Τον Απρίλιο του 2022, και πιο συγκεκριμένα από τη 1 έως τις 10 του μηνός, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μίνι-Ποδοσφαίρου στο Μεξικό, έτσι όπως ανακοίνωσαν πλέον με κάθε επισημότητα οι ιθύνοντες της ISF.

 

Όπως είχε αναφέρει έγκυρο ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ) του Gipedaki.gr, πριν από μερικές ημέρες, είχε δοθεί ήδη το πράσινο φως, για τη διεξαγωγή κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, στο νησί Conzumel της Κεντρικής Αμερικής, που ουσιαστικά θα αποτελέσει τη συνέχεια των αντίστοιχων Μουντιάλ της Λισαβόνας (2018) και του Ρεθύμνου (2019), και στην οποία θα συμμετάσχουν 40 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό!

Σε ένα χρόνο από τώρα λοιπόν, και ύστερα από διακοπή 3 σχεδόν ετών (λόγω της πανδημίας του Covid-19), θα ξαναχτυπήσει δυνατά η καρδιά του αθλήματος, σε ένα εξωτικό νησί του Ατλαντικού, μέσα στον κόλπο της Καραϊβικής, το οποίο υπάγεται στην πολιτεία Κιντάνα του Μεξικού.

Αναφορικά για το νησί Conzumel, μεγαλύτερη πόλη του οποίου είναι το Σαν Μιγκέλ, αποτελούσε ανέκαθεν τοποθεσία του πληθυσμού των Μάγια, της περιβόητης φυλής των ιθαγενών, ενώ αυτή τη στιγμή κατοικείται από περίπου 100.000 μόνιμους κατοίκους. Πρόκειται ουσιαστικά για το ανατολικότερο άκρο του Μεξικού, ενώ φημίζεται για τους κοραλλιογενείς υφάλους του, για το θαλασσινό φαγητό του, καθώς επίσης και για το εύρος των δραστηριοτήτων του, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι συνυφασμένες με τη θάλασσα. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν άκρως τουριστικό προορισμό!