ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ: ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ… 300.000.000 ΘΕΑΤΕΣ!

Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό! Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της διοργανώτριας αρχής, πάνω από 300 εκατομμύρια τηλεθεατές (!) παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Μίνι-Ποδοσφαίρου του 2019, που διεξήχθη στο Ρέθυμνο της Κρήτης!


Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε ρεκόρ-συμμετοχών σε Εθνικές ομάδες (40 στο σύνολο), ρεκόρ προσέλευσης θεατών (σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 3.000 και πλέον θέσεων) και γενικότερα απέσπασε τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια από το ευρύ κοινό, δε θα μπορούσε παρά να σπάσει και όλα τα… κοντέρ της τηλεθέασης με τα νούμερα να προκαλούν ίλιγγο!


Ο συνολικός αριθμός των “viewers” που παρακολούθησαν το World Cup, ανέρχεται στα 300.000.000, ενώ πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία τα 80 εκατομμύρια προκύπτουν από τα τηλεοπτικά δίκτυα (πάνω από 60 παγκοσμίως, μεταξύ τους το Βρετανικό BBC, η Γαλλική L’ Eqipe, το Γερμανικό Sport 1 κλπ), ενώ τα 200 εκατομμύρια από το Facebook και το Youtube, που μετέδιδαν συνεχώς μέσω LIVE STREAM την εξέλιξη και τον παλμό της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα εκατομμύρια, αυτά προκύπτουν από μεμονωμένα βίντεο σε Instagram και Youtube (συνεντεύξεις κλπ).


Τέλος, για τους λάτρεις της στατιστικής, αξίζει να αναφερθεί ότι το αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ποδοσφαίρου στη Ρωσία το 2018, το παρακολούθησαν περί τα 3.300.000.000, πράγμα που σημαίνει ότι το Μίνι-Ποδόσφαιρο, που μέχρι πριν από μια δεκαετία ήταν ανεπίσημο και παντελώς άγνωστο στην κοινή γνώμη, εδώ και μερικούς μήνες, απέκτησε το 1/11 της δημοτικότητας της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης Παγκοσμίως!


Με λίγα λόγια, ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο 6Χ6, πιθανόν ακόμα και στην ίδια τους τη…γειτονιά”, βίωσαν στιγμές που μόνο αθλητές παγκόσμιας κλάσης που αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες (ή ακόμα κι εκατομμύρια) ευρώ κάθε χρόνο, μπορούσαν να φανταστούν..