ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: "ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΝΙ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ATHENS LEAGUE"

Ο προπονητής της Ελληνικής Ομάδας Μίνι-Ποδοσφαίρου, Αλέξανδρος Μοσχολιός έκανε δηλώσεις για πρώτη φορά μετά το Mini-EURO 2022 που διεξήχθη στη Σλοβακία, σχολιάζοντας την πορεία της "γαλανόλευκής", ενώ παράλληλα έκανε έκκληση στους νέους αθλητές να "αγκαλιάσουν" το Μίνι-Ποδόσφαιρο μέσω του Athens League, με την προοπτική να... τιμήσουν το εθνόσημο στο εγγύς μέλλον!

Ο κ. Μοσχολιός στάθηκε περισσότερο στο παρόν και το μέλλον της Ελλάδας στο χώρο, θέλοντας να παρακινήσει νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά σε Athens League και Athens Cup, και λιγότερο στο παρελθόν, από το οποίο όμως μπήκαν τα πλέον ισχυρά θεμέλια για το "χτίσιμο" ενός πολύ ισχυρού οικοδομήματος.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της "γαλανόλευκης" στο Gipedaki.gr:


Ποιες οι εντυπώσεις σας από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβακίας;


"Σε οργανωτικό επίπεδο, το Mini-EURO ήταν αψεγάδιαστο! Οι διοργανωτές χειριζόντουσαν τις καταστάσεις απόλυτα επαγγελματικά σαν να επρόκειτο για εν ποδοσφαιριστές εκατομμυρίων. Με το καλωσόρισμα μας στην πόλη του Κόζιτσε μας περίμενε πούλμαν, ενώ οι ιθύνοντες διέθεταν ξεναγό σε κάθε αποστολή χώρας ο οποίος ήταν μαζί μας μέχρι και την ημέρα που αποχωρήσαμε. Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που έτρεχαν για όλο αυτό: Από υπουργούς μέχρι εθελοντές, και για το λόγο αυτό στην Ελληνική ομάδα δεν έλειψε τίποτα. Τα αποδυτήρια, το γήπεδο και η ατμόσφαιρα ήταν κάτι το ανεπανάληπτο."


Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι:


"Η Ελλάδα πήρε το χρίσμα περί τα μέσα Μαρτίου, όταν και πληροφορηθήκαμε ότι αποκλείστηκε η Ρωσία λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Συνεπώς όπως καταλαβαίνετε κι εσείς ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου με τον... χρόνο. Στους μόλις 2μισή μήνες που είχαμε στη διάθεση μας, θεωρώ πως πράξαμε τα δέοντα. Και αυτό αφορά τόσο το τελικό ρόστερ όσο και την παρουσία μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Προφανώς, έγιναν και παραλείψεις ή μικρά λάθη, αλλά σε συνολικό βαθμό νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι αποτύχαμε. Ίσα ίσα τόσο οι διοργανωτές όσο και αντίπαλοι μας στη Σλοβακία έμειναν έκπληκτοι από το αποτέλεσμα που παρουσιάσαμε με προπονήσεις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού! Βέβαια, εμείς δεν πρέπει να επαναπαυτούμε από τα καλά λόγια και τις εντυπώσεις. Κάθε άλλο. Τώρα είναι που πρέπει να αποδείξουμε σε όλους το που μπορούμε να φτάσουμε. Με παρακαταθήκη αυτό το Mini-EURO. Κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αγωνίστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και πως ήμασταν μια από τις 3 πρώτες ομάδες της διοργάνωσης, που στη φάση των ομίλων δημιούργησε τις περισσότερες τελικές στην αντίπαλη εστία."


Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τον κ. Μοσχολιό στην ομάδα:


"Από τις κουβέντες που κάναμε με τους ιθύνοντες αμέσως μετά το ταξίδι, τα ενσταλλάγματα που προέκυψαν ήταν θετικά. Μου προτάθηκε ακόμα και ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή, ωστόσο αυτό θα είναι κάτι που θα πρέπει να το επεξεργαστώ και εγώ ο ίδιος. Και από τις 2 πλευρές πάντως υπάρχει ικανοποίηση για τη συνεργασία, γεγονός που αποτελεί και το θεμέλιο λίθο όλων των συζητήσεων."


Το Ελληνικό Ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει χαρές στη χώρα μας; Ποιο είναι το μήνυμα σας;


"Το Ελληνικό Μίνι-Ποδόσφαιρο έχει τη δυνατότητα να φτάσει στην κορυφή! Και το λέω αυτό δίχως υπερβολή. Αν σκεφτείτε ότι πήγαμε τόσο οργανωμένα και συντεταγμένα σε μια "καμένη" χρονιά, έχοντας για υποστήριξη το Gipedaki.gr, τον Σκλαβενίτη και την MyBrandShoes, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό, καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβεί εφόσον στραφούν σε εμάς και άλλοι φορείς. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά η αντίστοιχη Ομοσπονδία της Αγγλίας στο Μίνι-Ποδόσφαιρο, την οποία αντιμετωπίσαμε μάλιστα και ηττηθήκαμε στις λεπτομέρειες (1-0), έχει κρατική επιχορήγηση ύψους 60.000 ευρώ! Το Καζακστάν από την άλλη πλευρά, με το οποίο ήμασταν καλύτεροι αγωνιστικά και φέραμε ισοπαλία στο τελευταίο ματς του ομίλου (2-2), όταν κατέκτησε το Mini-EURO του 2016, η αντίστοιχη ομοσπονδία της χώρας έδωσε πριμ στην αποστολή των νικητών ύψους 35.000 ευρώ! Μιλάμε για μεγέθη μη συγκρίσιμα σχετικά με τη χώρα μας, η οποία προς το παρών αγνοεί επιδεικτικά το πιο διαδεδομένο άθλημα Παγκοσμίως, στο οποίο άνθρωποι με μεράκι, όπως ο Σπύρος Τσιγαρίδας και η Σταυριάννα Θεοδωροπούλου παλεύουν σχεδόν ολομόναχοι σαν νάνοι ανάμεσα σε Τιτάνες, κοιτώντας τους μάλιστα στα μάτια!


Δηλαδή, τι παραπάνω έχει το κράτος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αζερμπαϊτζάν, του οποίου τους θριαμβευτές υποδέχτηκαν με τιμές ηρώων πάνω από 10.000 (!) συμπολίτες τους στο αεροδρόμιο, ενώ την επόμενη μέρα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Αλίγιεφ στο προεδρικό μέγαρο. Χωρίς φυσικά να θέλω να υποτιμήσω τους Αζέρους, οι οποίοι προφανώς και άξιζαν αυτή τη διάκριση, αφού πέραν του αγωνιστικού συνόλου, είχαν από πίσω μια ολόκληρη χώρα και τα μίντια στραμμένα πάνω τους. Εδώ, δυστυχώς, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για την ώρα!


Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να περάσω ως μήνυμα στους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα και πιθανόν διαβάσουν αυτές τις γραμμές είναι πως χρειαζόμαστε δίπλα μας ανθρώπους με μεράκι και θέληση. Σε κάθε πόστο! Νέους αθλητές που θα "αγκαλιάσουν" το Μίνι-Ποδόσφαιρο μέσω του Athens League, το οποίο προσφέρει κίνητρα που ξεπερνούν κάθε φαντασία! Το να τιμήσεις το εθνόσημο στο εγγύς μέλλον είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση για όλους, πόσο μάλλον για ποδοσφαιριστές που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την καριέρα που επιθυμούσαν, παρά το αστείρευτο ταλέντο τους. Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε γύρω από αυτή την τεράστια προσπάθεια και να τη μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνιστή!"