ATHENS LEAGUE ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ: ΟΙ 11/20 ΠΟΙΝΕΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ!

Το Athens League, όπως όλοι γνωρίζουν, αποτελεί την "κορωνίδα" του Ελληνικού Μίνι-Ποδοσφαίρου, και για το λόγο αυτό εκτός από πρόκληση, αποτελεί κι έναν απαιτητικό μαραθώνιο για όλες τις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν κι οι οποίες το διαφημίζουν! Δυστυχώς όμως, μια μικρή μερίδα ομάδων, παρά τις αρχικές δεσμεύεις και "εγγυήσεις" τους, όλη αυτή η οργανωτική πίεση εξελίσσεται σε δυσβάσταχτο φορτίο ευθυνών, το οποίο αδυνατούν να διαχειριστούν και εγκαταλείπουν την προσπάθεια αύτανδρες! Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι από τα 20 φετινά φαινόμενα, στα 12 (!) ίσχυσε η εσχάτη των ποινών...

Συνεπώς, όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιότερο άρθρο, δεν αρκεί μονάχα η οργάνωση η ακόμα και η ποιότητα κάποιας ομάδας που επιλέγει να τεθεί αντιμέτωπη με τους κορυφαίους, σε διάστημα 6 μηνών. Κύριο όπλο της αποτελεί η διάρκεια και η συνέπεια, στοιχεία που μερικές ομάδες όχι απλά δεν έχουν, αλλά παράλληλα δημιουργούν και τριγμούς μεταξύ ενός υγιούς προϊόντος.

Παρόλα αυτά, επειδή όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα δεν μιλάμε για αγώνα... 100 μέτρων αλλά για έναν κανονικό μαραθώνιο, μέσα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενδεχομένως να υπάρξουν και δύσβατα εμπόδια για ορισμένα Μίνι-ποδοσφαρικά σωματεία, τα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον μέγιστο βαθμό, με αδιάσειστη συνέπεια σε 20-22 αγώνων. Για το λόγο αυτό η ίδια η διοργανώτρια αρχή έχει θεσπίσει κανονισμούς, οι οποίοι τηρούνται απαρέγκλιτα, και ουσιαστικά συμβάλουν τα μέγιστα για την ισορροπία του Athens League.

Παρακάτω, το Gipedaki.gr, σας παρουσιάζει το ποινολόγιο της σεζόν που διανύουμε και το οποίο έχει "κάψει" ήδη 11 ομάδες, ενώ την ίδια ώρα 9 εξ αυτών έχουν αποκομίσει ποινή Α' βαθμού και βρίσκονται στο... χείλος του -3. Το μεγάλο ευτύχημα βεβαίως, είναι ότι τόσο στο Athens League 6X6 όσο και στο Athens League 8X8, η συντριπτική πλειοψηφία, και πιο συγκεκριμένα οι υπόλοιπες 80 ομάδες, είναι "καθαρές".


1 ΣΤΙΣ 10 ΟΜΑΔΕΣ "ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ" ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ATHENS LEAGUE

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα που προκύπτουν, από τις περίπου 100 φετινές συμμετοχές σε Athens League 6X6 και Athens League 8X8 οι 12 αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση είτε "χρεωμένες" από 3 συνολικές ποινές ακύρωσης, είτε λόγω ήττας Α.Α. στο τελευταίο παιχνίδι του Α' γύρου είτε λόγω εγκατάλειψης εν τη γενέσει του φετινούς θεσμού. Κι αν μεταξύ της λίστας συμπεριλαμβάνονται κυρίως "νεοφώτιστες" και άσημες ομάδες, μερικές εξ αυτών προκαλούν ιδιαίτερα στενάχωρη εντύπωση διότι δεν κατάφεραν καν να υπερασπιστούν το όνομα τους, τα ιδεώδη τους και τα κεκτημένα τους; Τέτοια παραδείγματα είναι οι Amigos FC και οι Kifines. Ακολουθεί παρακάτω η αναλυτική λίστα των μεγάλων φετινών απογοητεύσεων.


ΚΗΦΙΣΙΑ Α'

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


ΚΗΦΙΣΙΑ Β'

LOS MUERTOS CHOP CHOP SAINTS FC AMIGOS FC


ΓΟΥΔΗ ΤΡΕΝΑ FC BULLDOGS


ΠΕΙΡΑΙΑΣ LE COCO SPORTIF


ΜΕΝΙΔΙ ORANJIE FC


ΡΕΝΤΗ KALLITHEA HAMMERS KIFINES FCΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ" ΣΤΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΠΟΙΝΗ Α' ΒΑΘΜΟΥ

Αυτές είναι οι ομάδες που αυτή τη στιγμή έχουν "χρεωθεί" ποινή εξαιτίας έκτακτης ακύρωσης τους από προγραμματισμένο αγώνα. Είναι συνολικά 9 και είναι οι εξής:

ΚΗΦΙΣΙΑ Α' SHPARTALLIMI ΦΥΤΙΛΙΑ ATTICA FC


ΚΗΦΙΣΙΑ Β' GUAYAQUIL ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΔΑΜΩΝ ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΔΑΜΩΝ Β'


ΠΕΙΡΑΙΑΣ LIVERCOOL ΡΟΥΜΠΙΝ ΤΑΡΖΑΝ LIONS FC


Αυτό σημαίνει, πως σε περίπτωση που κάποια από τις παραπάνω ομάδες απέχει έκτακτα σε 1 από τα επόμενα προγραμματισμένα παιχνίδια της στις κατά τόπους κατηγορίες (GOLDEN, SILVER & BRONZE LEAGUE) εκτός από Α.Α. ήττα (0-3), θα δεχθεί εξτρά ποινή αφαίρεσης -3 βαθμών.

