότερες οι 2 ομάδες εγκατέλειψαν από κοινού το Tavros Soccer Star,  η διοργανώτρια αρχή ορίζει την ολοκλήρωση της την Πέμπτη 6/2 στις 21:30. 

Εκεί, δικαίωμα συμμετοχής ΔΕΝ έχουν οι τιμωρημένοι Μπεγκαϊ και Καραφωτίας, ενώ στο φύλλο αγώνος (το οποίο είναι ήδη ανοικτό) κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να προσθέσει μέχρι 1 ποδοσφαιριστή που δεν ήταν παρών στον εν λόγω παιχνίδι. Ο χρόνος θα ξεκινήσει να κυλάει αντίστροφα από τα 10 λεπτά.