ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ SAN ANTONIO

Το κατάμεστο "Kifisia Soccer Club" υποδέχθηκε με θέρμη τα... αποκαλυπτήρια της Ελληνικής ομάδας το Σάββατο (16/4) εν όψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σλοβακίας που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Κόζιτσε, ωστόσο η πρωταθλήτρια του Athens League, San Antonio ύστερα από ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, θα φύγει θριαμβεύτρια από το γήπεδο και θα φανερώσει σε όλους πως το Ελληνικό συγκρότημά χρειάζεται δουλειά.

Το τελικό: 7-2 της San Antonio, μπορεί να μην προβληματίζει τον Αλέξανδρο Μοσχολιό, καθώς ο χρόνος που είχε στη διάθεση του για να "δουλέψει" στο Α' στάδιο της προετοιμασίας με τόσο πολλούς ποδοσφαιριστές (22) ήταν μηδαμινός, ωστόσο σίγουρα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να "σκύψει" πάνω στα αγωνιστικά "κακώς κείμενα" και να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή αναφορικά με τους τελικούς 12 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα δώσουν το παρών στο Mini-EURO 2022!


ΑΡΕΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ


Η "γαλανόλευκη" παρατάχθηκε με τους εξής ποδοσφαιριστές: Μουζάκης, Μπάτσι, Δρόσης Ο, Τζαφέρι, Βύρης και Στάμος, την καλύτερη δυνατή 6άδα που πιθανόν θεωρούσε ο κ. Μοσχολιός ούτως ώστε να έχει γρήγορη κυκλοφορία και άμεσο transition. Στα πρώτα 10' η Ελληνική ομάδα όχι απλά θα προηγηθεί από φάουλ του Στάμου έξω από την περιοχή (1-0), αλλά παράλληλα θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, "σπαταλώντας" πολλές ακόμα ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της.


Η συνέχεια όμως δε θα είναι ανάλογη όμως, κι αυτό γιατί αφενός οι συνεχόμενες αλλαγές της ομάδας μας, κι αφετέρου η αγωνιστική άνοδος της San Antonio θα δημιουργήσουν τελείως διαφορετικές συνθήκες αγώνα μετά το 15'. Στο 16' ο νέο-εισελθών Τσιγγόπουλος θα αστοχήσει από εξαιρετική παράλληλη πάσα σε... κενή εστία κι από εκεί και πέρα, η San Antonio θα "φορτσάρει" για τα καλά και θα "φτιάξει" τελικές προσπάθειες, με κορυφαία εκείνη στο 18', όταν ο Νταουτάϊ θα νικήσει τον Καραμαλίγκα με υπέροχη ατομική ενέργεια.


ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Η SAN ANTONIO


Με επιμέρους σκορ 6-1 (!) στο δεύτερο ημίχρονο ο τρόπος παιχνιδιού της San Antonio θριάμβευσε στο κορυφαίο επίπεδο, και απέδειξε ότι το "κοφτό" και γρήγορο "all around" παιχνίδι είναι το παρόν και το μέλλον του αθλήματος, το οποίο απαιτεί προφανώς και ποδοσφαιριστές που μπορούν να το υποστηρίξουν. Το γεγονός ότι ο Λαμπάϊ (είχε ρόλο παίκτη-προπονητή και αγωνίστηκε μόλις 2' στο φινάλε) έριξε στο τέλος του Α' μέρους τον ακούραστο Αμπάρα στο ματς, αλλά και οι συνεχείς αλλαγές των Ντούνη και Περλέσι (1 γκολ) στο κέντρο, ανέδειξαν την πυραυλοκίνητη μηχανή των πρωταθλητών, που έχοντας ως σταθερές αμυντικά τους: Τζελέπη (τερματοφύλακας) Σινομάτι και Κατίδη (έκλεβαν συνεχώς και προωθούσαν τη μπάλα στον κενό χώρο), δεχόντουσαν απειλές κυρίως από μακρινά σουτ, ενώ επιθετικά τόσο ο Νταουτάϊ (2 γκολ) όσο και ο Σιδηρόπουλος (3 γκολ) "εκτελούσαν" σε κάθε "μισή" ευκαιρία την Ελλάδα, που δυσκολευόταν να βρει χημεία και να προσαρμοστεί κάθε 7'-8' με εκτεταμένο ροτέϊσον στον υψηλό αγωνιστικό ρυθμό της San Antonio.Η επαφή με το σκορ χάθηκε μέσα στα πρώτα 12' της επανάληψης (1-4). Παρά το πανέμορφο γκολ του Κώστα Δρόση (41'), όπου μείωσε σε 4-2 ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Αγγελόπουλο, η Ελλάδα δε θα καταφέρει να κάνει την San Antonio να την αισθανθεί, και στις δικές τις αντεπιθέσεις θα "καθαρίσει" το ματς.


Για την Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 17 ποδοσφαιριστές: Μουζάκης, Καραμαλίγκας, Ζαγγανάς, Μπάτσι, Δρόσης Ο, Ρέντζος, Λίτσης, Δρόσης Κ, Ρηγόπουλος, Λεβέντης, Βύρης, Καράνκα, Κετσές, Στάμος, Τσιγγόπουλος καθώς επίσης και οι: Τζαφέρι, Αγγελόπουλος που ανήκουν στη San Antonio!


Οι 5 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται από τη Δευτέρα (11/4) στο Α' στάδιο της προετοιμασίας της Ελλάδας, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν λόγω τραυματισμού είναι οι εξής 5: Τζανέτος, Γιαννικάκης, Κόλα, Θεοδωρακάκης και Κουρελής.