ΜΙΝΙ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: 10 ΜΑΪΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΧΡΗΣΗ SELF TEST!

Στις 10 Μάϊου προβλέπεται η επιστροφή του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του Μίνι-Ποδοσφαίρου και του φανταχτερού Athens Cup στα γήπεδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες του Λευτέρη Αυγενάκη.

«Οι Ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολο του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια». ήταν με σαφήνεια τα λόγια του Υφυπουργού Αθλητισμού, κατόπιν σχετικής ερώτησης στη σύσκεψη της Δευτέρας (26/4). που όπως όλα δείχνουν σχεδιάζει το μαζικό “άνοιγμα” του αθλητισμού.

Έτσι λοιπόν, εκτός απροόπτου, στις 10 Μαΐου: τα γήπεδα θα μπορούν να δεχθούν ξανά ομάδες Μίνι-ποδοσφαίρου, ύστερα από διάστημα 6 ολόκληρων μηνών!

Όπως όλα δείχνουν όμως κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί με τη χρησιμοποίηση self test, κάτι που ούτως ή άλλος υφίσταται στην καθημερινότητα μας, μιας και κάθε πολίτης, δικαιούται δωρεάν μέχρι και 4 τέτοια τεστ το μήνα, από οποιοδήποτε φαρμακείο της επικράτειας.

Σε self test, αυτή τη στιγμή υποβάλλονται τα παιδιά στα σχολεία, το προσωπικό στις επιχειρήσεις αλλά και καθένας που για οποιονδήποτε λόγο κρίνει σκόπιμο στην καθημερινότητα του. Το Athens Cup, δύσκολα θα αποτελέσει εξαίρεση, μιας και για να έχει κάποιος δικαίωμα συμμετοχής, εκτός απροόπτου θα πρέπει να φέρει μαζί του το αποτέλεσμα του self-test, που θα βεβαιώνει την αρνητικότητα του στον COVID-19.

Κατά αυτό τον τρόπο, θεωρείτε ότι θα υπάρχει η κατάλληλη πρόληψη από πλευράς αθλητικών εγκαταστάσεων, μιας και δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες δε θα έχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Αναφορικά με το Athens Cup, είναι πιθανόν να υπάρξει ειδική κανονιστική διάταξη στην προκήρυξη του, σε περίπτωση που επιβληθούν από την κυβέρνηση τα εν λόγω τεστ για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες.

Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο του “μοντέλου” λειτουργείας αλά… εστίαση, κατά το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό το self test, σε όλους, παρά μόνο στο προσωπικό, ωστόσο με βάση τα δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων, αυτό το σενάριο συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.