Για όλες τις υπόλοιπες ομάδες, που μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει μέγιστη συνέπεια στις αναμετρήσεις τους, ενδεχόμενη αποχή συνεπάγεται αρχικά με Α.Α. ήττα (0-3) όπως συνέβη και με τις παραπάνω ομάδες (με εξαίρεση την περίπτωση τελευταίας αγωνιστικής προγραμματισμένης ή εξ αναβολής που ισχύει ο απευθείας αποκλεισμός).


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ Β' ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ -3 ΟΙ "ΦΕΥΓΑΤΟΙ" ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΙ

Οι Ταυρομάχοι είναι η μοναδική ομάδα που τυπικά δεν έχει παρά μονάχα "1 ζωή" ακόμα για να παλέψει μέχρι το φινάλε του Athens League, καθώς μηδενίστηκε 2 φορές λόγω έκτακτης ακύρωσης σε προγραμματισμένο αγώνα, ωστόσο η ομάδα του Στάθη Ξυριδάκη (τερμάτισε στην τελευταία θέση του Β' Ομίλου του Πειραιά με -2 βαθμούς) εκτός απροόπτου προβλέπεται να προσαρτηθεί από τους Lions FC.


ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΙ


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ


Αναλυτικά το απόσπασμα των κανονισμών που αφορά τις ακυρώσεις:


1β. Όσον αφορά έκτακτες ακυρώσεις & αναβολές: Ομάδα που ενημερώνει τελεσίδικα εντός του 24ώρου της σέντρας του προγραμματισμένου αγώνα ότι αδυνατεί για οποιονδήποτε λόγο να αγωνιστεί, θα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0, κι όλα αυτά εφόσον έχει ενημερώσει την διοργανώτρια αρχή. Κάτι παρόμοιο ισχύει φυσικά και σε περίπτωση που η ομάδα προβεί σε αντίστοιχη τελεσίδικη ενημέρωση (σ.σ. ότι δεν κατεβαίνει στο γήπεδο για οποιονδήποτε λόγο) μερικές ημέρες πριν, κι όλα αυτά εφόσον δεσμευτεί να καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο για τις εκάστοτε γηπεδικές εγκαταστάσεις. Σε περίπτωση άρνησης, ως προς την τελευταία ενέργεια, τότε η ομάδα αποκλείεται απευθείας από την διοργάνωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι ίδιες κυρώσεις θα ισχύσουν και σε περίπτωση υποτροπής της, για 2η φορά, ωστόσο εκεί θα της επιβληθεί και η εξτρά ποινή των -3 βαθμών στον όμιλο της στο πρωτάθλημα. Στην 3η φορά επανάληψης της ίδιας κατάστασης θα αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα όπως επίσης, θα χάνει και την προτεραιότητα συμμετοχής της για την επόμενη χρονιά. Συνεπώς η κάθε ομάδα έχει μάξιμουμ δυνατότητα έως και 2 ήττες Α.Α. σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Όλα τα παραπάνω με εξαίρεση την περίπτωση που πρόκειται για αγώνα της τελευταίας της αγωνιστικής (προγραμματισμένης ή εξ’ αναβολής), Α’ ή Β’ γύρου διότι κάτι τέτοιο θεωρείτε αυτομάτως είτε ύποπτο για διαμόρφωση τελικής βαθμολογίας, είτε ανήθικος επηρεασμός προς την ίδια ή τρίτους, είτε απαξίωση της διοργάνωσης! Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, η ομάδα αποβάλλεται οριστικά από το πρωτάθλημα επίσης. Εξαιρείτε μόνο η περίπτωση που δεν υπάρχει ένδειξη για καμία από τις παραπάνω 3 περιπτώσεις, κάτι το οποίο μπορεί μονάχα το επιτελείο της διοργανώτριας αρχής να κρίνει. Τότε λοιπόν, η τιμωρία θα εναρμονιστεί με τις παραπάνω αρχικές περιπτώσεις των ακυρώσεων (αριθμητικά).

1γ. Ομάδα που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα δίχως πρωτίστως να έχει ειδοποιήσει τη διοργανώτρια αρχή αποβάλλεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρωτάθλημα.

Λόγω συμφωνιών με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολών της «τελευταίας στιγμής». Ωστόσο, μια ομάδα μπορεί να προαναγγείλει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι αδυνατεί να αγωνιστεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να ληφθεί υπ’όψιν από την οργανωτική επιτροπή.


Αναφορικά λοιπόν με την ακύρωση μιας ομάδας εντός 48ώρου από μια προγραμματισμένη αναμέτρηση, προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω (με βάση το άρθρο 1, παρ. β,γ):


Δείτε αναλυτικά ΟΛΟΥΣ τους κανονισμούς που διέπουν την κορυφαία διοργάνωση της Αθήνας, ΕΔΩ